Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

Spitsbergen in zes dagen

Terug Bekijk samenvatting

Deze compacte reis van zes dagen laat je kennismaken met het indrukwekkende noorden van Spitsbergen. Je vaart langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. De reis begint in Oslo met een vlucht naar Longyearbyen. Eenmaal geland, ga je direct aan boord van de Ocean Albatros, het nieuwste schip van Albatros Expeditions. We varen langs een kust met ruige bergen, schitterende fjorden en enorme ijsmassa’s die zo kenmerkend zijn voor Spitsbergen. Onderweg is van alles te zien: we komen langs overblijfselen van oude poolexpedities en we hopen natuurlijk ijsberen te vinden. De kans is groot maar garanties zijn er nooit. Maar ook als ze niet gevonden worden wordt het een ongelofelijk mooie reis waarbij we ongetwijfeld ook walvissen, pelsrobben of de altijd grappige walrussen zullen zien. Je gaat elke dag met zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht. Na afloop van de bootreis vlieg je weer terug naar Oslo waar de reis eindigt.

Dag 1

Vertrek uit Oslo, vlucht naar Longyearbyen en inscheping.

Je reis start met een vlucht van Oslo naar Longyearbyen. Na aankomst wordt je naar het schip gebracht.

Na de inscheping volgt een feestelijke toast van je Expeditieleider. Vervolgens krijg je een instructie met alle essentiële informatie over de reis, de dagelijkse routine van het schip en belangrijke veiligheidsprotocollen. Iedereen neemt deel aan een veiligheidsoefening waarna we het Advent Fjord verlaten.

Dag 2

Langs de kust naar het noorden, Smeerenburg

Ons programma is geheel onder voorbehoud van de weerstomstandigheden. Voor vandaag proberen we een cruise door Danskergattet te maken waarbij we op zoek gaan naar zeehonden bij Virgohamna. Daarna varen we van Danskøya naar Amsterdamøya om Smeerenburg te bezoeken, de beroemde 17e-eeuwse walvisvaardersnederzetting. Er wordt gezegd dat er tijdens het hoogtepunt van de blubberproductie meer dan tweehonderd mannen woonden (en helaas ook stierven).

Dit noordwestelijke gebied van Spitsbergen bevat veel bezienswaardigheden die we kunnen bezoeken als het weer meezit - onder andere Ytre Norskøya, een uitkijkpost die in het verleden door walvisvaarders werd gebruikt.

Dag 3

Ontdekkingsreis Spitsbergen, Alkefjellet, Hinloopen Straat

We varen langs de iconische Alkefjellet en hopen op een heldere lucht zodat we goed zicht hebben op de duizelingwekkende kliffen met tienduizenden vogels. Vooral de enorme populatie Brünichs zeekoeten is indrukwekkend. In de zomer is hun uitzinnige hofmakerij een prachtig gezicht, zowel op de klifwand als in het water eronder.

Ook is de kans groot dat we de talloze walrussen zien luieren aan de kust terwijl ze zich voeden met de schelpdieren en weekdieren die in het ondiepe water van Spitsbergen te vinden zijn.

Dag 4

Liefdefjorden en Monaco Gletsjer

Een van onze meeste geliefde fjorden is het Liefdefjord. Hier proberen we langzaam langs de overweldigende gletsjerwand van de Monacobreen te varen, voor een schitterend uitzicht op de gletsjer en te genieten van de ijsbergen om ons heen. Deze gletsjer werd vernoemd naar Albert I van Monaco, die het onderzoek op Spitsbergen sterk ondersteunde.

Dit afgelegen gebied werd in het verleden veel bezocht door pelsjagers, waarvan sommigen hier zelfs overwinterden en hutten bouwden. Een bijzonder bekende hut, Texas Bar genaamd, is vermoedelijk vernoemd naar de Amerikaanse staat Texas en gebouwd in 1927. 

Dag 5

Ny Alesund en Ny London

We varen de Kongs Fjord binnen, bekend om zijn voormalige mijnwerkersnederzetting en fascinerende natuur. Onze eerste bestemming is Ny Ålesund - een wetenschappelijk onderzoekscentrum dat nog verder naar het noorden ligt dan Longyearbyen. Onze kapitein zal zijn best doen om de boot dicht bij de kust te brengen, zodat we een wandeling door het dorpje kunnen maken.

Onze volgende bestemming is de verlaten marmermijnnederzetting Ny London. Het kende een kort maar bewogen bestaan, beginnend in een vlaag van mijnbouwactiviteit die doet denken aan de Klondike Gold Rush voordat het slechts negen jaar later werd lamgelegd door oorlogen en financiële verliezen. We kunnen nog steeds de overblijfselen zien van werkplaatsen, locomotieven en kranen die het verhaal vertellen van de ambitieuze maar mislukte onderneming.

Tot slot keren we terug naar het zuiden naar de ingang van de Isfjord en verder naar Longyearbyen.

Dag 6

Einde van de reis, ontscheping na het ontbijt

Na het ontbijt verlaten we het schip en vliegen we gezamenlijk weer terug naar Oslo.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.