Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Ontdek Spitsbergen vanuit Longyearbyen

Terug Bekijk samenvatting

Reizen naar Spitsbergen is geweldig, het ontdekken van dit indrukwekkende natuurland waarvan meer dan de helft is bedekt met ijs is onvergetelijk. De enorme gletsjers behoren tot de mooiste ter wereld.  Veel reizen naar Spitsbergen gaan per schip waarbij je langs de kust vaart om vanaf het schip landingen te maken op steeds weer verschillende plekken. Een andere manier om kennis te maken met Spitsbergen is deze avonturenweek waarbij je verblijft in het dorpje Longyearbyen en van hieruit diverse excursies gaat maken. We hebben een aantal excursies voor je inbegrepen en er blijft ook ruimte over om excursies naar keuze toe te voegen. Deze reis is ook prima te combineren met één van onze avontuurlijke scheepsreizen naar Spitsbergen of als uitbreiding op je reis naar Noord-Noorwegen!

Dag 1

Accommodatie: keuze uit hotels (LO)

Aankomst Longyearbyen en per fly-bus naar je hotel.

Je vakantie op Spitsbergen begint al zodra je boven dit machtige landschap vliegt. Je ziet overal bergen, gletsjers en onmetelijke hoeveelheden ijs. Na aankomst op de luchthaven in Longyearbyen ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in het dorp. Dit kan het makkelijkst per fly-bus die al op je te wachten staat buiten de aankomsthal. Afhankelijk van je aankomst tijd heb je vandaag nog tijd om in Longyearbyen door te brengen. Je kunt kiezen uit 3 accommodaties

1. De Coalminers´ Cabins biedt een eenvoudige maar prima en redelijk geprijsde accommodatie in Longyearbyen. Je logeert hier in de ‘barakken’ waar de mijnwerkers verbleven die werkzaam waren bij Coalmine 1. Na de ravage uit de Tweede Wereldoorlog werd Longyearbyen herbouwd en werd de huisvesting voor de mijnwerkers geheel vernieuwd. Er werden acht nieuwe huizen gebouwd in Nybyen, gelegen op ca. twee kilometer van het centrum van Longyearbyen (een prachtige wandeling). In enkele van deze historische gebouwen vind je nu de kamers van de Coalminers´ Cabins.

Ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm in de Coalminers’ Bar & Grill, wat oorspronkelijk de oude eetzaal voor de mijnwerkers was en die in 2015 geheel gerenoveerd is. In deze hippe setting kun je heerlijk eten, een drankje nemen aan de bar, televisie kijken of gewoon relaxen. Of maak een praatje met één van de hartelijke medewerkers die altijd bereid zijn om tips te geven over lokale activiteiten, transfers of andere zaken.

2. Radisson Blu Polar is een prima middenklasse hotel in het centrum van Longyearbyen. Het hotel staat bekend om haar vriendelijke service en personeel. Alle 95 kamers hebben eigen douche en toilet. Een paar jaar geleden heeft de lounge een mooie renovatie ondergaan. Daarnaast biedt het hotel een sauna, relax ruimte en jacuzzi buiten. Je kunt heerlijk dineren in restaurant Nansen en voor een lichtere maaltijd en cocktail of lekker biertje kun je terecht in de Barentz Pub & Spiseri .

3. De Funken Lodge is een luxe hotel aan de rand van het centrum van Longyearbyen. Dit historische hotel biedt met het prachtige dieprode gebouw en het mooiste uitzicht een unieke beleving!  Je verblijft bovenop “the Hill” en hebt schitterend uitzicht over Longyearbyen, de Lars- en de Longyear gletsjers. Het hotel heette voorheen Spitsbergen Hotel en is in 1947 gebouwd om het administratieve personeel van de Norwegian Mining Company te huisvesten en als locatie voor de officiële recepties en diners uit die tijd. Het hotel is afgelopen jaar compleet gerenoveerd en biedt nu een historische locatie met een hippe, warme uitstraling. Overal door het gebouw zie je dat er veel werk is verzet om de authentieke sfeer te behouden. De decoratie in de kamers en het hotel bestaat veelal uit historische foto’s en kaarten.

Alle kamers zijn van uitstekende kwaliteit en bieden privé faciliteiten. Op de eerste verdieping ligt het Funktionaermessen Restaurant, waar je  van een Franse keuken kunt genieten terwijl je een schitterend uitzicht heeft over het dorpje en haar omgeving. In de prijs is ontbijt inbegrepen in buffetvorm. Verder krijg je gratis WiFi, is er een sauna, een gratis middagsnack rond 16.00 en kun je in de Funken Bar terecht voor een drankje, cocktail of een goed glas wijn.

4. Svalbard hotel The Vault is een uniek hotel dat de Svalbard Global Seed Vault, de Wereldzadenbank als inspiratiebron gebruikt heeft. Dit is de plaats waar zaden van zoveel mogelijk plantenrassen ter wereld bewaard worden. De permafrost maakt het mogelijk om de zaden het gehele jaar droog en koud te kunnen bewaren. In het Svalbard hotel The Vault kun je foto’s en informatie vinden over de zadenbank, net als een wereldkaart met informatie van welke landen er zaden worden bewaard. Het enthousiaste personeel zal ook al je vragen over de zadenbank kunnen beantwoorden. Helaas kun je de wereldzadenbank niet bezoeken.

Dag 2

Avontuurlijke fietstocht met elektrische tourfiets

Longyearbyen is de enige aanvlieghaven van Spitsbergen en is genoemd naar John Munroe Longyear. Dit was een Amerikaanse ondernemer die in 1906 de Arctic Coal Company oprichtte voor de winning van steenkool. Destijds noemde hij de nederzetting Longyear City, tegenwoordig heet het Longyearbyen wat een noorse vertaling is van Longyear City. Het stadje telt iets meer dan 2.000 inwoners en is de hoofdplaats en zetel van de Gouverneur van Svalbard. Longyearbyen is alleen bereikbaar per boot of vliegtuig, op heel Spitsbergen is er niet meer dan 40 kilometer aan wegen. In de winter is het stadje bereikbaar per snowmobile.

Als excursie hebben we vandaag een fietstocht voor je inbegrepen. Ontdek de omgeving van Longyearbyen op een geschikte fiets met dikke banden. Gelukkig heeft de fiets een elektromotor dus kost het je weinig moeite om vooruit te komen. Dit wordt genieten! 

Dag 3

Wildlife & Glacier cruise met electrische catamaran

Met trots presenteren we een nieuw en groener alternatief om de fjorden van Spitsbergen te verkennen. Ga mee op een tocht met de hybride elektrische catamaran MS Bard! De tocht voert je door prachtige landschappen, naar Billefjorden en het gletsjerfront van Nordenskiöldbreen.

De omstandigheden op Spitsbergen veranderen sterk gedurende het jaar, en een tocht onder de middernachtzon in mei zal anders zijn dan wanneer de poolnacht nadert in oktober. Ongeacht het seizoen kun je unieke ervaringen verwachten in de prachtige natuur van Spitsbergen. Vroeg in het seizoen kunnen delen van de Billefjord nog bedekt zijn met ijs. Met alleen de elektromotor volgen we dan stilletjes de ijsrand waar de kans om wilde dieren te zien groot is! Hier zullen we ook genieten van het betoverende gletsjerfront van de Nordenskiöldbreen. Daarnaast zien we het spookstadje Pyramiden van een afstandje en rijden we langs de baai Skansbukta.

De hybride-elektrische motor van de catamaran en de speciaal ontworpen propellers minimaliseren het lawaai en de trillingen. Dit brengt je niet alleen dichter bij de natuur; nog belangrijker is dat de omringende wilde dieren minder worden gestoord door onze aanwezigheid.

Dag 4

Vrije dag in Longyearbyen, mogelijkheden voor optionele excursies. Arctische avond.

Vandaag heb je overdag vrij om extra activiteiten te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een walrusexcursie boeken of een fietstocht per electirsche fatbike in de omgeving van Longyearbyen maken. Er is zó veel te doen! Je kunt ook een bootexcursie maken naar Barentsburg of er zijn nog verschillende andere mogleijkheden. Op vrijdag en zaterdag kun je de lokale bierbrouwerij bezoeken en hier een proeverij krijgen of gewoon lekker van je biertje genieten.

In de avond staat een geweldige Artische avond voor je op het programma. Je wordt om 19.00 uur opgehaald bij je hotel en rijden dan naar Camp Barentz in de Advent Valley, ongeveer 10 kilometer buiten Longyearbyen. Hier wordt je hartelijk verwelkomd door twee hosts met een traditionele warme maaltijd, een drankje, koffie en een heerlijk dessert. Tijdens het eten praten de hosts honderuit en vertellen ze over het leven op en de geschiedenis van Spitsbergen en laten ze prachtige foto's zien. Ondanks dat het een binnen activiteit is raden we warme, comfortabele outdoor kleding aan en warme schoenen. Hou er wel rekening mee dat je kleren na afloop wat kunnen ruiken naar het kampvuur midden in de hut!

Dag 5

Einde van het arrangement

Afhankelijk van je terugvlucht heb je vandaag nog wat tijd om óf een activiteit te ondernemen of in de loop van de ochtend naar de luchthaven te gaan. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.