Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

3-daagse hondensledetocht op Spitsbergen

Duur 3 Dagen

Soort Meerdaagse huskysafari's

Prijs (vanaf) € 2.360

Ga mee op een onvergetelijke driedaagse hondensledetocht in de meest wilde en onvoorspelbare Arctische natuur. Ontdek de schoonheid van Spitsbergen, terwijl je samen met vriendelijke husky's door de besneeuwde wildernis raast. Ben je op zoek naar een actieve natuurervaring die zowel spanning als comfort combineert, dan is deze reis op maat gemaakt voor jou.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Kennismaking met de gids en de honden en vertrek naar Juva Cabin: Voordat je expeditie begint wordt je door de gids bij je hotel opgehaald en naar de kennel Green Dog gebracht. Hier staan alle enthousiaste en gretige husky's te wachten, klaar om op pad te gaan. Je krijgt wat bovenkleding voor de tocht en uitgebreide instructies over hondensleeën. Dan is het tijd om te vertrekken! Als eerste gaat de gids voorop met één of twee gasten in de voorste slee. De rest van de groep rijdt in paren, met een team van zes honden. Vanaf de kennel in Bolterdalen rijden we in noordoostelijke richting, door Adventdalen en richting Helvetiadalen, waar de spannende Kreklingpas wacht met zijn bochtige en spannende sledepaden. Onze bestemming voor vandaag is de Juva Cabin, gelegen in het pittoreske Brentskaret, waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen. Verblijf in Juva CabinDe accommodatie voor beide nachten is de Juva Cabin ('Juvahytta'), midden in de wildernis! Hier ervaar je de vrijheid en unieke schoonheid van Spitsbergen, zonder in te boeten aan modern comfort. De gezellige hut is uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Dat omvat comfortabele bedden, een warme open haard, een ruime woonkamer, een overdekt toilet en zelfs een sauna. Of je nu het noorderlicht najaagt of gewoon geniet van de rust in de hut, er zijn genoeg mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van je vakantie. Geniet van de heerlijke maaltijden, deel verhalen rond de open haard, of trakteer jezelf op een koud biertje in de sauna terwijl je het adembenemende uitzicht bewondert door het grote raam. Juvahytta is het ultieme toevluchtsoord in het noordpoolgebied - en onze de honden zijn ook dol op deze plek om hun energie op te laden!
Dag 2 - Volle dag op pad met de honden: De volgende ochtend tuigen we de honden in en vervolgen we onze tocht. We rijden Eskerdalen binnen, via Trehøgdalen naar Vendomdalen en Sassendalen. Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende bevroren waterval Eskerfossen, de grootste waterval van Spitsbergen. Misschien genieten we hier wel van onze lunch. Misschien vinden we ook een ander gezellig plekje om een langere pauze in te lassen en de majestueuze omgeving in ons op te nemen. De route van vandaag voert ons door werkelijk prachtige landschappen met gevarieerd terrein, en biedt zowel jou als de honden leuke uitdagingen en mooie indrukken. Na een leuke dag op de slee keren we terug naar de Juva Cabin. Hier krijgen de honden hun welverdiende traktaties en gaan we heerlijk dineren, genietend van de warmte en gezelligheid van de hut.
Dag 3 - Mooie ochtendrit en afscheid van de honden: Op de laatste ochtend beginnen we aan het laatste stuk door het schilderachtige landschap van Spitsbergen. We rijden door de smalle doorgang ten zuiden van Janssonhaugen en naar Adventdalen, en genieten onderweg van het uitzicht. Als de tijd het toelaat, kunnen we ook Foxdalen bereiken, bekend om zijn opvallende verticale leisteenbergen. We maken stops voor de lunch en warme dranken en genieten van het moment. Op de terugweg naar de kennel nemen we ruim de tijd om afscheid te nemen van onze nieuwe viervoeters. Ons avontuur eindigt als we in de late namiddag terugkeren naar het hotel, met veel leuke en mooie momenten om op terug te kijken.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata 2024:
Januari: 15,19,22,26,29
Februari: 2,5,9,12,16,23,26
Maart: 4,11,18,25
April: 1,8,15,22,29
Mei: 6,13

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• hoteltransfer naar dekennel
• volpension in de hut 
• eenvoudige lunch tijdens de hondensledetocht
• ervaren gids, alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en materiaal (geweer), thermische kleding tijdens de tocht, inclusief schoenen
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• vluchten naar Spitsbergen, hotelaccommodatie voor of na de tocht
• persoonlijke uitrusting
• reserveringskosten €35
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.