Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Grizzlyberen bij de Knight Inlet Lodge

Duur 3 Dagen

Soort Beren excursies

Prijs (vanaf) € 1.180

Op zoek naar grizzly's op een bijzondere plek!

Het observeren van beren in hun natuurlijke omgeving is heel bijzonder. In Canada kun je dit schouwspel op enkele prachtige plekken van dichtbij meemaken! In de lente komen de beren net uit hun winterslaap en gaan ze met hun jongen op zoek naar voedsel aan de kust of langs de rivier. In de zomer zijn er ook beren, maar wel minder. In de herfst keren de beren terug naar de rivieren, waar ze zich tegoed doen aan de zalm.

Knight Inlet-fjord is het langste fjord aan de wilde westkust van British Columbia en biedt spectaculaire uitzichten op kliffen en watervallen. Je overnacht eerst in Campbell River en de volgende ochtend word je per watervliegtuig naar de afgelegen Knight Inlet Lodge gevlogen. Diep weggestopt in Glendale Cove, zo’n 60 kilometer landinwaarts in het fjord, is deze drijvende lodge een ideaal basiskamp voor ontdekkingstochten waarbij het ervaren van de natuur voorop staat. De lodge is comfortabel ingericht en de uitstekende maaltijden worden vergezeld van een glaasje wijn. In de lente ga je er per boot op uit om de beren te bekijken die net uit hun winterslaap zijn gekomen. Ze zijn in deze tijd op zoek naar voedsel aan de kust en in de getijdezones. In de herfst zijn de beren te vinden bij de rivieren, waar ze zich tegoed doen aan zalm. In de zomerperiode zijn er wel beren, maar in kleinere aantallen. Je gaat er dan ‘s morgens vroeg en in de avond op uit om ze te spotten.  De Knight Inlet Lodge behoort zonder twijfel tot onze favorieten.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - start met een overnachting in Campbell River: Op je gemak arriveer je in Campbell River. De eerste nacht van je pakket is een verblijf in de Comfort Inn & Suites met uitzicht op het water. Bij de check-in in het hotel bevestig je nogmaals je deelname voor je verblijf in de Knight Inlet Lodge en krijg je details over je transfer per watervliegtuig de volgende ochtend.
Dag 2 - transfer per watervliegtuig, volle dag op zoek naar grizzlyberen: Om 08.30 rijd je met je eigen huurauto naar het punt waar het watervliegtuig vertrekt. Je vertrekt rond 09.30 voor een 25 minuten durende vlucht naar de knight Inlet Lodge. Wanneer je je gesetteld hebt in de lodge volgt een kort orientatiegesprek. Al snel vertrek je voor een excursie per boot door Glendale Cove, het gebied rondom de lodge. Daarna volgen in de middag nog twee 2-uur durende excursies, één excursie waarbij je grizzlyberen zoekt en een cruise door de Knight Inlet. In het hoogseizoen, vanaf eind augustus, klim je omhoog op één van de uitzichtsplatforms tussen de bomen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de beren in de omgeving. In de avond kun je heerlijk relaxen en presentaties bijwonen die door de gidsen gegeven worden. Alle maaltijden zijn bij je verblijf in de Knight Inlet Lodge inbegrepen.
Dag 3 - nog meer beren en per watervliegtuig naar Campbell River: Op de dag van vertrek heb je vroeg in de ochtend gelegenheid om nog een keer mee te gaan op een berenexcursie. Op 10.00 uur wordt je weer per watervliegtuig teruggebracht naar Campbell River.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Data: dagelijks van 21 mei t/m 15 oktober 2020
Duur: 3, 4 of 5 dagen waarvan 1, 2 of 3 nachten overnachten in Knight Inlet Lodge (verlengen mogelijk)
Vertrek: vanuit Campbell River 

Bagagevrijdom watervliegtuig: je mag maximaal 14 kilo bagage per persoon meenemen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
• retourvlucht met watervliegtuig Campbell River – Knight Inlet Lodge
• 1 nacht in Campbell River
• 1, 2 of 3 nachten in de Knight Inlet lodge in een 2-persoonskamer met douche/toilet
• alle maaltijden en snacks in de lodge en wijn bij het diner
• berenobservaties tours per dag
• alle fooien
• Research & Environmental fee (CAD$75 per persoon)
• lokale belasting à 5%
• alle transfers naar berenobservaties
• boottochten door Glendale Cove en Knight Inlet (afhankelijk van het weer)
• lezingen en ervaren gidsen
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen
• vervoer naar Campbell River

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe