Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Haida Gwaii

  • • Bezoek gwaii haanas
  • • Inclusief alle maaltijden
  • • Inclusief 3 dagtochten
Duur 5 Dagen

Soort Excursies

Prijs (vanaf) € 3.885

Maak kennis met de cultuur van de Haida's

Haida Gwaii (de vroegere Queen Charlottes) is een eilandketen die ongeveer 100 kilometer voor de kust van noordelijk British Columbia ligt. Nergens anders is de cultuur van de Haida-indianen zo levendig en indringend aanwezig als op deze archipel. De mystieke sfeer op de eilanden wordt versterkt door de mossen op de bodem van de regenwouden. Haida House in Tllaal is je onderkomen voor deze 5 dagen.

Tijdens deze reis maak je 3 dagtochten om meer te weten te komen over de cultuur van de Haida, maar ook om de schitterende archipel te leren kennen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek vanaf Vancouver per vlucht naar Haida Gwaii: Je avontuur begint met een vlucht vanaf Vancouver naar Massett. Welkom op Haida Gwaii! Je wordt opgehaald op de luchthaven van Masset en per busje naar de Haida House in Tllaal gebracht. Deze lodge is je onderkomen voor de komende 5 dagen. Het Haida House is een prachtige, uit hout opgetrokken lodge, gelegen in een beboste omgeving met toegang tot het strand en met prachtig uitzicht over de rivier. Alle comfortabele kamers hebben een eigen badkamer. Aan het einde van de middag is er een welkomstreceptie, gevolgd door het diner.
Dag 2 - Dagexcursie naar North Island: Vandaag ga je het noordelijke deel van Graham Island verkennen. Je brengt een bezoek aan North Beach en the Blow Hole en beklimt Tow Hil. Tow Hill is een unieke attractie op Haida Gwaii. De heuvel torent 125 meter hoog uit boven het strand van North Beach. De wanden bestaan uit verticale rotsblokken, die ongeveer 2 miljoen jaar geleden zijn gevormd tijdens erupties van gesmolten lava. Later op de dag bezoek je Masset, een klein vissersdorpje op Graham Island, en Old Masset. Old Massett ligt op de plek van drie traditionele Haida-nederzettingen en herbergt de grootste collectie authentieke totempalen van het eiland (17).  De cultuur van de aboriginals heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op bezoekers van dit eiland. Maar ook de unieke hedendaagse cultuur (in combinatie met de indrukwekkende Haida-cultuur) trekt nog steeds veel kunstenaars aan. Ze werken vanuit hun huizen of kleine studio's en ontvangen met alle plezier bezoekers om hun kunstwerken te laten zien.
Dag 3 - Culturele dagexcursie: Vandaag kom je nog meer te weten over de Haida Gwaii door het bekijken van houtsnijwerken en beroemde totempalen en een zeer informatief bezoek aan het Haida Heritage Centre. Het Haida Heritage Centre in Skidegate is in juli 2007 geopend. Het staat op de locatie van het oude Haida-dorpje Kaay Llnagaay, wat Zeeleeuwenstad betekent. Hier vind je 12.000 jaar geschiedenis van de Haida. Voor het centrum staan zes monumentale totempalen, gesneden door Haida-kunstenaars. Ze vertegenwoordigen de zuidelijke Haida-dorpen. Ook zijn hier onder andere het Haida Gwaii Museum, een souvenirwinkel, een houtsnijschuur en een café te vinden. Na je bezoek aan het museum maak je in de middag een tour langs de kust en door Skidegate Village. We stoppen ook in Queen Charlotte City. Je leert het eiland op een compleet andere manier kennen en zult zeker genieten van de diversiteit van deze bestemming. In de avond staat er een traditioneel Haida-feest op het programma, waarbij het diner wordt bereid door een lokale chef.
Dag 4 - Excursie naar Naikoon Provincial Park: Naikoon Provincial Park beslaat een groot deel van het noordoosten van Graham Island. Hier vind je de eindeloze zandstranden van North Beach en East Beach. Ook is het een geweldig gebied om te wandelen. Vandaag bezoek je het zuidelijke deel van het park, dat grenst aan de Tlell River en Hecate Strait. Een lokale natuurgids vertelt over de vogels, de planten en de natuur die zo uniek is voor deze archipel. Na de lunch is er tijd om te struinen langs de winkeltjes van de getalenteerde lokale Tlell Artisan. 

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: iedere woensdag en zondag tussen 14 juni en 20 september, 2017

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 4 overnachtingen in 2-persoonskamers met privefaciliteiten; alle maaltijden vanaf diner op dag 1 tot en met lunch op dag 5 inclusief traditioneel Haida diner; retourvlucht vanaf Vancouver naar Massett en v.v.; culturele receptie; wifi; gratis snacks en non-alcoholische drankjes; alle activiteiten zoals omschreven te weten Cultural Day Tour, Day Tour to Skedans Village site op Moresby Island per Zodiak, Tlell Artisans' Tour, Golden Spruce Trail, Discover North Island - Tow Hill en Totem Tour; alle transfers; lokale belastingen

Niet inbegrepen: fooien, alcoholische drankjes en andere persoonlijke uitgaven

Minimum leeftijd: 10 jaar

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe