Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Beren & walvissen bij Vancouver Island

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze afwisselende reis door het meest westelijke deel van West-Canada staat alles in het teken van indrukwekkende natuur en het spotten van wildlife op Vancouver Island. De rijafstanden zijn kort, waardoor je nóg meer tijd hebt om Vancouver Island met haar bruisende steden, kleine havenstadjes en nationale parken te ontdekken. Geniet van de relaxte eilandsfeer en de kans dat je zomaar wild tegen kunt komen, want dát leeft hier in overvloed. Al ga je ook specifiek op zoek naar wilde dieren: de walvisexcursie vanuit Campbell River en de berenexcursie naar de Knight Inlet zijn namelijk inclusief.

Dag 1 (ca. 15 km)

Vlucht naar en aankomst in Vancouver

Je reis door West-Canada start in Vancouver, al jaren één van 's werelds mooiste steden om in te wonen. Na het ophalen van de huurauto op de luchthaven rijd je naar je eerste accommodatie. Omdat het in Vancouver 9 uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen.

Dag 2

Verken Stanley Park en Gastown in Vancouver

Deze hele dag ben je vrij om Vancouver te ontdekken. Wandelen of gebruikmaken van de Gray Line Double Decker Bus (die stopt bij alle bezienswaardigheden) zijn een goede manier om de stad te bekijken. Bij mooi weer is het leuk om een fiets te huren en zo te genieten van deze unieke stad. Vancouver heeft mooie stranden, veel kunst en cultuur en de stad straalt een enorme levensvreugde uit. De oude, overzichtelijke stadskern ligt op een schiereiland. Een stadswandeling door “downtown” kun je beginnen bij de 'vijf zeilen' van Canada Place. Dichtbij ligt het Waterfront Centre, waarin je ook het Visitor Information Center vindt. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum met winkeltjes en een markt. Andere bezienswaardigheden zijn het Museum of Antropology met een prachtige collectie kunst van de indianen in een eigenzinnig gebouw, Chinatown met de mooie Dr. Sun Yat-Sen-tuin, het Vancouver Public Aquarium of Gastown, de oudste wijk van Vancouver.

Excursietip:
• the Mail Run per watervliegtuig

Dag 3 (ca. 115 km)

Per ferry naar Victoria op Vancouver Island

Vandaag ga je per ferry vanuit Vancouver naar Victoria op Vancouver Island. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is Engelser dan de meeste Engelse steden. Het wordt ook wel de City of Gardens genoemd, overal tref je prachtige tuinen aan en er rijden rode dubbeldekker bussen rond. Midden in het stadje ligt de gezellige haven waar het een komen en gaan is van bootjes, watertaxi's en float-planes. Er is een heuse Fishermans Wharf en aan de haven ligt ook het dominante Royal Empress Hotel.

Dag 4

Ontdek het Victoriaanse Victoria

Victoria biedt je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat en kent statistisch de meeste zonuren van British Columbia, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je tuinen, planten en bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies. Je kunt een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Hier zijn verschillende thematuinen aangelegd, waarvan de verzonken tuin in een oude steengroeve de mooiste is. Daarnaast is ook een bezoek aan het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zeker de moeite waard.

Excursietip:
• Victoria whale watching

Dag 5 (ca. 290 km)

Dwars over het eiland naar de westkust

Je rijdt vandaag van Victoria naar Ucluelet en Tofino. Bij Parksville begint de weg naar Pacific Rim National Park. Onderweg kom je bij Cathedral Grove, een onderdeel van Mac Millan Provincial Park. Dit is een natuurreservaat met reusachtige bomen. Door het park lopen mooie wandelpaden. Met zijn 800 jaar oude douglas-sparren en enorme rode cedars is dit één van de laatste stukken oerbos van het eiland. De cedar is overigens geen ceder, maar behoort tot de thuja’s of levensbomen, die bij ons veel als haag worden gebruikt. De weg komt uit bij de grillige Pacific-kust. Terwijl je langs deze kust richting Tofino rijdt, zie je het op een hoge klif gelegen Wickaninnish Visitor Centre, een prachtig informatiecentrum met een terras met weids uitzicht over de Pacific. Je kunt vanuit dit centrum naar hartenlust wandelen. In de kleine rotsbaai achter het centrum wemelt het van de zeedieren en vooral bij eb komen op het lange zandstrand de getijdepoelen vrij. Geniet van verse vis in één van de prima restaurants en zie de zon ondergaan in de Stille Oceaan. 

Dag 6

Walvisexcursie vanuit Tofino/Ucluelet

Vandaag heb je de hele dag te besteden bij Pacific Rim National Park. Een walvisexcursie staat voor je op de planning, waarbij je met een boot een vaste groep grijze walvissen, zeeleeuwen en otters gaat observeren. De rest van de dag heb je de tijd om een mooie wandeling te maken over het met boomstammen bezaaide strand van Long Beach. Deze westkust is ruig en grotendeels ontoegankelijk. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen.

Dag 7 (ca. 245 km)

Rit naar Campbell River

Je rijdt weer terug naar Parksville, waarna je richting het noorden rijdt naar Campbell River. Hier verblijf je twee nachten.

Dag 8

Campbell River

Campbell River is een klein havenstadje van waaruit je verschillende kanten op kunt. Strathcona Park ligt vlakbij en hier kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen. Stoeltjesliften en wandelpaden vind je bij Mount Washington, zo'n 25 kilometer ten noorden van het park. Ga voor een schitterend uitzicht tijdens zonsondergang naar het Goose Spit Regional Park, waar je schitterende stranden en uitzicht hebt op zee en het bergachtige binnenland van Vancouver Island in het achterland.

Vanuit Campbell River zijn er ook prachtige bootexcursies te maken waarbij je op zoek gaat naar orka's en ander wildlife op zee, die je tijdens je reis door West-Canada echt een keer gezien moet hebben!

Excursietips:
• walvis- en wildlife tours Campbell River
• grizzly bear journey Campbell River

Dag 9

Transfer per watervliegtuig, volle dag op zoek naar grizzlyberen

Om 08.30 rijd je met je eigen huurauto naar het punt waar het watervliegtuig vertrekt. Je vertrekt rond 09.30 voor een 25 minuten durende vlucht naar de Knight Inlet Lodge. Wanneer je je gesetteld hebt in de lodge volgt een kort oriëntatiegesprek. Al snel vertrek je voor een excursie per boot door Glendale Cove, het gebied rondom de lodge. Daarna volgen in de middag nog twee 2-uur durende excursies: één excursie waarbij je grizzlyberen zoekt en één waarbij je een cruise maakt door de Knight Inlet. In het hoogseizoen - vanaf eind augustus - klim je omhoog op één van de uitzicht platforms tussen de bomen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de beren in de omgeving. In de avond kun je heerlijk relaxen en presentaties bijwonen die door de gidsen gegeven worden.

Alle maaltijden zijn bij je verblijf in de Knight Inlet Lodge inbegrepen.

Dag 10 (ca. 110 km)

Terug naar Campbell River en rit naar Qualicum Beach

Op de dag van vertrek heb je vroeg in de ochtend de gelegenheid om nog een keer mee te gaan op een berenexcursie. Om 10.00 uur wordt je weer per watervliegtuig teruggebracht naar Campbell River. Je rijdt hierna weer naar het zuiden en verblijft twee nachten bij Qualicum Beach.

Dag 11

Qualicum Beach

Neem vandaag de tijd om het Horne Lake Caves Provincial Park te bezoeken! Je kunt er ook een begeleide tour boeken - variërend van 45 minuten tot 4 uur - waarbij je echt gaat klimmen. Ook zeker de moeite waard is een wandeling door Little Qualicum Falls Provincial Park. Dit park is nog niet zo druk als de andere parken, maar zeker de moeite waard. 

Dag 12 (ca. 125 km)

Per ferry naar het vasteland voor de laatste overnachting

Je verlaat Qualicum Beach en rijdt naar Nanaimo, vanwaar je de ferry neemt terug naar het vasteland. Je verblijft nog één nacht in Vancouver alvorens de terugvlucht naar Nederland.

Dag 13

Terugvlucht vanuit Vancouver

Dag 14

Aankomst in Amsterdam

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.