Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 19 Dagen

Vakantiehuisjes & appartementen West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Ervaar de vrijheid in de natuur tijdens een verblijf in vakantiehuisjes op mooie locaties in West-Canada. In je eigen cabin of chalet heb je een keukentje en dus de vrijheid om zelf te koken. 's Avonds zit je heerlijk buiten, bij het kampvuur of bij de barbecue en dat is natuurlijk het echte Canada! Iedere cabin of appartement is uniek. Er zijn rustieke blokhutten, maar ook eigentijdse chalets, de één met een eigen jacuzzi, de ander met een plek om buiten te koken. 

Dag 1 (ca. 14 km)

Accommodatie: Rosedale on Robson - standaardkamer (LO)

Aankomst in Vancouver

Na aankomst ga je op eigen gelegenheid de stad in. Omdat het in Vancouver negen uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen. 

Dag 2

Accommodatie: Rosedale on Robson - standaardkamer (LO)

Vrije dag in Vancouver

Na je eerste Canadese ontbijt kun je op je gemak Vancouver gaan verkennen. Enkele suggesties: struinen door Canada's grootste Chinatown, wandelen of fietsen door Stanley Park of een bezoek brengen aan de beroemde Zoo. Zeker bij mooi weer is het huren van een fiets een fijne manier om de stad te ontdekken. Maar ook kun je per Vancouver trolley de stad door touren, waarbij je op verschillenden plekken kunt op- en afstappen. Er zijn volop mogelijkheden om te winkelen, want in Gastown (het oudste deel van de stad) zijn veel gerestaureerde Victoriaanse huizen ingericht als boetiekjes. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum ontstaan. Een boottocht over Burrard Inlet naar het noordelijke deel van Vancouver biedt een mooi uitzicht op de skyline van de stad. En als je dan toch aan de andere kant bent, kun je meteen een kijkje nemen bij de Capilano Suspension Bridge. 

Excursietip:
• the Mail Run per watervliegtuig

Dag 3 (ca. 280 km)

Accommodatie: Middle Beach Lodge - Triplex cabin (LO)

Oversteek naar Vancouver Island en rit naar de westkust, Tofino of Ucluelet

Na het ontbijt haal je de huurauto op en verlaat je de stad over de Lions Gate Bridge. Je rijdt naar de ferry bij Horseshoe Bay, net ten noorden van de stad. Deze brengt je in anderhalf uur naar Departure Bay op Vancouver Island, een eiland vol contrasten. De westkust van Vancouver Island is ruig en grotendeels ontoegankelijk. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen. De oostkust heeft een milder klimaat en mooie stranden. Het binnenland is ruig en bergachtig. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Tofino of Ucluelet.

Dag 4

Accommodatie: Middle Beach Lodge - Triplex cabin (LO)

Uitwaaien aan de stranden van de Pacific Ocean

Je hebt de hele dag ter vrije besteding. Er zijn uitstekende mogelijkheden om deze dag actief door te brengen. Je kunt bijvoorbeeld een walvisexcursie maken, of een berenexcursie waarbij je op zoek gaat naar zwarte beren (meestal heel vroeg in de ochtend). Je kunt ook een wandeling door Tonquin Park maken naar een afgelegen baai met een zandstrand, of een zeekajaktocht door de Broken Islands.

Excursietips:
de zwarte beren van Tofino
kajakken in Tofino
Tofino whale watching

Dag 5 (ca. 255 km)

Accommodatie: Oyster Bay Resort - chalet (LG)

Dwars over het eiland terug naar de oostkust en rit naar Campbell River

Je verlaat de ruige westkust en vervolgt je reis naar de mildere oostkust van het eiland, op weg naar Campbell River. Hier komen meerdere visrijke zeestraten samen, waardoor Campbell River ook wel de 'zalmhoofdstad' van Canada wordt genoemd. Je kunt er zelf een hengeltje uitgooien, of over de mooie oeverpromenade lopen en de drukte rondom de vissersboten bekijken. Je logeert de komende nachten in een cabin van Oyster Bay Resort, met uitzicht op de Discovery Passage.

Dag 6

Accommodatie: Oyster Bay Resort - chalet (LG)

Vrije dag in Campbell River

De omgeving van Campbell River leent zich uitstekend om orka’s en andere zeedieren te gaan spotten. Een perfecte manier om dit te doen is natuurlijk door er een dag met een boot op uit te trekken. Tijdens zo'n boottocht heb je grote kans om orka's, dolfijnen, bruinvissen, zeearenden en zeehonden te spotten. Misschien zie je zelfs wel een bruine beer langs de kust struinen op zoek naar voedsel.

Excursietips:
walvis- en wildlife tours Campbell River
grizzly bear journey Campbell River

Dag 7 (ca. 300 km)

Accommodatie: Riverside Resort - Cabin (LG)

Terug naar het vasteland en over de Sea to Sky Highway naar Whistler

Vandaag sta je vroeg op, want het wordt een lange dag. Je rijdt terug naar de ferryterminal Departure Bay en vertrekt met de ferry naar het vasteland. Deze overtocht duurt ongeveer anderhalf uur. In de verte ligt de skyline van Vancouver en bij helder weer zie je op de achtergrond de enorme vulkaan Mount Rainier. Bij aankomst in Horseshoe sla je linksaf en rijd je langs de Howe Sound (een groot fjord). Langzaam gaat de weg klimmen. Je laat het fjord en de grillige kust achter je en de bergen domineren nu het landschap. Steeds hoger gaat het de Coast Mountains in. Enkele van deze bergen zijn zelfs hoger dan de Rockies! Het einddoel van vandaag is Whistler. Dit is een knus skidorp, dat ook in de zomer veel te bieden heeft. Je overnacht in een van de houten cabins aan de rivier. 

Dag 8

Accommodatie: Riverside Resort - Cabin (LG)

Vrije dag in Whistler

Geniet van deze dag in de vrije natuur. Whistler is ‘s winters hét skicentrum van Canada. In de zomer zijn er allerlei outdoor-activiteiten mogelijk, zoals mountainbiken, wildwatervaren, paardrijden en zomerskiën. Een van de nieuwste hoogtepunten in West-Canada is de Peak 2 Peak: een 4,4 kilometer lange tocht per gondel tussen de Whistler en Blackcomb Mountains. Je zweeft dan hoog boven de grond en maakt kennis met het unieke berglandschap in de omgeving van Whistler. Boven in de bergen zijn prachtige wandelingen te maken en mogelijkheden om te lunchen en dineren. In het autovrije centrum van Whistler kun je op een mooie dag ook een terrasje pakken of in de winkels zoeken naar leuke souvenirs. Vanuit Whistler kun je ook een onvergetelijke vlucht met een watervliegtuig maken over de bergen en gletsjers van de Coastal Range.

Dag 9 (ca. 355 km)

Accommodatie: Montana Hills Guest Ranch - Cabin (LG)

Goldrush Trail naar het hart van de Cariboo Country

Dit is een van de meest afwisselende routes tijdens je rondreis West-Canada. Eerst rijd je nog door de mooie Coast Mountains over de oude houthakkersweg Duffey Lake Road. Hier tref je prachtige, met dichte bossen bedekte bergen en hier en daar een kristalhelder meer. Net voor Lillooet verandert het landschap drastisch. De bergen worden lager en kaler, de bossen verdwijnen en de schaarse begroeiing lijkt meer op die van een woestijngebied. De temperatuur gaat ook wat omhoog. Het is een feest om hier te rijden! Bij Lillooet steek je de Fraser River over en rij je verder richting Cache Creek. Voordat je naar het noorden reist, kun je nog een bezoek brengen aan een stukje echte pioniers geschiedenis in de vorm van Hat Creek Ranch. Over de Cariboo Highway rijd je verder naar Lac La Hache. 

Dag 10

Accommodatie: Montana Hills Guest Ranch - Cabin (LG)

Vrije dag bij de Montana Hills Guest Ranch

Vandaag heb je een vrije dag bij de Montana Hills Guest Ranch, in het deel van Canada wat de Cariboo Country wordt genoemd. De ranch wordt omringt door bos en er zijn prachtige uitzichten. Je kan hier leuke activiteiten ondernemen. Ga lekker wandelen of paardrijden. Na een hele dag in de buitenlucht is het heerlijk om onder het genot van een drankje uit te rusten op de veranda van je eigen log-cabin.

Dag 11 (ca. 104 km)

Accommodatie: Alpine Meadows Resort - chalet(LO)

Rit naar Clearwater en het Wells Gray Park

Vandaag kun je het rustig aan doen, want de geplande rit naar Clearwater duurt niet lang. Dwars door het Cariboo-Chilcotin-gebied rij je over de kronkelende Highway 24 naar het oosten. Het is een prachtige route, die het historische pad volgt dat de Shuswap oorspronkelijk gebruikten als handelsroute. Later, in begin van de 19e eeuw, is deze route door de Hudson Bay Company verder ontwikkeld, waarbij de weg gebruikt werd om bont vanuit noordelijk British Columbia in zuidelijkere gebieden te verhandelen. De weg slingert steil naar beneden en bij mooi weer heb je prachtige uitzichten over de hele regio. Dit is een perfect leefgebied voor elanden en zwarte beren, die dan ook regelmatig worden waargenomen. Na ongeveer 3 uur kom je aan in Clearwater, waar je verblijft in een prachtige cabin midden in het bos, ongeveer 20 minuten ten zuiden van dit dorp.

Dag 12

Accommodatie: Alpine Meadows Resort - chalet(LO)

Wells Gray Park

In Wells Gray Park kom je eerst langs de diepe kloof Spahats Creek. Het park staat bekend om de prachtige watervallen, zoals de Dawson en Helmcken Falls, en om de interessante geologie (gevormd door oude lavastromen). Een prima manier om het park te bekijken is kanovaren op Clearwater Lake. Ben je hier in augustus/september, maak dan zeker een wandeling door het oeroude bos naar Bailey’s Chute. Hier springen de zalmen dan hoog op om door de stroomversnellingen te komen.

Dag 13 (ca. 342 km)

Accommodatie: Becker's Chalets - chalet (LG)

Jasper National Park via Mount Robson

Vandaag krijg je weer een dosis prachtige natuur, deze keer op weg naar Jasper in de Rocky Mountains. Je rijdt langs Wells Gray Park verder omhoog naar het noorden. De weg loopt zo’n 210 kilometer door eenzame bossen richting Valemount. Voorbij Yellowhead Lake kruist een beekje de weg. Dit is het begin van de Fraser River, die uiteindelijk als brede rivier bij Vancouver uitmondt in de Grote Oceaan. Met een beetje geluk zie je op de drassige oostoever van Moose Lake elanden. Je komt nu bij het Visitor Centre van Mount Robson Provincial Park en het uitzicht op de ijs- en rots piramide van Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. Boven op de Yellowhead Pass kom je weer over de continentale waterscheiding en verlaat je de provincie British Columbia. Het is nu een uur vroeger.

Dag 14

Accommodatie: Becker's Chalets - chalet (LG)

Jasper National Park

Vandaag heb je een vrije dag in deze mooie omgeving vol natuurwonderen. Je kunt met de kabelbaan in 7 minuten naar The Whistlers, die zijn genoemd naar de fluittoon van de marmotten. Vanaf hier is het nog 1,4 kilometer lopen naar de top. Een grandioos uitzicht is je beloning. Er zijn prachtige meren, zoals Pyramid Lake, het buitenzwembad van Jasper. Ook in Lake Edith en Lake Annette kun je zwemmen. Of bezoek de gletsjer van Mount Edith Cavell.

Dag 15 (ca. 310 km)

Accommodatie: Moberly Lodge - standaardkamer (LO)

Over de Icefields Parkway, langs de Athabasca Glacier naar Golden

Vandaag rij je over een van ‘s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway. Langs de weg zie je veel gletsjers, prachtige meren, watervallen en hoge, scherpe bergtoppen. Tot aan de Columbia Icefield stijgt de weg voortdurend. De Athabasca Falls storten zich in een nauw ravijn en verderop langs de Parkway vind je in een smalle kloof de Sunwapta Falls. Op het hoogste punt kom je bij het Columbia Icefield, de grootste attractie van de Parkway. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. Verderop is de Athabasca Glacier goed bereikbaar. Stop voor je de Icefield Parkway verlaat nog bij het prachtige Peyto Lake om vervolgens door te rijden richting Golden. Golden is vandaag je einddoel en uitvalsbasis voor meerdere nationale parken, weer zo'n parel in je West-Canada reis. 

Excursietip:
• helikoptertour Rockies (evt. met wildernisstop en glas bubbels)

Dag 16

Accommodatie: Moberly Lodge - standaardkamer (LO)

Vrije dag vanuit Golden

Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken! Eigenlijk heb je veel te kort tijd om hier alles te kunnen zien. Zo is er het Northern Lights Wildlife Wolf Center vlakbij Golden, een zeer informatieve manier om meer over wolven te leren. Emerald Lake ligt vlakbij Field, het is wel een klein uurtje rijden maar dit fotogenieke en smaragdgroene bergmeer is de rit zeker waard. Als belangrijke waterbron voor veel dieren, is dit meer een prima plek om wild te spotten. En als je je bezoek vroeg in de ochtend plant (voor 08.00 uur), heb je het meer nog voor jezelf. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Golden Skybridge. Geniet van Canada's hoogste hangbrug die maar liefst 129 meter hoog boven een enorme kloof in de Columbia Valley hangt terwijl een woeste rivier en een 60 meter hoge waterval onder donderen. Daarnaast kun je hier ook genieten van een 3 km lange wandeltrail met schitterende uitzichten over de vallei, een restaurant en andere unieke activiteiten.  

Dag 17 (ca. 222 km)

Accommodatie: Castle Mountain Chalets - chalet (LG)

Via het Kootenay Nationaal Park naar Banff

Maak vandaag een mooie roadtrip dwars door de Kananaskis en via het Kootenay National Park. Bij Radium Hotsprings neem je Highway 93 richting de Rockies, één van de mooiste routes die je in West-Canada kunt vinden. Verbaas je over de ruige bergwereld waar je midden in zit! Het uitzicht op de lange wegen en besneeuwde bergtoppen is fenomenaal en je passeert genoeg fotogenieke plekken om te stoppen. Af en toe stroomt er een riviertje langs de weg met een waterval waar je naartoe kunt wandelen.

Dag 18 (ca. 175 km)

Accommodatie: Castle Mountain Chalets - chalet (LG)

Banff National Park

Vandaag bezoek je Banff National Park, een beschermd berggebied vol blauwgroene bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Bezoek vanochtend de beroemde bergmeren Lake Louise en het prachtige Moraine Lake in de Valley of Ten Peaks. Rijdt daarna naar het mondaine stadje Banff om de gondellift naar de de top van de 2.285 m hoge Sulphur Mountain te pakken, voor een indrukwekkend uitzicht. Bezoek nabij het Cave and Basin Centennial Centre, een badhuis uit 1914 met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Om de dag te eindigen in een van de leuke restaurants in Banff.

Dag 19 (ca. 120 km)

Rit naar Calgary, inleveren huurauto en einde van de reis

Langs de woeste Bow River verlaat je Banff National Park. Al ver voor Calgary zie je de 90 meter hoge skischans van het Olympisch Park. Voor veel mensen is Calgary een welkome afwisseling na alle overdonderende natuur van de parken. Het is een moderne en schone stad, met een aangename binnenstad met veel groen en zogenaamde “skywalks”. Of je nog tijd hebt om iets van de stad te zien, ligt aan je vluchtschema, want vandaag eindigt je reis en lever je de huurauto weer in op de luchthaven. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.