Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 18 Dagen

Dwars door het hart van West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Dit is waarschijnlijk de spectaculairste autorondreis in West-Canada! Je ontdekt op een unieke manier de diversiteit van deze regio en overnacht in schitterend gelegen wildernis-lodges. Via de Rocky Mountains rijd je naar het gebied van de Chilcotin-Indianen en volg je de gave Highway 20, waarbij je het gevoel hebt even de wereld te verlaten. Vanuit Bella Coola vaar je per veerboot in tien uur door de Discovery Coast Passage naar Vancouver Island. Vanwege enkele gravelwegen op de route adviseren we voor je eigen comfort een 4WD-auto te huren.

Dag 1 (ca. 130 km)

Accommodatie: The Malcolm Hotel - standard room (LG)

Aankomst in Calgary en rit naar Canmore

Je vakantie door West-Canada start in Calgary. Na aankomst haal je de huurauto op en rijd je de Canadese Rockies tegemoet. Je verblijft de eerste twee nachten in Canmore, dat net ten zuiden van het Banff National Park ligt.

Dag 2

Accommodatie: The Malcolm Hotel - standard room (LG)

Banff National Park

Vandaag heb je de tijd om rustig bij te komen van de vlucht en om de overweldigende natuur op je in te laten werken. Er zijn veel korte en lange wandelingen te maken in Banff National Park. Daarnaast kun je mooie fietstochten maken in de omgeving, of de groenblauwe bergmeren op gaan met een kano.

Dag 3 (ca. 285 km)

Accommodatie: Becker's Chalets - standard room (LG)

Icefields Parkway naar Jasper

Heerlijk uitgerust ga je weer op pad over een van ‘s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway, een snelweg met een uitzicht: de Rockies vormen het decor. Met hun besneeuwde toppen bieden de bergen een majestueuze aanblik. Om hun aanwezigheid kracht bij te zetten, laten ze zich weerspiegelen in het groenblauwe water van de talloze meren onderweg. Op de Bow Pass kunnen door de harde wind alleen kruipdennen overleven. Bij Bow Lake kun je een prachtige wandeling maken: langs het meer naar de puinwaaier en langs de canyon naar de voet van de Bow Glacier, die hier dreigend boven je “hangt”. Let onderweg goed op, want soms zie je langs de kant van de weg opeens een beer, wapitihert of ander wild dier scharrelen. Boven op de pas ligt de Peyto Lake Overlook met een schitterend uitzicht op het blauwgroene Peyto Lake. Verderop is de Athabasca Glacier goed bereikbaar. Op het hoogste punt kom je bij de grootste gletsjer langs de Parkway: het Columbia Icefield. Hier lopen 'mountain goats' en 'bighorn sheep' rond. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. Eindbestemming voor vandaag is Jasper, het enige plaatsje in het gelijknamige Nationale Park.

Excursietip:
• helikoptertour Rockies (evt. met wildernisstop en glas bubbels)

Dag 4

Accommodatie: Becker's Chalets - standard room (LG)

Jasper National Park

Geniet van je vrije dag in deze mooie omgeving vol natuurwonderen. Heerlijk ontspannen baden bij de hot springs van Pocahontas is een bijzondere belevenis. Er zijn prachtige meren, zoals Pyramid Lake, het buitenzwembad van Jasper. Ook in Lake Edith en Lake Annette kun je zwemmen. Overal om je heen zie je betoverende bergen, meren en subalpiene weiden. Wandel over het Path of the Glacier, door de Maligne Canyon of naar Schaffers Lookout. Een andere mogelijkheid is met de kabelbaan in 7 minuten naar The Whistlers (die zijn genoemd naar de fluittoon van de marmotten). Van daar is het nog 1,4 km lopen naar de top. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht!

Dag 5 (ca. 395 km)

Accommodatie: Wells Gray Guest Ranch - standard room(LO)

Van Jasper via Mount Robson naar Clearwater

Je West-Canada rondreis brengt je vandaag in de provincie British Columbia. Je steekt opnieuw de Great Divide (ook de provinciegrens van Alberta met British Columbia) over en rijdt naar Clearwater bij Wells Gray Park. Onderweg passeer je de steile wand van Mount Robson (de hoogste berg van de Canadese Rockies) en stuit je op de bovenloop van de Fraser River. Onderweg kun je bijvoorbeeld een wandeling maken aan de voet van Mount Robson, of een rondvlucht per helikopter maken boven dit indrukwekkende berggebied. Ongeveer anderhalf uur voor Clearwater ligt het plaatsje Blue River, waar je een berenexcursie kunt maken van ongeveer een uur. Je gaat dan met een bootje op zoek naar beren die langs het water struinen.

Dag 6

Accommodatie: Wells Gray Guest Ranch - standard room(LO)

Helmcken Falls, Dawson Falls Camp; andere hoogtepunten van het Wells Gray Park

Een vrije dag in Wells Gray Provincial Park, het land van vulkanen en cowboys. Je kunt een dagje lekker niets doen, maar ook gaan paardrijden, wandelen of kanoën. Een goede mogelijkheid om van de stille natuur te genieten is een kanotocht op Clearwater Lake midden in het park. Vergeet niet de twee hoogtepunten van Wells Gray te gaan bekijken: de Helmckens- en de Dawson-watervallen. Wil je liever gaan wandelen? Dan zijn er een aantal fantastische trails waaruit je kunt kiezen.

Dag 7 (ca. 110 km)

Accommodatie: Wettstone Guest Ranch - standard room (LG)

Van Clearwater naar Bridge Lake en de Wettstone Guest Ranch

Vandaag is het een korte rit van 1,5 uur, via de highway 24, naar Bridge Lake en de Wettstone Guest Ranch. De Wettstone Guest Ranch is te vinden op een rustige plek aan het stille Henley Lake, midden in de ongerepte natuur van de Cariboo's. In een omgeving waar veel wild leeft, zoals elanden, bevers en zwarte beren, geniet je in alle rust van deze typisch Canadese ranch.

Dag 8

Accommodatie: Wettstone Guest Ranch - standard room (LG)

Vrije dag bij de Wettstone Guest Ranch

Geniet in alle comfort van de rust in deze sfeervolle omgeving. Er zijn volop mogelijkheden voor activiteiten, zoals paardrijden, kanoën of vissen. Ook zijn er talloze paden om wandelingen of mountainbiketochten te maken.

Dag 9 (ca. 190 km)

Accommodatie: Chilcotin Lodge - standard Room met gedeelde faciliteiten (LO)

Over Highway 20 naar Riske Creek

Vandaag gaat de rit verder naar het westen, met als eindbestemming Riske Creek. Vlak voor Williams Lake bevindt zich een interessant bezoekerscentrum dat een stop waard is. Het lokale museum heeft een verzameling oude cowboyspullen en brengt een ode aan de roemruchte Stampede, die elk jaar eind juni/begin juli gehouden wordt. Williams Lake is een van de grotere plaatsen in deze streek en mocht je nog wat inkopen willen doen, dan is dit de juiste plek. Na Williams Lake volgt een prachtig leeg gebied met lege wegen. Een van de hoogtepunten van vandaag is de route door de spectaculaire Farwell Canyon, compleet met zandduinen en cactussen. Geen alledaags Canadees landschap!

Aan de Bella Coola Highway, boven op het Chilcotin Plateau, staat de Chilcotin Lodge. Deze lodge is gebouwd in 1940 en is voorzien van alle comfort. 

Dag 10

Accommodatie: Chilcotin Lodge - standard Room met gedeelde faciliteiten (LO)

Verken de omgeving van de Chilcotin Lodge

De Chilcotin Lodge is een hotel met 10 kamers (met gedeelde badkamer), 2 badkamers (waarvan één met een antiek bad) en een restaurant. Het eten is uitstekend. Omdat je hier niet zelf kunt koken en er ook geen andere restaurants in de buurt zijn, kun je ter plaatse de maaltijden bij check in reserveren. Het ontbijt is al standaard bij de prijs inbegrepen.

Vanuit de Chilcotin Lodge kun je deelnemen aan een prachtige riverraft-excursie met Big Canyon Rafting. Vraag ons naar de mogelijkheden.

In de omgeving kun je meerdere routes rijden, maar deze wegen zijn niet verhard. Een 4x4-auto is daarom aan te raden. In de zomer en vroeg in de herfst worden in de buurt van de lodge bijna elk weekend rodeo's gehouden. De grootste wordt het eerste weekend van juli gehouden, maar ook de kleinere rodeo's zijn zeker de moeite van een bezoek waard!

Dag 11 (ca. 240 km)

Accommodatie: Bella Coola Eagle Lodge - standard room (LG)

Naar Bella Coola

Vandaag volg je de Highway 20 verder en passeer je Heckman’s Pass, waar hellingen van 15% geen uitzondering zijn. Het laatste deel van de route naar de kust is weer voornamelijk gravel. Je reist door een wisselend landschap van golvende graslanden, weelderig groene valleien omringd door hoge bergen, snelstromende rivieren en klaterende watervallen. Aan de kust strekt een dicht regenwoud zich uit tot aan het water. In Bella Coola verblijf je in de Bella Coola Mountain Lodge.

Dag 12

Accommodatie: Bella Coola Eagle Lodge - standard room (LG)

Vrije dag in en rondom Bella Coola

Vandaag een relaxte vrije dag in en rondom de Bella Coola Mountain Lodge.

Dag 13

Accommodatie: Kwa'lilas Hotel - standard room (LG)

Per ferry van Bella Coola door de Discovery Coast Passage naar Port Hardy

Vandaag vertrek je om 07.30 uur vanuit Bella Coola en vaar je door het lange fjord van de Discovery Coast Passage, die aansluit op de wereldberoemde Inside Passage. Dit is een overtocht van tien uur door een indrukwekkend fjordenlandschap met als eindpunt Port Hardy op de top van Vancouver Island. Behalve het indrukwekkende landschap van met dicht regenwoud begroeide eilanden zie je onderweg met een beetje geluk ook grijze walvissen, orka’s, bultruggen en zeearenden.

Dag 14 (ca. 235 km)

Accommodatie: Comfort Inn & Suites - standard room (LO)

Rit naar Campbell River

Op je gemak rijd je langs de kust naar het zuiden. Je vervolgt je weg naar Campbell River, waar je twee nachten verblijft.

Dag 15

Accommodatie: Comfort Inn & Suites - standard room (LO)

Campbell River, vrije dag voor een orka excursie

Campbell River is een klein havenstadje van waaruit je verschillende kanten op kunt. Strathcona Park ligt vlakbij en hier kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen. Stoeltjesliften en wandelpaden vind je bij Mount Washington, zo'n 25 kilometer ten noorden van het park. Ga voor een schitterend uitzicht tijdens zonsondergang naar het Goose Spit Regional Park waar je schitterende stranden en uitzicht op zee hebt en in het achterland op het bergachtige binnenland van Vancouver Island.

Vanuit Campbell River zijn er ook prachtige bootexcursies te maken waarbij je op zoek gaat naar orka's en ander wildlife op zee, die je tijdens je reis door West Canada toch echt een keer gezien moet hebben!

Excursietips:
• walvis- en wildlife tours Campbell River
• grizzly bear journey Campbell River

Dag 16 (ca. 235 km)

Accommodatie: Moda Hotel -standard room (LG)

Vanuit Campbell River met BC Ferries terug naar het vasteland, Vancouver

Je rijd vandaag naar Nanaimo voor een overtocht per ferry terug naar het vasteland (Horseshoe Bay). Eenmaal aangekomen in Vancouver heb je nog de tijd om het centrum in te gaan. Ga wandelen of fietsen in Stanley Park of waan je in een totaal andere wereld in Chinatown.

Dag 17

Accommodatie: Moda Hotel -standard room (LG)

Ontdek Vancouver met Stanley Park, historisch Gastown en Granville Island

Ontdek de gezellige stad Vancouver met Stanley Park, het historische Gastown en Granville Island. Als je nog een gaatje in je schema hebt, bezoek dan het Vancouver Aquarium. Alleen het schitterende beeld van Bill Reid bij de ingang maakt je bezoek al de moeite waard!

Excursietip:
• the Mail Run per watervliegtuig

Dag 18 (ca. 15 km)

Vertrek uit Vancouver

Je West-Canada vakantie eindigt in Vancouver. Op de luchthaven lever je de huurauto in, waarna je de terug vliegt naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.