Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Hotelrondreis Trans-Canada

  • • Engelstalige reisleiding
  • • Reis per comfortabele touringcar
  • • Internationaal gezelschap
Duur 15 Dagen

Soort Internationale groepsreizen

Prijs (vanaf) € 2.905

Met een groep door Oost- en West-Canada

Tijdens deze bijzonder complete en volledig verzorgde bus rondreis ga je op pad met een internationaal gezelschap. Vanuit een comfortabele touringcar geniet je van het uitzicht over het weidse Canada. Bezoek de steden van Oost-Canada, de Niagarawatervallen en de walvissen in de Gulf of St. Lawrence. Na een binnenlandse vlucht krijg je ook de prachtige westkust te zien, met de Rocky Mountains en Vancouver. Je verblijft in goede toeristenklassehotels, waar het ontbijt is inbegrepen. De reisleiding zal in het Engels vertellen over de bezienswaardigheden.

Je eerste kennismaking met Canada begint in Ontario met een bezoek aan Toronto, de Niagarawatervallen en de steden Ottawa, Montreal en Quebec City. In het kleurrijke Charlevoix-gebied kun je een excursie maken op zoek naar walvissen. Vervolgens vliegen we naar de westernstad Calgary in de Rocky Mountains. Hier liggen blauwgroene meren, heldere bergstromen, watervallen, dichte bossen en besneeuwde bergtoppen binnen handbereik. We rijden over de Icefields Parkway (een van de mooiste wegen ter wereld) langs kronkelende rivieren en eindeloze wouden op berghellingen. We sluiten de reis af met een bezoek aan Vancouver. De ligging van deze stad is prachtig, met aan de ene kant de Stille Oceaan en aan de andere kant besneeuwde bergen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Toronto: Na aankomst in Toronto reis je op eigen gelegenheid (per bus of taxi) naar het hotel. Een vertegenwoordiger van onze Canadese agent zal je hier ontvangen en de reisbescheiden met je doornemen. Je hotelkamer is al klaar, zodat je je even kunt opfrissen na de lange reis. De avond heb je ter vrije besteding. Overnachting in Toronto.
Dag 2 - Stadstour en bezoek aan de Niagarawatervallen: Bij het ontbijt maak je kennis met de rest van het reisgezelschap. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. Na een rondleiding langs de provinciale parlementsgebouwen, de waterkant, de indrukwekkende CN-toren en het levendige Chinatown verlaten we de stad en reizen we naar de regio Niagara Peninsula. We passeren het charmante dorpje Niagara-on-the-Lake en volgen de pittoreske Niagara Parkway naar een van de grootste natuurwonderen van Canada: de Niagarawatervallen. Je krijgt hier uitgebreid de tijd om de watervallen te bezichtigen en om deel te nemen aan een van de vele activiteiten. Vergeet vooral je fototoestel niet! Overnachting in Toronto.
Dag 3 - Bus naar Ottawa, stadstour: Vandaag staat Ottawa (de hoofdstad van Canada) op het programma. Na aankomst in Ottawa maken we een stadstour. In Ottawa zijn veel indrukwekkende gebouwen te zien, zoals de Parliament Buildings. Deze gebouwen liggen op de hoge oever en het uitzicht over de rivier en het aan de andere kant gelegen Hull is spectaculair. Wat Ottawa ook zo leuk maakt, zijn de vele bezienswaardigheden op het gebied van kunst, zoals het National Arts Center en de National Gallery. Voor de liefhebbers: de RCMP (Royal Canadian Mounted Police oftewel de mounties) demonstreren drie keer per dag hun rijkunst in de RCMP Stables aan Rockcliffe Parkway. Ook het Canadian Museum of Civilization in het aan de andere kant van de rivier gelegen Hull is erg de moeite waard. Hier vind je onder andere een mooie verzameling totempalen en het gebouw zelf heeft de vorm van het gezicht van een indiaan. Het Rideau-kanaal staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Overnachting in Ottawa.
Dag 4 - Busrit naar Quebec City: ‘s Morgens reizen we door het schilderachtige landschap langs de rivier de Ottawa naar de Franstalige provincie Quebec. We passeren de prachtige Laurentian-bergen en volgen de Chemin du Roy langs rustieke dorpjes. Vandaag eindigt de reis in het culturele hart van de provincie Quebec: de stad Quebec, die ook wel de meest romantische stad van Noord-Amerika wordt genoemd. We maken een tour binnen de stadsmuren van de oude stad en bezichtigen onder andere de sierlijke stadspoort, het stadsdeel Lower Town, de Citadel en Battlefields Park. Overnachting in Quebec.
  • Herbert Lake langs Icefields Parkway, Banff National Park

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Optionele excursies die ter plaatse bij de reisleider geboekt kunnen worden:
- dag 2: Boottocht naar de Niagara Falls circa $31 per persoon
- dag 5: Walvis excursie Tadoussac en bezoek Montgomery Falls circa $126 per persoon
- dag 7: Rockport Thousand Islands Cruise circa $30 per persoon
- dag 10: Banff Columbia Icefields excursie incl. Ice Explorer ride circa $176 per persoon
- dag 12: Whistler Floatplane (Spectacular Glacier Tour) circa $186 en Whistler Floatplane (Ultimate Glacier Tour) circa $233 per persoon 
- dag 14: Vancouver to Victoria excursion including coach/ferry transfers & Butchart Gardens circa $205 (19+ pax) - $225 (12-18 pax) per persoon

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vervoer ter plaatse per touringcar
• overnachtingen in middenklasse hotels inclusief bagageservice (1 koffer p.p.)
• alle ontbijten vanaf dag 2 t/m dag 15
• stadstour in Toronto, Ottawa, Quebec, Montreal, Calgary, Banff en Vancouver
• bezoek aan de Niagara Falls
• Jonview tour director
• ervaren Engelstalige reisleiding
• belasting op luchttransport  
• lokale belastingen
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• internationale en binnenlandse vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• transfers van en naar de luchthavens
• overige maaltijden
• optionele excursies
• fooien
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.