Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 4 Dagen

Orca Camp op Vancouver Island

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens dit unieke avontuur ga je kajakken in de Johnstone Strait, een van de toplocaties om orka’s in het wild te observeren. De populatie bestaat uit ongeveer 300 dieren, waarvan een groot deel de zomermaanden (juni tot oktober) in dit gebied doorbrengt om te jagen op de enorme hoeveelheden zalm die hier voorkomen. De maanden waarin de meeste orka’s aanwezig zijn in dit gebied, zijn juli en augustus. 

Dag 1

Accommodatie: Orca Camp Glamping (lunch en diner)

Per watertaxi van Campbell River naar Orca Camp

Je ontmoet de watertaxi bij Campbell River Whale Watching in Campbell River om 7:30 uur. Je deskundige gids zal je informeren over de boottocht naar het kamp. Daar organiseert Wildcoast het Orca Camp voor je. De 2,5 uur durende boottocht gaat door de Discovery Passage en de beruchte 'Seymour Narrows'. Bruinvissen, dolfijnen en walvissen worden vaak gezien nog voor je het kamp bereikt. Bij aankomst in het kamp word je begroet door het kamppersoneel en kun je je installeren in je luxe safaritent. Het kamp heeft ruime safaritenten voor twee personen op verhoogde platforms met matrassen (vergeet het slapen op de grond!) en warm beddengoed. En als je alleen reist, krijg je je eigen tent, ze koppelen je niet aan iemand anders. 

De verse maaltijden die elke dag worden bereid door de lokale chef kok zijn overheerlijk. Lokale gerechten, waaronder zalm en lokaal geteelde groenten maken allemaal deel uit van de kustkeuken. Vanuit het overdekte eetgedeelte heb je een prachtig uitzicht over het water. De kans om vanaf de kant orka’s te zien is aanwezig!

Een kajak oriëntatie in de namiddag zal je voorbereiden op je eerste peddel van deze tour. Ervaring met kajakken is niet vereist. Je krijgt uitgebreide instructies en de kajaks zijn zeewaardig en zeer stabiel.

Dag 2

Accommodatie: Orca Camp Glamping (ontbijt, lunch en diner)

Kajakken en op zoek naar orka's

Deze dag breng je door op de wateren of (tijdens wandelingen) aan de kust van de Johnstone Strait. De Johnstone Strait staat internationaal bekend als een van de beste locaties om orka’s in het wild te observeren. Terwijl je peddelt in het territorium van de orka's en luistert naar orkasignalen, geven de gidsen je informatie over deze wilde dieren en de afgelegen omgeving. Het is niet alleen spectaculair om op het water te zijn, maar je gaat ook landinwaarts naar een prachtige waterval om een gewaagde duik te nemen in het ijskoude bergwater.

Het weer varieert met gemiddelde temperaturen van 21-24 graden Celsius. De avonden zijn koel met een temperatuur van ongeveer 10 graden. Lange periodes van regen zijn ongewoon, maar niet uitgesloten. De ochtenden kunnen nog wat mistig zijn.

Dag 3

Kajakken en op zoek naar orka's

Het is tijd om de Johnstone Strait over te steken naar het eiland tegenover het kamp. Al kajakkend langs de kust kan je beren en welpen tegenkomen op het strand. Na de peddelavonturen van de dag keren je terug om te genieten van een inheemse sauna en hot tub, een geweldige afsluiting van een fantastische dag.

Dag 4

Einde Orca Camp, per watertaxi van Orca Camp naar Campbell River

Vandaag de laatste kans voor een zonsopgang peddel . Geniet van de laatste momenten van je wilderniservaring terwijl je op het strand wacht op de watertaxi. Je komt terug in Campbell River tussen 15:30 en 17:30 uur.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.