Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Ontdek Yukon

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze compacte rondreis maak je kennis met de Yukon, een van de Canadese Territories. Hier vormen eenzame en eindeloze wegen de toegang tot ongekende wildernisgebieden. Je bezoekt kleine gehuchtjes waar de tijd heeft stilgestaan en doorkruist bos- en toendragebieden met schitterende uitzichten. We brengen je naar plaatsjes die in de roemruchte tijd van de Klondike Goldrush een hoofdrol gespeeld hebben en waar de legenden van de goudzoekers nog steeds in leven gehouden worden. In de zomer wordt het hier bijna niet donker en profiteer je van de midzomernachtzon. Dit is de echte Yukon!

Dag 1

Accommodatie: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre - Standard Room (LG)

Aankomst in Whitehorse

Na aankomst in Whitehorse haal je de huurauto op en rijd je naar het eerste overnachtingsadres. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 2 (ca. 410 km)

Accommodatie: Bedrock Motel - Run of House (LG)

Over de Silver Trail richting Mayo

Vandaag gaat de route van de Klondike Highway naar de Silver Trail. Dit is de route die de bewoonde gebieden van de Yukon met elkaar verbindt. De tocht van vandaag gaat langs de Pelly River Valley en biedt volop gelegenheden om elanden, beren en ander wild te spotten. Je reist langs de Silver Trail naar historische mijnbouwdorpen, waar je dit weinig bezochte gebied zult ontdekken. Vroeger vond hier ‘s werelds grootste zilverproductie plaats en bijna 24 jaar later noemen de bewoners van deze mijnbouwstad dit nog steeds hun thuis. 

Dag 3 (ca. 230 km)

Accommodatie: The Downtown - Standard 2 Beds (LG) of Midnight Sun Hotel - Deluxe 2 Queens (LG)

Van Mayo naar Dawson City

Je reist terug naar de Klondike Highway en vervolgt de weg naar Dawson City. Onderweg zijn de uitzichten weer eindeloos. Je merkt wel dat je vanaf hier weer meer toeristen tegenkomt, die een kijkje komen nemen in Dawson. Voordat je Dawson City bereikt, zie je de oude goudvelden al liggen. Even later waan je je bij het binnenrijden van dit historische dorp terug in de tijd. In dit authentieke goudzoekersdorp arriveerden rond 1896 zo'n 40.000 goudzoekers. Het stadje staat boordevol historische gebouwen en ademt de sfeer van hoe het hier vroeger geweest moet zijn. Begin je verkenning van dit stadje in het Dawson City Museum en bij het Visitor Center en boek een rondleiding door één van de gidsen van Parks Canada. Zij leiden je rond langs de verschillende gebouwen zoals de bank, de saloon en de Kissing Buildings. 

Dag 4

Accommodatie: The Downtown - Standard 2 Beds (LG) of Midnight Sun Hotel - Deluxe 2 Queens (LG)

Vrije dag in Dawson City

Je hebt een volle dag de tijd om dit stadje te ontdekken en meer te leren over de historie van de goudzoekers. ’s Avonds mag je een bezoek aan het uitgaansleven van Dawson zeker niet missen. Diamond Tooth Gerties was het eerste legale casino in Canada en ook het terrein van de Can Can Dancers die hier elke avond een show opvoeren. Ook kun je een bezoek brengen aan de Midnight Dome, een heuvel boven de stad die je een geweldig uitzicht over de regio biedt.

Dag 5

Accommodatie: The Downtown - Standard 2 Beds (LG) of Midnight Sun Hotel - Deluxe 2 Queens (LG)

Vanuit Dawson City optioneel bezoek aan het Tombstone National Park

Op ongeveer twee uur rijden van Dawson City ligt het Tombstone National Park. Je bereikt dit park over de befaamde Dempster Highway. Deze bijna 900 kilometer lange gravelweg loopt helemaal tot Tuktoyaktuk aan de Beaufort Sea. Het rijden van de Dempster is al een beleving op zich en er zijn volop wandelmogelijkheden in Tombstone. Om echt een goede indruk te krijgen van de grootsheid van het gebied maak je hier een rondvlucht over de hoge bergtoppen.

Dag 6 (ca. 405 km)

Accommodatie: Discovery Yukon Lodging - Cabin (LG)

Over de Top of de World Highway naar Beaver Creek

Je rijdt via de Top of the World Highway voor een dagje door Alaska en weer terug naar de Yukon. Je passeert kleine gehuchtjes als Chicken en Jack Wade. Je rijdt over een afgelegen, grotendeels onverharde weg die zich over de toppen van dit afgelegen deel van de wereld slingert. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de eenzame landschappen. Het is een lange rit, op sommige stukken kun je namelijk niet harder dan zo'n 40 km/uur rijden. Vervolgens rijd je verder en passeer je aan het einde van de dag wederom de grens met de Yukon en arriveer je in Beaver Creek.

Dag 7 (ca. 295 km)

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Standard Room (VP)

Langs Kluane National Park naar Haines Junction

In de ochtend heb je nog tijd om een kijkje te nemen in het kleine maar leuke bezoekerscentrum. Een prachtige rit over de Alaska Highway volgt, je reist langs de grenzen van Kluane National Park, waar de bergen, meren en wegen eindeloos lijken. Bij Burwash Landing bereik je Kluane Lake, met op de achtergrond de pieken van de Ruby Range. Wanneer je bij Haines Junction arriveert is een bezoek aan het Visitor Center eigenlijk een must. Je leert er veel over de First Nations en je hebt een schitterend uitzicht vanuit het visitor centre op de bergen van Kluane.

Je overnacht in een eenvoudige maar gezellige wildernislodge zo'n 30 kilometer ten zuiden van Haines Junction. Ze serveren een vast menu en alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Standard Room (VP)

Vrije dag Kluane National Park

Kluane National Park is niet per auto te bereizen maar er zijn voldoende wandeltrails om toch kennis te maken met het park. Kluane vormt samen met het in Alaska gelegen Wrangell St. Elias National Park een van de grootste aaneengesloten wildernisgebieden van Noord-Amerika en wordt bedekt door ondoordringbare groene wouden en kilometers lange gletsjers.  

Op 5 minuten rijden van de Dalton Trail Lodge ligt de Rock Glacier Trail. Met de juiste wandelschoenen is het een prachtige trail, over houten boardwalks door het bos en later over grote rotsblokken waarbij je ook een flink stuk naar boven kunt wandelen. Gegarandeerd een prachtig mooi uitzicht over Kluane National Park!

Excursietips:
• Flightseeing Kluane National Park
• Kluane rafting

Dag 9 (ca. 255 km)

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Verder naar Tagish, Southern Lakes

Vandaag rijd je eerst terug richting Whitehorse maar daarna verder richting het zuiden, langs de Southern Lakes en de hoofdwateren van de beroemde Yukon River. Je passeert het kleine plaatsje Carcross, dat oorspronkelijk Caribou Crossing heette, naar de vele kariboes die hier voorbijkwamen. De plaats groeide door de Whitepass en Yukon route die er dwars doorheen liep en in 1904 heeft men het daarom ook Carcross genoemd. Bij Carcross kun je ook de kleinste woestijn ter wereld bezoeken, de Carcross Desert ie ongeveer 1 vierkante mijl groot is. Je vervolgt je route naar het zuiden tot aan het Southern Lakes Resort waar je drie nachten verblijft. 

Dag 10

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Vrije dag in Tagish

Je verblijft in een heerlijke accommoatie aan de rand van het Tagish Lake. Overdag kun je mooie wandelingen maken, op jezelf maar ook zijn er mogelijkheden onder leiding van een gids waarbij je tot boven de boomgrens komt en schitterend uitzicht hebt over Windy Arm en Tagish Lake  Ook liggen er een aantal kayaks en kano's die je kunt huren voor een tocht op het meer.

Dag 11

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Vrije dag in Tagish, optioneel dagbezoek aan Skagway

Vandaag kun je ervoor kiezen om een dag naar Skagway te gaan. De rit gaat dwars door de bergen en over de Whitepass. Skagway was in het verleden de toegangspoort voor de goudzoekers naar de goudvelden in de Klondike. Eind 19e eeuw arriveerden tienduizenden zwaarbeladen goudzoekers in Skagway met als doel op zoek te gaan naar goud in de Klondike. Ze moesten de klim door de bergen soms wel veertig keer maken omdat de autoriteiten in de Yukon alleen goudzoekers binnenliet die minstens voor een jaar aan proviand bij zich hadden. 

Heel het centrum van Skagway behoort tot het Klondike Gold Rush National Historic Park en er zijn diverse musea te bezoeken met heel interessante voorwerpen en krantenartikelen uit deze tijd. Het stadje zelf heeft maar rond de 800 inwoners, echter door de vele grote cruiseschepen die hier 's zomers aanmeren zijn er dagen dat er wel 12.000 toeristen in het dorpje te vinden zijn. In de weekenden is het hier doorgaans wat rustiger.

Dag 12 (ca. 100 km)

Accommodatie: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre - Standard Room (LG)

Terug naar naar Whitehorse

Je rijdt vandaag weer terug naar Whitehorse. Rondom Carcross passeer je diverse meren, waaronder het schitterende Emerald Lake. Stop voor een korte wandeling bij de Carcross Desert, de kleinste woestijn ter wereld. Je bent terug in Whitehorse, de provinciestad van de Yukon, waar je nog een bezoek kunt brengen aan de historische S.S. Klondike.

Dag 13

Vertrek uit Whitehorste

Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat tijd om door te brengen in Whitehorse. Je levert de huurauto in op de luchthaven en helaas is daarmee deze rondreis door Yukon ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.