Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Ontdek Yukon

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze compacte rondreis maak je kennis met de Yukon, een van de Canadese Territories. Hier vormen eenzame en eindeloze wegen de toegang tot ongekende wildernisgebieden. Je bezoekt kleine gehuchtjes waar de tijd heeft stilgestaan en doorkruist bos- en toendragebieden met schitterende uitzichten. We brengen je naar plaatsjes die in de roemruchte tijd van de Klondike Goldrush een hoofdrol gespeeld hebben en waar de legenden van de goudzoekers nog steeds in leven gehouden worden. In de zomer wordt het hier bijna niet donker en profiteer je van de midzomernachtzon. Dit is de echte Yukon!

Dag 1

Accommodatie: Coast High Country Inn Whitehorse - standard room (LG)

Aankomst in Whitehorse

Na aankomst in Whitehorse haal je de huurauto op en rijd je naar het eerste overnachtingsadres. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 2

Accommodatie: Coast High Country Inn Whitehorse - standard room (LG)

Whitehorse en omgeving

Wanneer je in Whitehorse bent kun je een kanotocht op de machtige Yukon rivier eigenlijk niet overslaan. Het gedeelte bij Miles Canyon is prachtig en voor iedereen goed te doen. Bezoek in ieder geval het Yukon Visitor Reception Center voor een goede introductie over alles wat deze regio te bieden heeft.

Dag 3 (ca. 535 km)

Accommodatie: Westmark Inn - Standard Room (LG)

Van Whitehorse naar Dawson City

Vandaag een lange rijdag over de Klondike Highway. Langs deze prachtige route voel je het verlangen en de gouden dromen van de goudzoekers, zeker wanneer je Dawson City binnenrijdt. In dit authentieke goudzoekersdorp arriveerden rond 1896 zo'n 40.000 goudzoekers. Het stadje staat boordewol historische gebouwen en ademt de sfeer van hoe het hier vroeger geweest moet zijn. Begin je verkenning van dit stadje in het Dawson City Museum en bij het Visitor Center en boek een rondleiding door één van de gidsen van Parks Canada. Zij leiden je rond langs de verschillende gebouwen zoals de bank, de saloon en de Kissing Buildings. 

Dag 4

Accommodatie: Westmark Inn - Standard Room (LG)

Vrije dag Dawson City

Je hebt een volle dag de tijd om dit stadje te ontdekken en meer te leren over de historie van de goudzoekers. ’s Avonds mag je een bezoek aan het uitgaansleven van Dawson zeker niet missen. Diamond Tooth Gerties was het eerste legale casino in Canada en ook het terrein van de Can Can Dancers die hier elke avond een show opvoeren. Ook kun je een bezoek brengen aan de Midnight Dome, een heuvel boven de stad die je een geweldig uitzicht over de regio biedt.

Dag 5

Accommodatie: Westmark Inn - Standard Room (LG)

Vanuit Dawson City optioneel bezoek aan het Tombstone National Park

Op ongeveer twee uur rijden van Dawson City ligt het Tombstone National Park. Je bereikt dit park over de befaamde Dempster Highway. Deze bijna 900 kilometer lange gravelweg loopt helemaal tot Tuktoyaktuk aan de Beaufort Sea. Het rijden van de Dempster is al een beleving op zich en er zijn volop wandelmogelijkheden in Tombstone. Om echt een goede indruk te krijgen van de grootsheid van het gebied maak je hier een rondvlucht over de hoge bergtoppen.

Dag 6 (ca. 405 km)

Accommodatie: Discovery Yukon Lodging - Log Cabin (LG)

Over de Top of de World Highway naar Beaver Creek

Je rijdt via de Top of the World Highway voor een dagje door Alaska en weer terug naar de Yukon. Je passeert kleine gehuchtjes als Chicken en Jack Wade. Je rijdt over een afgelegen, grotendeels onverharde weg die zich over de toppen van dit afgelegen deel van de wereld slingert. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de eenzame landschappen. Het is een lange rit, op sommige stukken kun je namelijk niet harder dan zo'n 40 km/uur rijden. De grensovergang met Alaska wordt gevormd door twee grensgebouwtjes, waar je USD 8 per persoon moet betalen om Alaska in te mogen komen. Vervolgens rijd je verder en passeer je aan het einde van de dag wederom de grens met de Yukon en arriveer je in Beaver Creek.

Dag 7 (ca. 295 km)

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Standard Room (VP)

Langs Kluane National Park naar Haines Junction

In de ochtend heb je nog tijd om een kijkje te nemen in het kleine maar leuke bezoekerscentrum. Een prachtige rit over de Alaska Highway volgt, je reist langs de grenzen van Kluane National Park, waar de bergen, meren en wegen eindeloos lijken. Bij Burwash Landing bereik je Kluane Lake, met op de achtergrond de pieken van de Ruby Range. Wanneer je bij Haines Junction arriveert is een bezoek aan het Visitor Center eigenlijk een must. Je leert er veel over de First Nations en je hebt een schitterend uitzicht vanuit het visitor centre op de bergen van Kluane.

Je overnacht in een eenvoudige maar gezellige wildernislodge zo'n 30 kilometer ten zuiden van Haines Junction. Ze serveren een vast menu en alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Standard Room (VP)

Vrije dag Kluane National Park

Kluane National Park is niet per auto te bereizen maar er zijn voldoende wandeltrails om toch kennis te maken met het park. Kluane vormt samen met het in Alaska gelegen Wrangell St. Elias National Park een van de grootste aaneengesloten wildernisgebieden van Noord-Amerika en wordt bedekt door ondoordringbare groene wouden en kilometers lange gletsjers.  

Op 5 minuten rijden van de Dalton Trail Lodge ligt de Rock Glacier Trail. Met de juiste wandelschoenen is het een prachtige trail, over houten boardwalks door het bos en later over grote rotsblokken waarbij je ook een flink stuk naar boven kunt wandelen. Gegarandeerd een prachtig mooi uitzicht over Kluane National Park!

Excursietips:
• Flightseeing Kluane National Park
• Kluane rafting

Dag 9 (ca. 238 km)

Accommodatie: Captain's Choice Motel - Standard Room (LO)

Verder naar Haines

Je rijdt verder zuidelijk en na zo'n drie en een half uur arriveer je in Haines, een gezellig dorp, prachtig gelegen aan het water en een heerlijke plek om bijvoorbeeld te wandelen. Vanaf ongeveer half augustus komen de beren hier tot bij het dorp om op zalm te vissen in de Chilkoot River. Verderop in de vallei ligt het Chilkat Bald Eagle Preserve wat een bezoek ook meer dan waard is.

Dag 10 (ca. 35 km)

Accommodatie: Historic Skagway Inn - Standard Room (LO)

Oversteek per ferry door de Inside Passage naar Skagway

Je gaat met je huurauto aan boord van een ferry van Alaska Marine Highway. In ongeveer één uur vaar je van Haines naar Skagway. Skagway, gelegen in Alaska, is de noordelijkste aanlegplaats voor de boten die door de Inside Passage varen. In de zomer leggen de enorme cruiseschepen van onder meer de Holland America Line hier aan en verandert het rustige dorp in een drukbezocht toeristenstadje.

Dag 11

Accommodatie: Historic Skagway Inn - Standard Room (LO)

Vrije dag Skagway voor optionele treinreis over de White Pass

Een leuke optie om vandaag te doen is de prachtige treinreis te maken door het gebied van de oude goudzoekers, genaamd de White Pass & Yukon Rail Route. Deze spoorlijn werd aangelegd tijdens de Klondike goudkoorts van 1897 en wordt geroemd tot één van de mooiste treinreizen door Noord-Amerika. De tocht voert je tot Lake Bennet, hier stap je op de bus en word je weer teruggebracht naar Skagway.

Excursietip:
White Pass & Yukon Rail Route

Dag 12 (ca. 176 km)

Accommodatie: Edgewater Hotel - Standard Room (LG)

Over de White Pass naar Whitehorse

Wederom een mooie rit vandaag, maar nu met de auto over een ander deel van de White Pass. Rondom Carcross passeer je diverse meren, waaronder het schitterende Emerald Lake. Stop voor een korte wandeling bij de Carcross Desert, de kleinste woestijn ter wereld. Je bent terug in Whitehorse, de provinciestad van de Yukon, waar je nog een bezoek kunt brengen aan de historische S.S. Klondike.

Dag 13

Vertrek uit Whitehorste

Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat tijd om door te brengen in Whitehorse. Je levert de huurauto in op de luchthaven en helaas is daarmee deze reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer