Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 12 Dagen

Natuurlijk Zweden

Terug Bekijk samenvatting

Een compacte rondreis door de Zweedse natuur met verblijf in vakantiehuisjes met een rustige, landelijke ligging. De natuurgebieden Tiveden en Glaskogen en het grote Siljanmeer in de regio Dalarna spelen een hoofdrol in dé rondreis voor wandelliefhebbers in het midden van Zweden. De ferry naar Göteborg en vanaf Oslo zijn inbegrepen. 

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Stena Line (LG)

Ferry van Kiel naar Göteborg

Je Zweden rondreis begint met een overtocht vanaf Kiel, in het noorden van Duitsland, naar Göteborg. De ferry vertrekt om 18.45 uur en je slaapt aan boord.

Dag 2 (ca. 235 km)

Accommodatie: huisje Hamgården (LG)

Aankomst in Göteborg, rit naar Tived

In de ochtend meert de ferry aan in de haven van Göteborg. Voordat je de reis voortzet in Zweden heb je nog de tijd om een wandeling door Göteborg te maken. Vervolgens reis je langs de oevers van het Vättern meer naar het nationaal park Tiveden waar je de komende drie nachten verblijft in een huisje.

Dag 3-4

Accommodatie: huisje Hamgården (LG)

N.P. Tiveden, Vätternmeer en Örebro

Het nationaal park Tiveden staat bekend als één van de meest ongerepte bosgebieden van Zweden. Tijdens een wandeling door de ruige bossen kom je hoge rotsen tegen die een overblijfsel uit de ijstijd zijn. Grote kans dat het tijdens een wandeling klauteren wordt tussen de rotspartijen en grotten. Bezoek ook zeker een van de dorpjes aan het Vätternmeer zoals Askersund, de historische stad Örebro of neem een kijkje bij het Götakanaal.

Dag 5 (ca. 325 km)

Accommodatie: huisje Smidgården (LG)

Rit naar het Siljanmeer in de traditierijke regio Dalarna

Na het ontbijt trek je verder naar het noorden, naar de traditierijke streek Dalarna. Je slaapt drie nachten ten noorden van het Siljanmeer, op de berg in Fryksås in een huisje.  

Dag 6-7

Accommodatie: huisje Smidgården (LG)

Sijanmeer, Naturum Dalarna, Nusnäs

Vanaf je huisje geniet je van een weids uitzicht op het Siljanmeer en de uitgestrekte bossen er omheen. De wandelschoenen kan je direct bij je huisje aandoen voor een wandeling in de directe omgeving naar een meertje. Bij Orsa start de wandeling over een wandelpad langs de Enån vallei waar je een unieke flora vindt. Langs het Siljanmeer zijn diverse traditierijke dorpjes te bezoeken. In Nusnäs vind je het atelier van de gebroeders Olsson waar ze de beroemde Dalapaardjes met de hand maken. Ten zuiden van het Siljanmeer, vlakbij het plaatsje Siljansnäs, staat het bezoekerscentrum Naturum. Hier vind je gemarkeerde wandelpaden en vanaf de uitkijktoren heb je 360 graden uitzicht over de omgeving.

Dag 8 (ca. 210 km)

Accommodatie: huisje Mattila (LG)

Op naar de regio Värmland

Je neemt afscheid van het Siljanmeer en gaat op weg naar de bosrijke heuvels van de regio Värmland. Onderweg passeer je vele rivieren en meertjes. Je slaapt drie nachten in een huisje van Mattila.

Dag 9-10

Accommodatie: huisje Mattila (LG)

Wandelen en fietsen in de bossen van Värmland

Verscholen tussen de bossen liggen de huisjes van Mattila. In de directe omgeving vind je vele gemarkeerde wandelpaden door de bossen en langs meertjes. Er is ook een grote populatie elanden, waardoor de kans groot is dat je tijdens je verblijf bij Mattila de koning van het woud spot. Breng ook zeker een bezoek aan het natuurreservaat Glaskogen met een oppervlakte van 28.000 hectare. Het natuurreservaat is uitgestrekt en heuvelachtig met heel veel meren. 

Dag 11 (ca. 150 km)

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Color Line (LG)

Naar Oslo, ferry naar Kiel

Na het ontbijt steek je de grens met Noorwegen over en ga je op weg naar Oslo. Vroeg in de middag ga je aan boord van de cruiseferry van de Color Line. De ferry vertrekt om 14.00 uur en je overnacht aan boord.

Dag 12

Aankomst in Kiel, terugreis naar huis

Rond 10.00 uur meert de ferry aan in Kiel en zet je je terugreis voort naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.