Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 17 Dagen

Zweden met kinderen

Terug Bekijk samenvatting

Dé Zweden rondreis om samen met je gezin een top vakantie te hebben. Heerlijk struinen door de bossen, zwemmen in één van de vele meren of in de zee, op zoek naar elanden, genieten van lekkernijen zoals de kaneelbroodjes en slapen in rode vakantiehuisjes. De ferry naar het zuiden van Zweden en op de terugreis vanaf Oslo boeken wij voor je.

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Stena Line (LG)

Ferry van Rostock naar Trelleborg

In de avond ga je in het noorden van Duitsland, in Rostock, aan boord van de ferry van Stena Line voor de overtocht naar Trelleborg in Zweden. Je overnacht aan boord van de ferry.

Dag 2 (ca. 220 km)

Accommodatie: huisje Tingsryd Resort (LG)

Via de zuidkust naar het Tiken meer

Via de zuidelijke regio Skåne met een glooiend landschap en uitgestrekte landbouwvelden rijd je naar het meer Tiken in de regio Småland. Je slaapt drie nachten in een huisje aan de rand van het meer.

Dag 3-4

Accommodatie: huisje Tingsryd Resort (LG)

Wandelen of fietsen rondom het Tiken meer, glasblazen in Kosta of een elandsafari maken

De regio Småland staat bekend om de eindeloze bossen en vele meren en een rijke culturele historie. Bezoek één van de glasblazerijen in het 'Glasriket' en probeer het zelf tijdens een workshop glasblazen. In Kosta ga je in het safaripark op zoek naar elanden, zwijnen of bizons en in het elandenpark Grönåsen ontmoet je de koning van het woud van heel dichtbij. In de directe omgeving van je vakantiehuisje maak je mooie wandelingen en fietstochten. Op een warme zomerdag nodigt het meer uit voor een afkoelende plons. Of ga je liever kanoën? Tingsryd is een heerlijke plek in de typisch Zweedse natuur.

Dag 5 (ca. 300 km)

Accommodatie: huisje Skärgårdsbyn (LG)

Naar de oostkust in Midden-Zweden

Vandaag gaat de route naar de kust bij het plaatsje S:t Anna. Onderweg passeer je het plaatsje Vimmerby waar de verhalen van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren tot leven komen. Bezoek hier het themapark Astrid Lindgren's Värld. Via een brug over een deel van de archipel kom je aan in S:t Anna en rijd je naar het rustig gelegen Skärgårdsbyn. De komende vier nachten slaap je hier in een huisje aan de kust.

Dag 6-8

Accommodatie: huisje Skärgårdsbyn (LG)

Archipel ontdekken

Het vakantiepark Skärgårdsbyn ligt midden in de prachtige S:t Anna Archipel. Het is meteen duidelijk waarom Skärgardsbyn wordt gezien als een écht kajak- en kano paradijs! Met een prachtige ligging aan het water kun je hier kajakken naar diverse eilanden en zelfs overnachten op een van de eilanden. Een tocht met een zodiac langs de kust behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit S:t Anna maak je meerdere mooie wandel- en fietstochten. Visliefhebbers kunnen naar hartenlust een hengeltje uitgooien en vogels spotten doe je in het S:t Anna Skärgårdens natuurreservaat. 

Dag 9 (ca. 315 km)

Accommodatie: huisje Säfsen Resort (LG)

Op naar het zuiden van de regio Dalarna

Je laat de oostkust achter je en trekt verder naar het midden van Zweden waar je vier nachten verblijft in de bosrijke omgeving in het zuiden van de regio Dalarna. Je slaapt in een typisch rood huisje op het vakantiepark Säfsen Resort, aan het Safssjön meer.

Dag 10-12

Accommodatie: huisje Säfsen Resort (LG)

Wandelen, mountainbiken, kajakken en een elandsafari in de omgeving van het Safssjön meer

Säfsen is omgeven door meren en bossen die uitnodigen om allerlei activiteiten in de natuur te ondernemen. Maak een wandeling of stap op de fiets voor een tocht door het heuvelachtige landschap. In het naastgelegen Säfssjön meer is het heerlijk zwemmen en luieren op het strandje. Of maak een kajaktocht en ontdek een van de verlaten eilandjes in het meer. Maak ook zeker een dagtocht naar het Siljanmeer, centraal gelegen in Dalarna, waar je de traditierijke dorpjes zoals Rätvik bezoekt, de uitkijktoren van het Naturum beklimt voor een spectaculair uitzicht en je een typisch Zweeds souvenir koopt in het atelier waar de Dalapaardjes worden gemaakt. 

Dag 13 (ca. 320 km)

Accommodatie: huisje Lagunen (LG)

Rit naar de scherenkust in het westen van Zweden

Je gaat op weg naar de scherenkust van de regio Bohuslän. Maak onderweg een stop bij het Dalslandkanaal om een kijkje te nemen bij één van de sluizen of bezoek het elandenpark in het dorpje Ed. De laatste dagen in Zweden slaap je in een huisje aan de kust.

Dag 14-15

Accommodatie: huisje Lagunen (LG)

Scherenkustlijn van Bohuslän ontdekken

De unieke archipel van de regio Bohuslän bestaat uit duizenden rotseilandjes waarvan het overgrote deel onbewoond is. Ontdek de eilandjes en verlaten zandstrandjes tijdens een kajak- of boottocht. Voor de kust bij Strömstad ligt het N.P. Kosterhavet met meer dan 300 eilanden en scheren. Neem de pont naar het eiland Sydkoster, waar je bij het Naturum fietsen kunt huren voor een tocht over het eiland. Op het vakantiepark is het heerlijk vertoeven op een strandje of maak je een boottocht.

Dag 16 (ca. 140 km)

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Color Line (LG)

Ferry van Oslo naar Kiel

Na het ontbijt ga je op weg naar Oslo in Noorwegen waar je vroeg in de middag aan boord gaat van de cruiseferry naar Kiel. De ferry vertrekt om 14.00 uur en je slaapt aan boord. Na vertrek vaart het schip eerst door het smalle Oslofjord en is het daarom een aanrader om meteen na het inchecken naar het buitendek te gaan om een kijkje te nemen. Een bezoek aan het zwembad aan boord mag uiteraard ook niet ontbreken.

Dag 17

Aankomst in Kiel, terugreis naar huis

Rond 10.00 uur meert de ferry aan in de haven van Kiel en vervolg je je terugreis via Duitsland naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.