Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

18 Februari 2019 - Alaska

Wat te doen in Seward, Alaska

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Seward is echt zo’n typische plek die je in elke Alaska rondreis treft. Zo’n plek waar je geweest moet zijn. Zo’n plek die zelfs wanneer het met bakken uit de hemel komt nog bijzonder is. Gelegen op het oostelijk deel van het Kenai Peninsula is het een van de mooist gelegen dorpen die Alaska kent. En een van de natste plekken, dat moet ook gezegd worden. Ik bezocht Seward de afgelopen jaren vier keer en deel vandaag mijn favoriete dingen om te doen met jullie. Voor wanneer het droog is én voor wanneer het regent.

Kenai Fjords Cruise
Wanneer je in Alaska bent moet je toch wel minimaal één keer een gletsjercruise doen. Seward leent zich hier uitstekend voor. Gelegen net buiten de grenzen van het Kenai Fjords National Park, biedt het zijn bezoekers een fijne combinatie van afkalvende gletsjers, marine wildlife (denk: walvissen, zeeleeuwen, zeeotters, witkop zeearenden …) en steile fjorden, de meest dramatische die in dit deel van Alaska te vinden zijn. Ik zag hier in 2007 mijn eerste gletsjer ooit en ik ben sindsdien verslaafd aan ijsmassa’s. Zeg jij gletsjer, dan zeg ik ‘GAAN!’

Insider tip: stap niet op de boot zonder een pilletje tegen zeeziekte in te nemen. Ook niet wanneer je hier normaal gesproken geen last van hebt. Je zou de eerste niet zijn die de hele dag over de reling hangt namelijk.

Exit Glacier & Harding Icefield
Alaska reizigers die ooit een presentatie van mij hebben bijgewoond, kunnen zich wellicht nog mijn verhaal herinneren over het wandelen van de Harding Icefield Trail met een gekneusde enkel. De Harding Icefield Trail is een zware wandeltocht die je langs de Exit Glacier naar het Harding Icefield voert. Eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht op een oneindige ijsvlakte, echt zo’n plek in de wereld waar je ‘U’ tegen zegt. Ik liep deze trail inmiddels drie keer, waarvan een keer met een gekneusde enkel. Het was de pijn en moeite meer dan waard.

Liever een kortere wandeling doen? Kies dan voor de eenvoudige trails die je vanaf het bezoekerscentrum naar de glacier view areas leiden. Ook nog steeds enorm de moeite waard en voor iedereen met een basisconditie goed te doen!

Overigens is de Harding Icefield Trail ook een van de betere plekken van Alaska om zwarte beren te spotten. Doe er je voordeel mee!

Alaska Sealife center
Mocht je liever niet het water op gaan, maar wel graag marine wildlife zien, breng dan zeker een bezoekje aan het Alaska Sealife Center. Hier worden dieren opgevangen die ziek zijn of zelf niet meer in het wild kunnen overleven. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de diverse marine ecosystemen in dit deel van Amerika en zijn er steeds wisselende tentoonstellingen. Een aanrader, zeker als het weer even niet zo mee zit!

Zeeotters kijken in de haven
‘Ahhhh kijk nou!’ is een veel gehoorde kreet wanneer groepen zeeotters zich in de haven van Seward verzamelen om het vissersafval op te vangen. Deze altijd vrolijk ogende dieren liggen vaak op hun rug in het water, rustig te wachten tot hun maaltje geserveerd wordt. De grootste kans om ze te zien maak je aan het einde van de dag, wanneer de vissersboten terugkomen de haven in. Op sommige plekken wordt de gevangen vis meteen klaar gemaakt en ingepakt en het afval verdwijnt in het water. Dit is het moment waarop de zeeotters zich melden. Ik kon echt niet stoppen met het maken van foto’s op deze plek en jij waarschijnlijk ook niet.

Eet verse vis bij Ray’s Waterfront
Mijn favoriete plek om te eten in Seward is Ray’s Waterfront. Dit gezellige restaurant is een favoriet bij zowel locals als toeristen en zit steevast elke avond stampvol. Ze hebben een uitgebreid menu met diverse visgerechten waaronder krab, zalm en heilbot. Reserveren is een aanrader, vooral wanneer je in het hoogseizoen (juli en augustus) reist. Wil je in contact komen met de locals (met name vissers) vraag dan om een plekje aan de bar: het wordt ongetwijfeld een legendarische avond!

Dit waren mijn favoriete dingen om te doen in Seward. Zoals je ziet zijn er talloze mogelijkheden voor elk wat wils. Zowel in onze favoriete autorondreis Top van Alaska als de groepsreis Alaska Natuurlijk is een verblijf van meerdere nachten in Seward opgenomen!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

06 Jan 2016 - Alaska

Overdonderend mooi Alaska

Terwijl het vliegtuig van Icelandair met een schok de grond Lees verder

27 Mei 2016 - Alaska en Alaska

De beste plekken in Alaska om beren te zien

De kalender geeft 27 mei aan, oftewel het begin van het Alas Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.