Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

02 November 2017 - Australië

10 Redenen waarom Tasmanië op je bucketlist moet staan

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Het eiland Tasmanië ligt in het zuidoosten van Australië en wordt ook wel The Apple Island genoemd, daar de vorm van het eiland redelijk op die van een appel lijkt. Alhoewel door veel reizigers een bezoek aan Tasmanië wordt omschreven als hét hoogtepunt van hun reis door Australië, wordt het ook door velen overgeslagen. Bij deze mijn redenen waarom Tasmanië absoluut op je bucketlist moet staan!

1. Hobart
Hobart is de grootste stad van Tasmanië en heeft een geweldige sfeer. Je kunt er urenlang slenteren door de oude straatjes van Battery Point en de Salamanca Market of het trendy museum MONA bezoeken. Beklim Mount Wellington voor het mooiste uitzicht over de stad en vergeet ook vooral niet één van de vele Micro Breweries te bezoeken.

2. Port Arthur
Alhoewel je in eerste instantie naar Tasmanië gaat voor de natuur, vind je er ook her en der wat culturele plekken, zoals de voormalige gevangenenkolonie Port Arthur. Boek hier een rondleiding langs de plekken waar de gevangenen leefden, werkten en verbleven en leer over de geschiedenis van de plek die men ook wel Van Diemen's Land noemde.

3. Bay of Fires
De Bay of Fires ligt aan de noordoost kust van Tasmanië en kenmerkt zich door de rood-oranje gekleurde rotspartijen langs de kustlijn. Uitvalsbasis hiervoor is het dorpje Binalong Bay waar behalve veel mooie huizen en een enkel restaurant weinig vertier is. Het strand is hier echter wonderschoon en lang niet zo druk als andere stranden in de omgeving. Het nodigt je ongetwijfeld uit tot het nemen van een verfrissende duik.

4. Freycinet National Park
Wanneer je googlet op Tasmanië, zie je vaak foto's van een prachtig wit zandstrand omzoomd door een felblauwe baai en groene bergen. Dit is Wineglass Bay in het populaire Freycinet (zeg fre-sie-nee) National Park. Je kunt hier prachtige wandelingen maken naar onder meer het uitzichtpunt over Wineglass Bay of zwemmen in één van de mooie baaien.

5. Maria Island
Relatief onbekend maar wel heel bijzonder is Maria Island, een eilandje voor de oostkust van Tasmanië. Wanneer je graag wildlife wilt spotten, is dit dé plek om naartoe te gaan. Maria Island is net als Port Arthur een voormalige plek waar gevangenen verbleven en alhoewel een dag voldoende is om de belangrijkste punten van het eiland te zien, is het ook mogelijk hier in een voormalige gevangenis overnachten. Wanneer de zon onder gaat, komt het wild tevoorschijn en bevind je je midden tussen de wallabies, wombats en kangoeroes.

6. Cradle Mountain National Park
Hét ultieme stukje natuur van Tasmanië is toch wel Cradle Mountain National Park, gelegen midden op het eiland. Je moet even een stukje rijden om er te komen maar het is er werkelijk prachtig. Je kunt er de meest fantastische wandelingen maken en het is tevens het begin van de befaamde Overland Track, ook wel geroemd als één van de mooiste meerdaagse trektochten ter wereld. Een fraaie korte wandeling is die naar Dove Lake en de échte avonturiers kunnen Cradle Mountain zelfstandig beklimmen.

7. Mount Field National Park
Een ander bijzonder nationaal park is Mount Field, op een uurtje rijden ten noorden van Hobart. De prachtige Russel Falls zijn hier het hoogtepunt en de wandeling er naartoe is relatief eenvoudig, waardoor het voor iedereen goed te doen is. Eventueel kun je de Lady Barron Falls en de Big Trees ook nog meepakken, je wandeling duurt dan ongeveer twee uur in totaal. Veel groener dan hier wordt de natuur niet!

8. Bicheno Blowhole
Het natuurfenomeen Bicheno Blowhole bevindt zich aan de oostkust, nabij het dorpje Bicheno. Een blowhole is een soort van grot in zee die inwaarts en omhoog groeit. Door de kracht van de zee wordt het water hier doorheen gespoten en ontstaat er een soort van waterfontein. Het is net een geiser, maar dan iets anders. Heel indrukwekkend!

9. Tasman Peninsula
Het Tasman Peninsula ten zuiden van Hobart biedt ruige kusten en ontzettend veel dingen om te zien en te doen. Zo kun je het Tasman National Park bezoeken en hier de Cape Hauy Track lopen, een prachtige wandeltocht die je voor je gevoel naar het einde van de wereld brengt. Reis je met een camper, dan zijn er hier diverse prachtige baaien waar je kunt kamperen.

10. Bruny Island
Maak vanuit Hobart een excursie naar Bruny Island, een prachtig eiland voor de zuidkust van Tasmanië. Je gaat hier per boot op ontdekkingstocht langs de fraaie rotspartijen, waaronder enkele van de hoogste rotskliffen van Australië. Ook wordt er gezocht naar zeeleeuwen, dolfijnen en in het juiste seizoen naar walvissen.

Dit waren onze redenen om Tasmanië zeker eens te bezoeken. Eerlijk is eerlijk, het is een beetje een uithoek en je moet er een flinke reis voor ondernemen om er te komen, maar het is de moeite meer dan waard!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

09 Jun 2016 - Nieuw-Zeeland

De mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

Aotearoa.The land of the long white cloud. Nieuw-Zeeland. Of Lees verder

26 Okt 2016 - Australië

Een onvergetelijke reis door de Australische outback

Australië is groot, immens groot. Het is bijna onmogeli Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.