Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

12 Juni 2017 - Australië, IJsland, Noorwegen, Groenland en Faeröer eilanden

5x de mooiste voetbalstadions op Askja bestemmingen

Terug
Portret Erik Heuven
Erik Heuven

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen

Als één van de weinige mannen bij Askja Reizen, werd aan mij gevraagd om een mannenblog te schrijven in het kader van Vaderdag. Nu kan ik het over Amerikaanse auto’s, Zweedse vrouwen of IJslands bier hebben, maar ik koos toch voor voetbal! Vanwege mijn persoonlijke liefde voor het spelletje. Wanneer ik op reis ga, probeer ik altijd een wedstrijd of stadion te bezoeken, of het nu Australië, Duitsland of Nepal is. Daarnaast koop ik vaak het nationale voetbalshirt, wat heeft geresulteerd in een uiteenlopende verzameling van kleurrijke shirts. Het voordeel is ook dat je na alle teleurstellingen rondom het Nederlands elftal snel kunt switchen naar een ander land wat wel op het WK aanwezig is. Wat zijn de meest unieke “stadions” op onze bestemmingen? Dit is de lijst!

Hásteinsvöllur Stadion, IJsland
Voetbal op IJsland is hot na het afgelopen EK! Wij schreven er al eerder over waarom wij Nederlanders voor IJsland moesten zijn. Niet alleen het nationale stadion Laugardalsvöllur in Reykjavík is leuk om een keer te zien. Op Heimaey, het enige bewoonde eiland van de Westman Eilanden, vind je het stadion Hásteinsvöllur. Als de voetbalprestaties van de thuisploeg tegenvallen,  kunnen de toeschouwers altijd nog genieten van het adembenemende uitzicht over de vulkaan. Het bijzondere aan het stadion is dat er voor uitwedstrijden altijd gebruik moet worden gemaakt van de ferry naar het vaste land. Daardoor heeft de tegenstander standaard een leuk teamuitje als ze uit moeten spelen in Hásteinsvöllur.

Tasiilaq Stadion, Groenland
Groenland? Ja, zelfs op Groenland wordt er gevoetbald en op wat voor plek! Het prachtig gelegen Tasiilaq Stadion ligt in het gelijknamige plaatsje tussen de rotsen die als tribune dienen. Op de achtergrond zie je de met sneeuw bedekte rotsen, de blauwe zee en de karakteristieke huisjes. In de zomer wordt er het jaarlijkse regionale voetbaltoernooi gehouden. Voor dit tweeweekse toernooi reizen mensen uit de wijde omgeving naar Tasiilaq. Families en vrienden zien elkaar na lange tijd weer, gaan gezamenlijk voetballen en moedigen elkaar aan. Door de barre omstandigheden is het veld niet altijd in geweldige conditie en ontbreekt nagenoeg elke vorm van gras.

Henningsvær Stadion, Noorwegen
Op de Noorse eilandengroep Lofoten ligt het vissersdorp Henningsvær op het zuidelijkste puntje van het eiland Austvågøy. Tussen de stokvisrekken ligt het voetbalstadion van de plaatselijke trots: Henningsvær IL. Je moet dus een beetje geluk hebben met de wind. Niet alleen vanwege de vislucht, maar ook vanwege het feit dat, als je iets te hard schiet, de bal zo de zee in vliegt. Zelfs mijn vrouwelijke collega Ilse, productmanager Noorwegen, is enthousiast bij het horen van het Henningsvær Stadion. Ongelofelijk wat een voetbalveld op een prachtige locatie aan zee en tussen de bergen en vis kan doen!

Eiði Stadion, Faeröer eilanden
Niet alleen het Henningsvær Stadion ligt dicht aan zee. Ook het Eiði Stadion ligt direct aan de oceaan op Eysturoy, het op één na grootste eiland van de Faeröer. In dit mini stadion speelt de voetbalclub EB/Streymur voor maximaal duizend toeschouwers. Dat deed het de laatste jaren niet onverdienstelijk door 4x de nationale beker te winnen en twee landskampioenschappen. Deze resultaten zorgden ervoor dat het vrijwel jaarlijks in de Europese voorrondes speelt, zoals een aantal jaar geleden tegen Manchester City. Helaas voor al die duur betaalde profs mochten ze niet in het Eiði Stadion spelen vanwege de grote belangstelling voor de wedstrijd. De wedstrijd werd daarom in Tórshavn gespeeld, wat overigens ook slechts geschikt is voor zesduizend toeschouwers. EB/Streymur verloor destijds twee keer met 2-0 van Manchester City.

Bluetongue Stadium, Australië
Verreweg het grootste stadion in onze lijst is het Bluetongue Stadium in Gosford. Het stadion is de thuisbasis van de Central Coast Mariners FC die uitkomen in de A-League. Dit is het hoogste niveau van Australië. In het verleden speelden hier nog de Nederlanders Marcel Seip en Patrick Zwaanswijk. Dit bijzondere stadion heeft slechts drie tribunes. De opening in het stadion geeft door een rij palmbomen heen een geweldig uitzicht op het Brisbane Water. Zelden zullen er zoveel mensen graag op de “korte zijde” willen zitten!

Zo zie je maar dat op onze uiteenlopende bestemmingen altijd wel ergens een bijzonder voetbalveld ligt wat meer dan een bezoek waard is!

Reisexpert

Reizen is voor mij ontdekken, beleven en ontmoeten. Tussen mijn studie's door heb ik een jaar door Australië, Nieuw-Zeeland & Azië gebackpackt. Prachtige natuur & monumenten gezien en geweldige mensen ontmoet.

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

04 Feb 2016 - Lapland, IJsland winterreizen, Noorwegen winterrei

Adembenemend: de 5 beste plekken om het Noorderlicht te zien

Adembenemend, ik heb het niet zo op dat woord. In de reiswer Lees verder

30 Jun 2016 - IJsland

5 Redenen waarom je zondag voor IJsland moet zijn

IJsland heeft de afgelopen week voor een van de grootste stu Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.