Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

19 Augustus 2021 - IJsland

De Laugavegur Trail lopen

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Vijf dagen lang met net iets te zware bepakking – wat had ik ook alweer precies aan twee spijkerbroeken? – door onherbergzaam gebied sjouwen. En dat in de striemende regen, als je pech hebt. Of als je écht de jackpot wint in een soort halve herfststorm. Voor de één de meest gruwelijke nachtmerrie, voor de ander een droom. Omdat ondergetekende tot die laatste categorie behoort een beschrijving van één van de mooiste meerdaagse wandeltochten van Europa.

De tocht zelf
De Laugavegur Trail (spreek uit: Leugavegur) is een welhaast mythische wandeltocht in IJsland. In vijf etappes wandel je van Landmannalaugur (we houden ten behoeve van de leesbaarheid nu op met de fonetische uitspraak) naar Thórsmörk. Onderweg slaap je in tamelijk eenvoudige hutten. Je hebt voor deze tocht een goede conditie nodig, omdat het hier en daar flinke afstanden zijn.

Voor het comfort boek je deze reis trouwens niet (tenzij je met oordoppen slapen op een gemengde slaapzaal comfortabel noemt), maar wél voor de ongekende schoonheid van de natuur. Je bent de hele dag actief bezig. Zo actief dat je het eerdergenoemde gebrek aan comfort voor lief neemt en zeer waarschijnlijk vóór negen uur al als een blok in slaap valt. Zonder überhaupt het gesnurk van je buurman op te merken. En we beloven je: het wordt een wandeltocht om nooit te vergeten.

Hieronder een dagprogramma, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten.

Dag 1
De reis begint in de hoofdstad Reykjavik. Hier pak je de bus richting het hoogland. Je komt langs de Hekla-vulkaan in het Dómadalur-gebied waar je langs kleine kloven en prachtige bergruggen komt. ’s Avonds overnacht je in de Hrafntinnusker-hut, middenin de ruige natuur.

Dag 2
Vandaag gaat de tocht richting Álftavatn. Onderweg zie je honderden warmwaterbronnen en modderpoelen. ’s Middags kom je aan bij de Álftavatn-hut, waar je overnacht.

Dag 3
Op dag drie loop je naar de Mælifellssandur-woestijn. Zwarte stranden ken je misschien wel van de Canarische Eilanden. Maar op IJsland is er, naast natuurlijk de spontane zwarte luchten, nóg zo’n natuurverschijnsel: zwarte woestijn. Donker zand zover het oog reikt, een gekke gewaarwording.

Dag 4
Op de een-na-laatste dag kom je langs de Mýrdalsjökull-gletsjer en eindig je de tocht in de groene valleien van Thórsmörk, waar ook weer het nodige aan natuurschoon op je wacht. Na aankomst in de hutten in Thórsmörk sluit je de tocht af met een barbecue. En wellicht een kleine alcoholische versnapering. Om te vieren dat je het heelhuids gered hebt.

Dag 5
Op dag vijf rijd je met de bus weer terug naar Reykjavik. Een ervaring rijker.

Heb je plannen om deze fantastische tocht te lopen? Neem contact met ons op. Onze reisexperts kunnen je er alles over vertellen.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Nov 2018 - IJsland

Top 5 van het binnenland van IJsland

Dwars door IJsland In september ben ik, samen met vier colle Lees verder

17 Aug 2021 - IJsland

Is IJsland duur? En waarom eigenlijk (niet)?

Om maar met de deur in huis te vallen: IJsland is niet goedk Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.