Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

25 Maart 2021 - IJsland

Vragen, vragen en nog eens vragen

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Bij Askja houden we van transparantie. Over prijzen, over dat ene restaurant waar het eten niet te hachelen is, over de soms best wel heel lage temperatuur ter plekke; eigenlijk over alles. Ook over de coronasituatie. Dus als klanten ons vragen wat we verwachten, qua open grenzen, geven we ook daar eerlijk antwoord op: we weten het niet. Want we horen het bijna elke dag: “wat als...?” Tja, wisten we het maar. Hadden we maar zo’n glazen bol.

Maar er gloort weer hoop. Rutte heeft de verwachting uitgesproken dat er in de zomer meer mogelijk is, ook qua reizen naar het buitenland. Of ‘ie daar van terug gaat komen? Zou kunnen. Ook daar zijn we weer eerlijk over: we weten het gewoon niet. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt, deze zomer. Of het nou met of zonder vaccinatiepaspoort is. De IJslanders, bijvoorbeeld,  zijn volop in het nieuws. Over die onwerkelijk mooie vulkaanuitbarsting natuurlijk, maar ook over het openstellen van de grenzen voor gevaccineerde reizigers van buiten de EU/Schengen. Hier in eigen land prikken we ons ondertussen een slag in de rondte. En de eerste ‘reisproeven’ zijn al gestart.

We stelden onszelf trouwens ook een aantal vragen: wat hebben klanten nou nodig om toch te boeken? Wat kunnen we hen bieden? Na diezelfde klanten gesproken te hebben, bleek het antwoord op die vragen simpel: zo veel mogelijk zekerheid. En dus is dat precies wat we bieden. Je boekt je reis naar IJsland, Noorwegen, Finland of Alaska nu zonder aanbetaling en je kunt tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren. Oftewel: just book it.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

27 Aug 2020 - Lapland

Stacaravan

Zo. Zitten we weer. Nu in onze ‘eigen’ stacarava Lees verder

17 Apr 2020 - Groenland

Nu dromen, straks reizen

Zit je dan, aan je keukentafel. Met je lenteklaar-gemaakte t Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.