Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

03 Januari 2019 - Oost-Canada

De leukste groene reis door Oost-Canada

Terug
Portret Karin Tolsma
Karin Tolsma

Weet veel over: Canada, Alaska, Oostkust VS en Antarctica, Spitsbergen en whiskyreizen naar Schotland

Voor het eerst dit jaar hebben wij bij Askja de zogenaamde ‘groene’ reizen op ons programma staan. Het zijn stuk voor stuk reizen die zo zijn samengesteld dat we zoveel mogelijk rekening houden met het milieu. Als product manager was het een heel interessante klus om een dergelijke reis samen te stellen. Even in het kort, als je naar Canada wilt, hoe kun je dan zo goed mogelijk rekening houden met de reductie van onze ecologische voetafdruk?

Ten eerste kies je voor een zo kort mogelijke vlucht, liefst non-stop. Ten tweede moeten de rijafstanden beperkt blijven. Als derde wil je natuurlijk een elektrische auto rijden. En last but not least: de accommodaties waar je slaapt moeten allemaal afzonderlijk bewust zijn van de voetafdruk die ze nalaten.

Ik ben best trots op de reis Puur Ontario & Quebec die ik samen met onze agent ter plaatse heb ontwikkeld! Het is een supergave reis geworden die aan de meeste, hierboven beschreven eisen, voldoet. Startend in Toronto en eindigend in Montreal: je kunt non-stop vliegen met KLM. De rijafstanden zijn redelijk en niet te lang. Helaas is Canada nog niet zover dat we hier een elektrische auto kunnen aanbieden. Ze zijn er wel in beperkte mate, echter het aantal oplaadpunten is nog heel erg beperkt. En dan heeft een elektrische auto niet zo veel zin natuurlijk. Maar, op het punt van groene accommodaties, zijn we juist bijzonder goed geslaagd! Zo goed dat ik echt hoop dat deze reis een topper in ons aanbod gaat worden, gewoon omdat de accommodaties zo gaaf zijn, de route hartstikke leuk is en er zoveel leuke en originele activiteiten in de reis zijn inbegrepen.

Tijdens deze 16-daagse reis verblijf je in een mix van hotels,  eco lodges en cabins die zich hard maken om de natuur en het milieu niet aan te tasten door je verblijf. Verschillende accommodaties hebben zelfs prijzen gewonnen in hun strijd om zo ‘groen’ mogelijk te werken. Daarnaast zijn het gewoon hartstikke leuke en unieke accommodaties waar soms ook sportieve activiteiten zijn inbegrepen. Zo ga je zip-linen, sterrenkijken bij een observatorium en kun je op verschillende plekken gratis gebruikmaken van kano’s, kajaks, paddle boards en mountainbikes. Ook allemaal weer groene activiteiten natuurlijk. Daarnaast zijn er ook nog eens 16 maaltijden inbegrepen dus worden je kosten ter plaatse flink beperkt.

De reis start met een nachtje in Toronto. Het is maar 1 nacht maar onze ervaring is dat de meeste mensen zo snel mogelijk de stad uit willen, de natuur in. Maar wel verblijf je hier in een accommodatie die een 4 Green Key ECOmmodation beoordeling heeft gekregen. Daarna ga je snel op pad en verblijf je drie nachten op een unieke locatie vlakbij het UNESCO Long Point Bay World Biosphere.  Hier zijn een aantal hele leuke activiteiten inbegrepen. Het is ook echt een plek om je reis met nog een nachtje te verlengen.

Een aantal dagen later rijd je naar het meest zuidelijke puntje van het Algonquin Park waar je verblijft in de Eco-lodge. Dit is een unieke locatie midden in de natuur, weg van alle drukte en weg van televisie, internet of telefoon. Waar vind je dat nog? Je vult je vrije dagen met kanovaren, wandelen, kampvuurtje maken en een zoektocht naar elanden, bevers en wie weet wolven! Midden in het nationale park van Mont Tremblant verblijf je in een cabin in het park. Ook weer zo’n perfecte plek om te onthaasten en de natuur in te trekken. In totaal verblijf je 15 nachten in Canada en rij je (van punt tot punt) zo’n 1.650 kilometer.

Kortom, dit is niet alleen een reis voor mensen die zich in het bijzonder bezighouden met duurzaamheid. Het is vooral een reis voor jou als je houdt van de natuur, van leuke en unieke accommodaties en het fijn vindt leuke activiteiten te ondernemen in de natuur. Dat de reis ook nog eens extra groen is, is mooi meegenomen!

Reisexpert

Als geboren Noord-Hollandse houd ik van rust en ruimte, van opkomende zon, stille stranden en het water. Niet gek dus dat ik helemaal blij word van onze kleinschalige cruises naar Antarctica, Spitsbergen of Groenland. Mijn collega’s vinden mijn directheid ook typisch Noord-Hollands, maar je weet in ieder geval altijd wat je aan me hebt!

Weet veel over: Canada, Alaska, Oostkust VS en Antarctica, Spitsbergen en whiskyreizen naar Schotland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

01 Sep 2016 - West-Canada en Yukon

Waarom Canada de perfecte bestemming is voor een camperreis

Het is begin september maar het lijkt wel oktober. De bossen Lees verder

18 Okt 2018 - West-Canada

Canada: de ultieme gezinsvakantie

De eerste verre reis met ons gezin moest een bestemming zijn Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.