Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

20 November 2019 - West-Canada, Australië, IJsland, Nieuw-Zeeland en Noorwegen

Onze favoriete cabins en lodges

Terug
Portret Tamara Stuijt
Tamara Stuijt

Weet veel over: IJsland, Nieuw-Zeeland, Alaska en West-Canada

Natuurlijk kan je er voor kiezen om één van onze voorbeeldreizen te boeken. Ben je nou op zoek naar nét iets anders dan een standaard accommodatie? Dan weten onze reisexperts uiteraard de meeste bijzondere plekjes. Zo'n huisje, cabin of lodge waar je het jaren later op een verjaardag nog met je vrienden over gaat hebben. Dus hier zijn ze dan: onze favo acco's!

Tamara: PurePods in Nieuw-Zeeland

Het concept van PurePods is in mijn ogen fantastisch en brengt je naar een andere wereld! Op een plek ver weg van de beschaving, midden in de wildernis, staat een compleet glazen huis. Trek de schuifdeuren aan een van de drie kanten open en geniet van de natuur en de vogelgeluiden. ’s Avonds kijk je vanuit je comfortabele bed naar de sterren van het zuidelijk halfrond.

In totaal zijn er zes PurePods te vinden rondom Christchurch en Kaikoura, ieder gelegen op een unieke locatie. Een speciale routebeschrijving leidt je over kleine bospaadjes naar de verborgen en compleet afgezonderde locatie van je glazen onderkomen. Na een mooie wandeling lijkt je PurePod te zweven boven de varens en pollen. Dit is Puur Nieuw-Zeeland!

Iedere PurePod biedt verschillende activiteiten. Zo kun je in de directe omgeving gaan wandelen, gaan fietsen, een wijnproeverij bijwonen, een walvissafari maken of een bezoek brengen aan Akaroa. Of blijf bij de PurePod en geniet van de rust en natuur onder het genot van een drankje op de veranda.

Ilse: Tyinholmen, vlakbij de hoogste bergen van Noorwegen

In Noorwegen vind je veel vakantiehuisjes op de mooiste plekken. Mijn favoriet? Dat zijn de huisjes Tyinholmen Høyfjellsstuer, aan de rand van het nationaal park Jotunheimen. De typisch Noorse huisjes liggen een beetje in the middle of nowhere met ontzettend veel ruimte eromheen. Voor je huisje ligt het Tyinmeer en er achter de bergen. Bij helder weer kan je heel erg ver over het meer kijken en genieten van de zonsondergang. Wandelroutes starten zo vanaf je huisje naar omliggende bergtoppen waar je na een flinke klim wordt getrakteerd op panoramische uitzichten op de hoge bergpieken van Jotunheimen. Na een wandeling naar een van deze bergtoppen genoot ik in het restaurant van Tyinholmen van de heerlijkste forel die de gastvrouw zelf had bereid. Een onvergetelijke plek in een prachtige natuur waar je helemaal tot rust komt.

Suzanne: Sal Salis West-Australië Cape Range NP (bij Exmouth)

Sal Salis is een exclusief strandsafari ecoresort. Op en top glamping, de safaritenten met ensuite badkamer staat her en der verspreid in het duinlandschap aan het intens blauwe Ningaloo Reef.
Om zo min mogelijk spontane bezoekers te krijgen dient de auto op 5 minuten loopafstand geparkeerd te worden. Als je het pad door de duinen van het Cape Range National Park volgt, kom je bij de receptie.  Aan dit pad ligt om de paar meter een steen met een mooie tekst of feitje dat stemt tot nadenken. Wat is dit op een unieke plek gelegen. Het strand is  fantastisch, het water zo helder en het rif zo dichtbij.  Van wandelen door de canyons van het Cape Range tot snorkelen met de o zo bijzondere walvishaai,  het is hier allemaal mogelijk bij dit resort aan de  Indische oceaan.
Er is geen Wifi of internet beschikbaar en hiermee wordt ook de mentale rust goed bewaakt. Een comfortabel bed, een prima keuken, bijzondere excursies en aandacht voor de gast completeren het luxe outdoor gevoel. Het is niet voor niets dat dit resort op menig bucketlist staat.

Flora: Minniborgir op IJsland

Op IJsland liggen over het eiland een aantal vakantiehuisjes verspreid. Als je meerdere nachten op één plek verblijft, kun je in alle rust de omgeving verkennen. De huisjes zijn allemaal anders: simpel ingericht maar van alle gemakken voorzien. Mijn favoriete huisje op IJsland ligt in het zuidwesten. De huisjes van Minniborgir zijn comfortabel en als je een huisje met twee of drie slaapkamers boekt dan heb je een eigen hotpot. Het liefste ga ik hier heen in de winter. Na een hele dag op pad te zijn geweest, maak je zelf wat lekkers te eten in je huisje. ’s Avonds neem je een duik in het warme bad buiten. Na een tijdje ronddobberen met een drankje erbij zien we de lucht kleuren. Vanuit de hotpot genieten we van het prachtige noorderlicht!

Manuela: De Knight Inlet Lodge aan de westkust van Canada

De Knight Inlet is gelegen aan de westkust van Canada en alleen bereikbaar met een watervliegtuig vanuit Vancouver Island. Het is een mooie vlucht van ca. 25 minuten, waarbij je over de Johnstone Strait en allerlei eilanden vliegt.

Bij deze mooie gelegen lodge zijn de grizzly’s de grootste trekpleister. Na aankomst stap je al snel in een van de kleine bootjes die op verkenning gaan in de Knight Inlet. Bij deze tocht zien we al snel onze eerste beren, dag dus al meteen geslaagd! Na de lunch gaan we met een snelle boot een tocht door de Knight Inlet maken om te genieten van de mooie natuur. Hoog oprijzende rotspartijen, watervallen, verhalen over de geschiedenis van de Inlet, we genieten volop. Na terugkomst gaan we vrij vlot de kleine bootjes weer op om weer op zoek te gaan naar de grizzly’s. Wederom is het raak en zijn er mooie foto’s gemaakt.

De volgende ochtend is er keuze uit twee excursies voor de mensen die om 10.00 uur alweer vertrekken. De mensen die langer blijven hebben meer keuze uit het excursiepakket. Mijn collega gaat kajakken en ikzelf doe nog een estuary tour. En huppekee, de beste beren tot nu toe. In alle rust onder de stenen op zoek naar eten. Na de tour checken we uit en vertrekken dan met het watervliegtuig weer richting Campbell River.

Reisexpert

Ik heb een passie voor reizen! En deze passie deel ik heel graag met anderen. Het liefst ben ik het hele jaar door op reis. Ik houd van afwisselende reizen met een perfecte mix van natuur, stad, cultuur, strand, activiteit en avontuur. Ik vind het leuk om ook anderen enthousiast te maken en te helpen bij het samenstellen van een mooie reis.

Weet veel over: IJsland, Nieuw-Zeeland, Alaska en West-Canada

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Sep 2019 - Lapland

De 5 mooiste plekken om onder het noorderlicht te slapen

Tijdens je reis naar Lapland hoop je ongetwijfeld op het noo Lees verder

08 Okt 2019 - Faeröer eilanden

Onze favoriete plekken op de Faeröer

Zodra we de Faeröer naderen per vliegtuig zijn we al he Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.