Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Beren op Kodiak Island

Duur 5 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

vanuit Anchorage

Kodiak Island heeft als bijnaam ‘Emerald Island’ en als je aankomt weet je waarom. Dit groene eiland met het kleine vissersdorpje is echt een bijzondere bestemming. Nog authentiek met slechts een enkele toerist. Het centrum is klein en je loopt zo naar een restaurantje of de haven. Kodiak Island is bekend vanwege de grootste bruine beren ter wereld die hier leven: de Kodiak Brown Bear. Het grootste deel van dit dichtbeboste eiland is een reservaat waar de beren ongestoord hun gang kunnen gaan. Dompel je onder in het leven van deze eilandbewoners en krijg een indruk van het huidige leven evenals dat van voor de Tweede Wereldoorlog. Het bezoek zal een combinatie zijn van het spotten van wildlife en met het opdoen van indrukken van het lokale vissersleven. De Kodiak Brewing Company is daar dé plek voor. Beren en andere dieren kun je tegenkomen als je rondrijdt op Kodiak, maar een berenexcursie en een boottocht op zoek naar walvissen en andere zeedieren maken je trip écht compleet. Het is echt een bijzondere toevoeging op je reis. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Anchorage naar Kodiak Island: Vanuit Anchorage vlieg je met Alaska Airlines in een uurtje naar Kodiak Island, waar je bij aankomst de huurauto ophaalt en naar de accommodatie van jouw keuze. Loop door het centrum van Kodiak, neem een kijkje bij de Holy Resurrection Church, bezoek een van de musea, wandel door de haven of drink een biertje in de Kodiak Brewing Company, waar je gemakkelijk in contact komt met de lokale vissers om hun persoonlijke verhaal te horen.
Dag 2 - Berenexcursie per vliegtuigje: Vandaag staat een berenexcursie gepland van ongeveer zes uur. Na een uitgebreide uitleg vlieg je onder begeleiding van een ervaren gids in een watervliegtuigje naar een plek in het Kodiak Island National Wildlife Refuge. Je hebt een geweldig uitzicht over het eiland en vanuit het vliegtuig probeer je al walvissen en ander wildlife te spotten. Na de landing ga je te voet op zoek naar de Kodiak beren, waarbij je maximaal zo'n vijf kilometer wandelt. Op de terugweg wordt aan boord een goede lunch geserveerd en land je weer in Kodiak met hopelijk gave herinneringen aan vandaag.
Dag 3 - Ontdek zelf per auto Kodiak Island: Vandaag een dag voor jezelf. Rijd over het eiland en volg de route langs de kust met uitzicht op de verschillende baaien. De kans dat je vandaag ook beren onderweg spot is zeker aanwezig. Liever deze dag actiever invullen? Huur een kajak en peddel door de beschutte baaien of fiets met een mountainbike de 12-mijl lange Anton Larsen Bay Road. Even buiten Kodiak vind je Pillar Mountain, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het stadje en de omliggende eilandjes, de stranden en de oceaan. Er zijn ook genoeg plekken om een mooie wandeling te maken door de wildernis.
Dag 4 - Wildlife cruise vanaf Kodiak Island: Vandaag staat een bijzondere wildlife cruise geboekt. Slechts met vier passagiers en een gids vaar je langs de kust en ga je op zoek naar walvissen en andere fauna. Je hebt vanaf de boot weer een andere kijk op het groene eiland met haar steile bergen en uitgestrekte baaien.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.