Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica, de klassieke route

  • • Volledig verzorgd
  • • Korte expeditiereis
  • • Uitbundig wildleven
Duur 10 Dagen

Soort Antarctisch schiereiland

Prijs (vanaf) € 4.545

Lees meer over de meest gekozen reis naar Antarctica

De klassieke route naar het Antarctisch schiereiland is de meest bekende reis naar Antarctica. Deze reis duurt tien tot twaalf dagen. Je vaart van Ushuaia in het zuidelijke puntje van Argentinië naar Antarctica. Na de oversteek over de Drake Passage maak je, afhankelijk van welk schip je kiest, meestal twee landingen per dag bij Antarctica. Daar bezoek je bijvoorbeeld pinguïnkolonies, een onderzoeks- of walvisstation of een overwinteringshut van vroegere poolexpedities. Naast deze prachtige landingen is het varen door deze wateren, vaak in gezelschap van walvissen, orka's en pinguïns, ook al heel bijzonder. 

Vroeg in het voorjaar, in november, is de sneeuw bij Antarctica nog vers en waan je je in een oogverblindend witte en fotogenieke wereld. De pinguïns zijn druk met elkaar het hof te maken en ze bouwen nesten van steentjes wat soms tot hilarische taferelen leidt. In december en januari is het volop zomer, het wordt er nauwelijks donker. In de loop van december worden de kleine pinguïns geboren. In januari wemelt het er van de pinguïnkuikens die met elkaar voor veel vermaak zorgen. Februari en maart is ook het seizoen van de walvissen, je ziet er naast de pinguïn kolonies en ander marine wildlife veel bultrug walvissen, orka's en zelfs de blauwe vinvis komt hier voor. De kleine pinguïns groeien op en verliezen hun schattige donsvacht. Ze maken zich klaar voor de winter. Het licht is er in de laatste maanden van het seizoen spectaculair, vooral rond zonsopkomst en zonsondergang maak je de meest fantastische foto's.

De kapitein probeert ook Deception Island aan te doen. Dat is een vulkaaneiland met een nauwe scheepsdoorgang naar de caldera. De kapitein moet regelmatig een weg zoeken tussen het zee-ijs. Het schip vaart langs steile bergwanden en gletsjers, en door het Lemaire- en Neuymayerkanaal. In het overzicht tref je ook een aantal langere reizen. Deze gaan nog iets zuidelijker en passeren de zuidpoolcirkel op 66½° zuiderbreedte. Deze extra dagen worden gevuld met nog meer landingen op Antarctica waardoor je nog meer betoverd raakt door deze verbluffende natuur. Alle schepen die deze reis verzorgen zijn natuurlijk ijsversterkt. Ze verschillen wel in comfort en grootte. Welke keuze je maakt, is heel persoonlijk. We adviseren je graag hierbij.

Weddell Zee
De m/v Ushuaia maakt op haar reis met vertrek 29 januari 2024 een uitstap naar de Weddell Zee, bekend om de beruchte en mislukte expeditie van sir Ernest Shackleton in 1914. Deze spannende en avontuurlijke regio vol ongerepte natuur wordt veel minder bezocht dan de westkant van het Antarctisch schiereiland. Drie immense gletsjers vormen het decor en er breken enorme tafelijsbergen af om vervolgens vast te lopen in het pakijs.

Antarctica actief en avontuurlijk
Op bepaalde reizen naar Antarctica kun je een actieve excursie bijboeken. Voor de duik-en kajakoptie betaal je een toeslag. Op sommige reizen is het mogelijk om een nacht aan wal te kamperen.

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren voor bijzonder wildlife dat gespot wordt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia, 's middags inschepen: Je reis Antarctica begint in Ushuaia, de hoofstad van de provincie Tierra del Fuego (Vuurland), in het meest zuidelijke puntje van Argentinië. ’s Avonds varen we door het Beagle kanaal waar we de oversteek over de Drake Passage maken.
Dag 2 - 3 - Oversteek Drake Passage: Gedurende twee dagen steken we de Drake Passage over. Hier komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Deze oversteek kan behoorlijk ruig zijn maar ook is de kans aanwezig dat de zee zo glad is als een spiegel. Op diverse momenten van de dag worden lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen zoals walvissen, pinguïns, gesteentes en ontdekkingsreizigers.De albatrossen die we onderweg zien zijn indrukwekkend, de reuzen- en koningsalbatrossen hebben een spanwijdte van zo’n drieënhalve meter. De wenkbrauwalbatros is een kleinere variant maar heeft nog altijd een spanwijdte van tweeënhalve meter en de roetkopalbatros is één van de mooiste soorten. Ook zien we de Kaapse duif, de zuidelijke stormvogel en het Wilsons stormvogeltje, de blauwe en Antarctische stormvogel. Zodra we de South Shetland Islands naderen zien we de eerste ijsbergen.
Dag 4 - 7 - Antarctisch Schiereiland: We brengen vier dagen door op en rond het Antarctische Schiereiland. Bereid je voor op een magnifiek landschap van ijsbergen die worden gevormd door reusachtige gletsjers die op zeeniveau langzaam afkalven. Elke dag zullen we in zodiacs op expeditie gaan om de unieke elementen van het prachtige witte continent te ontdekken. Aan land zal ons expeditie team uitleggen wat u ziet en ervoor zorgen dat u de kwetsbare natuur zo weinig mogelijk verstoord. Hieronder tref je voorbeelden aan van verschillende plekken waar we kunnen aanleggen. Paradise BayParadise Bay is een Antarctisch paradijs met zijn diepe fjorden en ijsbergen van mythische proporties. Intens blauw water en onvoorstelbare gletsjers domineren hier uw uitzicht. De walvissen die hier met regelmaat opduiken maken het plaatje compleet. Ruime gelegenheid om met de zodiacs tussen de ijsbergen door te cruisen, de fjorden in. Petermann IslandWe varen door de spectaculaire Lemaire Channel naar Pleneau en Petermann Island, waar we Adelie pinguïns en de blauw oog aalscholvers vinden. Bultruggen en diverse andere soortgenoten foerageren in dit gebied. Een bezoek aan een Antarctisch onderzoeksstation biedt ons weer inzichten in het leven op het witte continent. Port LockroyNaar het noorden, via Neumayer Channel, hopen we toestemming te krijgen om het Britse onderzoeksstation (met postkantoor!) Port Lockroy op Goudier Island aan te doen. Weer verder naar het noorden, door de Gerlache Straat, komen we uiteindelijk bij de South Shetland Islands aan. Deception IslandVanaf daar is het niet ver meer naar Deception Island. Ons schip baant zich een weg door de vrij smalle ingang de krater in, een spectaculair moment. We hopen op een fraaie wandeling op het eiland of een kayak excursie, zoals altijd afhankelijk van weer en ijs. Deception is eigenlijk een gedoofde krater van een vulkaan, een natuurlijke en beschutte haven. Warmwaterbronnen te over, naast het verlaten walvisstation. Pinguïns scharrelen tussen een ruime verscheidenheid aan Antarctische vogelsoorten. Verscheidene van hen nestelen in de ruïnes die de oude walvisvaarders hebben achtergelaten.
Dag 8 - 9 - Oversteek Drake Passage: De reis vanaf Antarctica terug naar Ushuaia op het zuidelijkste punt van Argentinië is circa 950 kilometer lang en bij goed weer is dat ongeveer 40 uur varen. Tijdens de oversteek over de Drake Passage zien we weer vele zeevogels en worden de lezingen voortgezet.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Uitgebreide informatie over de schepen:

m/v Plancius

Wat is inbegrepen?

Het genoemde dagprogramma is een algemeen programma dat als indicatie voor de verschillende reizen geldt. Bijna alle reizen hebben een ander programma dat kan variëren in reisduur en/of bestemming. Graag verstrekken wij je het actuele dagprogramma van de reis van je keuze.

Offertes en boekingen worden gebaseerd op de huidige dagkoers. 

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension, koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• wanneer je reist met de Sea Spirit: eerste nacht in een hotel en je krijgt een Poseidon Expedition parka
• informatiepakket 
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

'Ushuaia': wanneer je verblijft in een Standard Twin cabin deel je de faciliteiten met een andere cabin

'Sea Spirit': de reizen met de Sea Spirit starten altijd met een overnachting in een hotel in Ushuaia.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.