Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Exclusief! Expeditiecruise naar het westen van Groenland

  • • Bezoek aan verschillende Inuit nederzettingen
  • • Bezoek aan Diskobaai met haar imposante ijsbergen
  • • Grote kans op het spotten van walvissen
Duur 9 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 4.995

Ga mee op een ongelooflijk avontuur in Groenland en beleef een fantastische zomer in het noordpoolgebied. Laat je verrassen door de gigantische ijsbergen en de prachtige Eqi-gletsjer. Bezoek de unieke nederzettingen, ontmoet de bewoners en ontdek de gevolgen van het veranderende klimaat. Een zeereis is nog steeds de beste manier om Groenland te ervaren, want de kustlijn is adembenemend: kleine en kleurrijke huisjes op de steile berghellingen tot aan een fjord, reusachtige gletsjers die enorme ijsbergen produceren, terwijl walvissen en zeehonden in zee spelen. En op slechts enkele minuten wandelen bevind je je in een volledig geïsoleerd stukje natuur, omringd door de wildernis.

De Groenlanders wonen langs de kust in kleine plaatsjes - 's zomers alleen toegankelijk vanaf de zee. Alles in hun leven wordt bepaald door de harde natuur van het noordpoolgebied: hun cultuur, architectuur en levensomstandigheden. Bij het bezoeken van de nederzettingen, krijg je de kans om de gastvrije Groenlanders te ontmoeten en meer te leren over de Inuit-cultuur. De bewoners zijn getuige van hoe opwarming van de aarde het arctische milieu van Groenland in een hoog tempo verandert. Op deze 9-daagse reis naar Disko Bay en Uummannaq volgen we het spoor van wetenschappers om met eigen ogen de terugtrekkende gletsjers te zien. Tijdens onze derde dag van de zeereis bezoeken we het Deense onderzoeksstation op Disko eiland.

Het expeditieconcept houdt in dat we zodiacs gebruiken om aan land te komen en genieten van natuurwandelingen die ons dicht bij gletsjers brengen. We bereiken ons noordelijkste punt in de prachtige stad Uummannaq, voordat we op onze reis naar het zuiden een zodiac landing maken bij Eqip Sermia - een gigantische terugtrekkende gletsjer - en Ilulissat bezoeken - ijsberghoofdstad van de wereld. De laatste stop is de kleine Inuit nederzetting Sarfannguit. Terug in Kangerlussuaq gaan we van boord vliegen we terug naar huis, na een reis vol onvergetelijke ervaringen in Groenland!

Deze reis is in samenwerking met Nordic. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Kangerlussuaq in Groenland: Bij aankomst in Groenland worden we opgewacht door het Albatros expeditieteam, die ons in kleine groepen met zodiacs naar het schip brengen dat ongeveer een kilometer buiten de fjord voor anker ligt. Na het inchecken is er een korte veiligheidsoefening voordat het diner wordt geserveerd in het mooie restaurant. Na het diner beginnen we aan onze reis door de 160 km lange fjord richting de oceaan.
Dag 2 - Sisimiut - De op één na grootste stad van Groenland: Na het ontbijt komen we aan in het kleurrijke stadje Sisimiut, waar we een idee krijgen van hoe het moderne Groenland eruitziet. Met 5.400 inwoners wordt het beschouwd als de tweede 'stad' van Groenland. In de omgeving van Sisimiut wonen al mensen sinds 2.500 voor Christus. In 1756 vestigde graaf Johan Ludvig Holstein hier een kolonie en noemde het "Holsteinsborg". In het oudste deel van de historische wijk van Sisimiut staan herenhuizen uit dit tijdperk, en het oudste huis in de stad dateert uit 1756. Een van de cultureel belangrijkste gebouwen is de Blauwe Kerk, gebouwd in 1775. Tegenwoordig is Sisimiut een belangrijke plaats voor onderwijs en industrie. Lokale fabrieken verwerken er het grootste deel van de visvangst. De visverwerkingsfabriek is één van de grootste in zijn soort in Groenland, en één van de modernste ter wereld. Tot de hoogtepunten van onze stadstour behoren de historische koloniale wijk, het museum en de prachtige kerk. Daarnaast brengen we een bezoek aan het drukke stadscentrum om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in het Groenland van de 21e eeuw. Na de middag gaat onze reis verder naar het noorden. Als de avond valt, varen we voorbij de Sisimiut Isortuat Fjord, de Nordre Strømfjord nederzettingen Attu en Ikerasaarsuk, en het stadje Kangaatsiaq. In de loop van de heldere nacht zullen we Aasiaat voorbij varen en de zuidelijke wateren van Disko Bay binnenvaren. Vervolgens wordt er koers gezet naar Disko Island, bekend om zijn kenmerkende 1.000 meter hoge gelaagde rotsen. Op dit punt zijn we ten noorden van de poolcirkel! Hier zijn de nachten helder en vroege vogels kunnen genieten van de ijsbergen in Disko Bay, die boven de Ilulissat Icefjord uitkomen en lijken alsof ze in het koude oceaanwater dansen.
Dag 3 - Qeqertarsuaq op Disko eiland en 'Kaffemik' in het lokale gemeenschapscentrum: Ons volgende verblijf ligt op het zuidelijkste puntje van het Disko-eiland, waar we voor anker gaan in een beschermde natuurlijke haven, die in het Deens Godhavn ('Goede Haven') heet, terwijl de Groenlandse naam Qeqertarsuaq 'Het Grote Eiland' betekent. Topografisch gezien verschilt Qeqertarsuaq sterk van het vasteland van Groenland door het vulkanisch gesteente van de bergen van het Disko-eiland, maar de plaats heeft een lange, rijke geschiedenis en was ooit een van de belangrijke economische centra van het land. Vanaf de 16e eeuw was de gemeenschap relatief welvarend, mede dankzij de omvangrijke walvisjacht in het gebied. Tijdens ons bezoek wandelen we door de stad en brengen we een bezoek aan de karakteristieke achthoekige kerk, bijgenaamd "Gods inktpot", en aan een gemeenschapscentrum waar een traditionele Groenlandse "kaffemik" wordt gehouden, die het best kan worden omschreven als een gezellige bijeenkomst met koffie, cake, traditionele dans en muziek. Muzikanten uit Groenland speelden oorspronkelijk op een trommel (qilaat) gemaakt van een ovaal houten frame bedekt met de blaas van een ijsbeer. In tegenstelling tot andere trommels werd de qilaat bespeeld door met een stok op het frame te slaan, niet op de huid zelf. Dit instrument werd gebruikt ter vermaak, maar ook voor exorcisme en hekserij. Na de komst van de missionarissen werd het trommeldansen verboden en vervangen door het meezingen van psalmen en koorwerken. Tegenwoordig wordt trommeldansen gebruikt als amusement bij culturele evenementen en feestelijke gelegenheden. Groenlandse muziek is geïnspireerd en beïnvloed door muziek uit andere culturen, zoals de Deense en de Inuitcultuur, en in het bijzonder Nederlandse en Schotse polka, Amerikaanse country, rock-'n-roll en zelfs Hawaiiaanse muziek, die de zogenaamde Vaigat-muzikanten in Groenland in de jaren 1950 en 1960 inspireerden.
Dag 4 - De Uummannaq fjord met adembenemend uitzicht en landing met de zodiac: Vandaag worden we wakker in een prachtige omgeving, want we zijn Uummannaq Fjord binnengevaren. Dit fjordenstelsel is de op één na grootste van Groenland en de Store-gletsjer aan het eind van één van de fjorden produceert een grote hoeveelheid ijsbergen. Niet veel mensen bezoeken deze wateren, dus we maken nu deel uit van een zeer exclusieve groep. Onze volgende stop is het kleine eiland Akulleq, dat schilderachtig ligt naast het eiland Storøen, slechts gescheiden door een kleine zeestraat. Het eiland wordt geclassificeerd als poolwoestijn, met een prachtige mix van roodachtige en oranje kleuren, waarvan we genieten als we met onze zodiacs het geïsoleerde eiland bezoeken. We maken een kleine wandeling, voordat we terugkeren naar het schip. Eenmaal aan boord gaan we naar een deel van de fjord waar meer ijs ligt. Met een echt expeditiegevoel kijken we hoe ver we kunnen komen en waar we een eventuele landing of zodiac cruising kunnen maken. De bergachtige landschappen, uitgesproken kanalen en magische fjorden zijn adembenemend. We zijn niet ver van Qilakitsoq, waar in 1972 geschiedenis werd geschreven toen er 8 goed bewaarde mummies werden gevonden en opgegraven. De mummies werden gedateerd rond het jaar 1450. Het gebied was een winternederzetting, waar nog steeds sporen van huisstichtingen en graven te zien zijn. In de late uurtjes gaan we richting de stad Uummannaq, die we de volgende ochtend zullen bezoeken.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Deze reis werd berekend aan wisselkoers 1 EUR = 1,10 USD

Heb je een vraag over de reis of het splinternieuwe schip? Bel of mail gerust!

Met Joeri Cortens reist een eerste klas natuurgids mee die enorm gefascineerd is door de wilde natuur van het hoge Noorden en het diepe Zuiden.
Overdag vind je hem veelal op zoek naar zeezoogdieren en vogels, die hij graag aan de reizigers toont of kan je je laten meeslepen tijdens één van zijn geanimeerde lezingen.
Sinds 2006 is hij aan de slag als educatief medewerker bij Natuurpunt. Je kent hem van televisieprogramma’s als “Wild van Dieren” of “Het zijn net mensen”.
Op zaterdagmorgen bekijkt hij de actualiteit door een verrassende dierenbril in het Radio 2 programma “De weekwatchers”.

Tip

Er zijn 4 optionele activiteiten tijdens deze reis. Deze dienen vooraf geboekt te worden.
De volledige beschrijving kan je hier terugvinden.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• heen- en terugvlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq in economy class
• 20 kg ruimbagage en 8 kg handbagage
• expeditiecruise in de geboekte hutcategorie met privé badkamer (meertalig reisgezelschap)
• keuze kajuitnummer op basis van beschikbaarheden
• alle maaltijden aan boord
• huiswijn, huisbier en frisdrank tijdens de maaltijd (lunch/diner)
• koffie, thee en water gedurende de dag, alsook namiddagsnack
• welkomst- en afscheidsdrankje
• VIP-pakket voor gasten in de premium suite en suites (A en B): onbeperkte toegang tot het specialiteitenrestaurant, welkomstgeschenk bij aankomst (wijn, fruit en gevulde minibar), gratis was- en strijkservice, espressomachine in de kajuit en gratis verzorgingsproducten
• digitaal verslag na de reis met logboek, foto's, overzicht van waargenomen dieren en meer
• professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land
• lezingen door het ervaren expeditie team over tal van onderwerpen
• begeleiding van Nordic aan boord
• uitgebreide reisdocumentatie
• gebruik van de uitgebreide bibliotheek
• tips van een professionele fotograaf aan boord over het maken van de beste foto's bij verschillende omstandigheden met fotografieworkshop
• voor de reis wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd op 25 juni in Nieuwegein 
• landingen met zodiacs (1 of zelfs 2 per dag!) en activiteiten aan boord en aan land
• gebruik van fitness, bubbelbaden en panoramische sauna
• gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
• wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
• bijdrage Garantiefonds Reizen
• CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen: 
• heen- en terugvlucht van Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (kunnen bijgeboekt worden)
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise (kunnen bijgeboekt worden)
• optionele kajaktocht (enkel aan boord boekbaar) 
• een handvol optionele excursies die wel vooraf boekbaar zijn. Voor details zie 'tip - optionele excursies'
• persoonlijke uitgaven aan boord
• fooien (14USD per persoon per dag)
• annuleringsverzekering (aanbevolen)
• reisverzekering (verplicht) - waarbij de minimum dekking voor repatriëring $ 200.000 moet bedragen
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Reis je alleen, dan kun je een C-kajuit op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

LET OP: De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditie team voorgesteld worden. Er zijn geen specifieke fysieke vereisten voor deze reis. Een goede gezondheid is belangrijk omdat we in erg afgelegen gebieden komen. Bij twijfel graag eerst contact met ons opnemen. De reis is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.