Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

De klassieke Gouden Driehoek

  • • Inclusief 1 nacht in de afgelegen Ilimanaq Lodge
  • • Inclusief maar liefst 7 excursies
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.295

In deze reis Groenland bezoek je de Gouden Driehoek in het westen van Groenland. Na een eerste kennismaking met dit bijzondere land op de immense ijskap bij Kangerlussuaq reis je verder naar Sisimiut, de tweede stad in Groenland. We vinden het meer een charmant plaatsje, met een leuke haven en prachtig gelegen aan de westkust. Je vliegt daarna verder naar Ilulissat met het wereldberoemde ijsfjord met ijsbergen in allerlei vormen en kleuren. Ze maken een bijzonder contrast met de groene bergen en kleurige bloemenweides. Een volgend hoogtepunt is je overnachting in de Ilimanaq lodge in het kleine gehuchtje Ilimanaq. Dit is Groenland op zijn best!

Je Groenland reis start in Kopenhagen van waaruit je naar Kangerlussuaq vliegt. Na aankomst maak je een excursie naar Point 660 bij de ijskap. Onderweg is de kans groot dat je muskusossen ziet maar ook ander wild zoals poolvossen. Je maakt kennis met Sisimiut met prachtige gekleurde huizen verdeeld over een rotsachtig landschap(de locals noemen een deel van het plaatsje ook wel Legoland).  In het spectaculaire Ilulissat ijsfjord zie je voor het eerst de adembenemend grote ijsbergen die in allerlei vormen en maten in het water dobberen. Tijdens je bezoek aan Ilulissat ga je per boot naar de Ilimanaq lodge waar je een overnachting maakt in één van de cabins van de lodge. Het uitzicht vanuit je cabin beneemt je de adem zo mooi. Vervoer ter plaatse is met kleine vliegtuigjes, grotere kunnen hier niet landen. De logistiek in Groenland is altijd een uitdaging geweest want er zijn nauwelijks wegen. En de afstand van noord naar zuid is enorm, net zo ver als van Schotland naar de Sahara! De reizen vinden in de zomer plaats wanneer het nauwelijks donker wordt en de zon de natuur omarmt. De temperaturen zijn mild en het landschap is bedekt met een gekleurde mantel van wilde bloemen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap: Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andewereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in de Polar Lodge. De lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag ga je op pad richting de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig kom je uiteindelijk in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. 
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Sisimiut, bustour en wandeling terug in de tijd: Vandaag vlieg je naar Sisimiut, een plaats met ongeveer 5500 inwoners. De stad ligt prachtig in het rotsachtige landschap met haar pittoreske houten huizen in diverse kleuren. Na het inchecken in Hotel Sisimiut vertelt de lokale gids meer over Sisimiut en je programma van de komende dagen. Vervolgens maak je kennis met Sisimiut en hoor je meer over deze plaats tijdens een sightseeing tour per bus. We passeren de open vis- en vleesmarkt (Brættet), het stadhuis en bezoeken de oude stad waar de originele koloniale gebouwen uit de 17e eeuw nu het fascinerende en zeer authentieke museum huisvesten. Daarna is het tijd voor een mooie wandeling terug in de tijd. Ondanks de enorme omvang van Groenland hebben de mensen in de loop van de geschiedenis van het eiland dezelfde plaatsen gekozen voor hun nederzettingen. Tele Island, Sallinnguit, is een van die plaatsen - waar oud en hedendaags elkaar ontmoeten. De afgelopen 4000 jaar hebben verschillende Inuit-culturen de plek met tussenpozen bewoond. Tot op de dag van vandaag kunt u artefacten uit die oude nederzettingen vinden naast moderne telecommunicatie-installaties die het eiland zijn huidige, Deense naam hebben gegeven. Hoor het verhaal van de Inuit vóór de komst van de Europeanen en het leven in de begindagen van de kolonisatie. Bekijk de ruïnes uit verschillende periodes en geniet van het prachtige uitzicht op het eiland en de historische jachtgebieden.
Dag 3 - Bootexcursie naar de Assaqutaq nederzetting: De Assaqutaq nederzetting ligt aan de voet van de zuidkant van Nasaasaaq. In de zomer is het een plaats voor plaatselijke scholen en een populair vakantieoord voor de inwoners van Sisimiut die er vissen op de plaatselijke vis, ammassat genaamd. Tijdens een wandeling door de nederzetting komen we langs de oude visfabriek, het zomerkamp en de mooie oude kerk. De zee rondom de nederzetting is ook een speeltuin voor walvissen (bultruggen en vinvissen). Hopelijk zie we tijdens onze tocht één van deze reuzen van de zee!
Dag 4 - Naar Ilulissat en het ijsfjord: Vanochtend vliegen we naar het noorden, van Sisimiut naar Ilulissat. Na aankomst word je naar het prachtig gelegen Hotel Arctic gebracht dat pal aan het ijsfjord ligt. Tijdens de informatiebijeenkomst hoor je meer over de verschillende excursies die voor je gereserveerd zijn.  Ilulissat is het Groenlandse woord voor ijsbergen en is de derde grootste stad van Groenland. Ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer 2.500 sledehonden hebben het geluk te wonen in deze verbazingwekkende stad aan de monding van de 45 kilometer lange en op de UNESCO-lijst geplaatste Ilulissat Ice Fjord. De ligging van Ilulissat op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel betekent dat de middernachtzon er tot half juli heerst. Het wordt nooit pikdonker - alles is gehuld in een oranje, bijna magische tint. Onder leiding van een gids die je van alles vertelt over de Groenlandse cultuur en geschidenis bezoek je de vissershaven, de kerk en het geboortehuis van van Knud Rasmussen. In de middag wandelen we naar de verlaten nederzetting Sermermiut, 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. Prachtige ijsbergen vormen het decor, tijdens de wandeling vertelt de gids je over de 4000 jaar oude geschiedenis van de Inuitculturen waar je nog steeds overblijfselen van kunt zien. Uiteindelijk komen we langs "Kællingekløften" waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op het ijsfjord, voordat we weer teruggaan. In de avond genieten we van een welkomstdiner in hotel Arctic.

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Sisimiut, Sisimiut - Kangerlussuaq - Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage
• luchthavenbelasting
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq, 2 nachten hotel Sisimiut, 3 nachten hotel Arctic en 1 nacht Ilimanaq Lodge in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• welkomstdiner hotel Arctic, lunch en diner in Ilimanaq Lodge 
• 3 x welkomst bijeenkomst
• alle genoemde excursies te weten excursie naar de ijskap per bus, point 660 (5 uur) bustour in Sisimiut (2 uur) historische wandeling in Sisimiut (2,5 uur), bootexcursie naar Assaqutaq, verlaten nederzetting bij Sisimiut (3 uur), wandeling Ilulissat (2 uur), Hike naar Sermermiut bij het Ilulissat Icefjord (2 uur) walvisexcursie in Ilulissat (3 uur)
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.
• luchthavenbelasting
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.