Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

De klassieke Gouden Driehoek

Terug Bekijk samenvatting

In deze reis Groenland bezoek je de Gouden Driehoek in het westen van Groenland. Na een eerste kennismaking met dit bijzondere land op de immense ijskap bij Kangerlussuaq reis je verder naar Sisimiut, de tweede stad in Groenland. We vinden het meer een charmant plaatsje, met een leuke haven en prachtig gelegen aan de westkust. Je vliegt daarna verder naar Ilulissat met het wereldberoemde ijsfjord met ijsbergen in allerlei vormen en kleuren. Ze maken een bijzonder contrast met de groene bergen en kleurige bloemenweides. Een volgend hoogtepunt is je overnachting in de Ilimanaq lodge in het kleine gehuchtje Ilimanaq. Dit is Groenland op zijn best!

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq (LO)

Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andewereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in de Polar Lodge. De lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag ga je op pad richting de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig kom je uiteindelijk in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. 

Dag 2

Accommodatie: Hotel Sisimiut - standard room (LO)

Vlucht van Kangerlussuaq naar Sisimiut, bustour en wandeling terug in de tijd

Vandaag vlieg je naar Sisimiut, een plaats met ongeveer 5500 inwoners. De stad ligt prachtig in het rotsachtige landschap met haar pittoreske houten huizen in diverse kleuren. Na het inchecken in Hotel Sisimiut vertelt de lokale gids meer over Sisimiut en je programma van de komende dagen.

Vervolgens maak je kennis met Sisimiut en hoor je meer over deze plaats tijdens een sightseeing tour per bus. We passeren de open vis- en vleesmarkt (Brættet), het stadhuis en bezoeken de oude stad waar de originele koloniale gebouwen uit de 17e eeuw nu het fascinerende en zeer authentieke museum huisvesten.

Daarna is het tijd voor een mooie wandeling terug in de tijd. Ondanks de enorme omvang van Groenland hebben de mensen in de loop van de geschiedenis van het eiland dezelfde plaatsen gekozen voor hun nederzettingen. Tele Island, Sallinnguit, is een van die plaatsen - waar oud en hedendaags elkaar ontmoeten. De afgelopen 4000 jaar hebben verschillende Inuit-culturen de plek met tussenpozen bewoond. Tot op de dag van vandaag kunt u artefacten uit die oude nederzettingen vinden naast moderne telecommunicatie-installaties die het eiland zijn huidige, Deense naam hebben gegeven. Hoor het verhaal van de Inuit vóór de komst van de Europeanen en het leven in de begindagen van de kolonisatie. Bekijk de ruïnes uit verschillende periodes en geniet van het prachtige uitzicht op het eiland en de historische jachtgebieden.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Sisimiut - standard room (LO)

Bootexcursie naar de Assaqutaq nederzetting

De Assaqutaq nederzetting ligt aan de voet van de zuidkant van Nasaasaaq. In de zomer is het een plaats voor plaatselijke scholen en een populair vakantieoord voor de inwoners van Sisimiut die er vissen op de plaatselijke vis, ammassat genaamd. Tijdens een wandeling door de nederzetting komen we langs de oude visfabriek, het zomerkamp en de mooie oude kerk. De zee rondom de nederzetting is ook een speeltuin voor walvissen (bultruggen en vinvissen). Hopelijk zie we tijdens onze tocht één van deze reuzen van de zee!

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Naar Ilulissat en het ijsfjord

Vanochtend vliegen we naar het noorden, van Sisimiut naar Ilulissat. Na aankomst word je naar het prachtig gelegen Hotel Arctic gebracht dat pal aan het ijsfjord ligt. Tijdens de informatiebijeenkomst hoor je meer over de verschillende excursies die voor je gereserveerd zijn. 

Ilulissat is het Groenlandse woord voor ijsbergen en is de derde grootste stad van Groenland. Ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer 2.500 sledehonden hebben het geluk te wonen in deze verbazingwekkende stad aan de monding van de 45 kilometer lange en op de UNESCO-lijst geplaatste Ilulissat Ice Fjord. De ligging van Ilulissat op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel betekent dat de middernachtzon er tot half juli heerst. Het wordt nooit pikdonker - alles is gehuld in een oranje, bijna magische tint.

Onder leiding van een gids die je van alles vertelt over de Groenlandse cultuur en geschidenis bezoek je de vissershaven, de kerk en het geboortehuis van van Knud Rasmussen. In de middag wandelen we naar de verlaten nederzetting Sermermiut, 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. Prachtige ijsbergen vormen het decor, tijdens de wandeling vertelt de gids je over de 4000 jaar oude geschiedenis van de Inuitculturen waar je nog steeds overblijfselen van kunt zien. Uiteindelijk komen we langs "Kællingekløften" waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op het ijsfjord, voordat we weer teruggaan. In de avond genieten we van een welkomstdiner in hotel Arctic.

Dag 5

Accommodatie: Ilimanaq lodge (VP)

Boototcht naar Ilimanaq

Vroeg in de middag vertrekken we naar Ilimanaq en overnacht je in één van de cabins van de lodge. 

In 2023 krijg je met de Ilimanaq Lodge Experience 27 uur lang aandacht voor een gastronomisch diner, de natuur en het leven in een kleine nederzetting. Je dineert in een historisch gebouw uit 1751 in het meest afgelegen Michelin-restaurant ter wereld - niet alleen afgelegen maar ook nog een 2-sterren Michelin-restaurant!

Zodra je bent ingecheckt in je hut, hoor je meer over het dorp. Ilimanaq ligt 15 kilometer ten zuiden van Ilulissat en heeft ongeveer 50 inwoners. De huizen van Ilimanaq zijn geschilderd in vele grimmige kleuren als contrast met het omringende landschap. Ilimanaq is een traditioneel Groenlands dorp, waar de belangrijkste industrieën nog steeds jacht en visserij zijn.

s Avonds ervaar je het voortreffelijke proefmenu van Restaurant KOKS (je kunt het wijn- of sapmenu ter plaatse apart kopen). Met twee Michelin-sterren garanderen wij je iets wat je nog nooit eerder hebt geprobeerd. Het Deense equivalent van de Financial Times, Børsen, noemde het in 2022 zelfs de "beste eetervaring in het Deense rijk".

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Brunch en terug naar Ilulissat

Vanochtend krijg je nog meer hemelse lekkernijen voorgeschoteld tijdens een uitgebreid ontbijt van 9-11 uur. Uitchecken uit je cabin is om 10 uur. Je kunt je koffers achterlaten bij de receptie. De excursies beginnen om 11.30 uur. De komende uren zullen goed benut worden. Je kunt kiezen uit een begeleide wandeling rond de nederzetting en meer horen over Ilimanaq. Je kunt ook gaan wandelen in de omgeving of deelnemen aan een culturele workshop. We keren per boot terug naar Ilulissat, waar we om 16.30 uur aankomen.

Er is ook de mogelijkheid van een spannende extra excursie: Ilimanaq gletsjer avontuur

Tijdens deze spannende tocht vaar je in een speedboot, rijd je off-road met ATV's en trek je over een gletsjer! We starten per boot van Ilulissat naar Ilimanaq. Vervolgens varen we van Ilimanaq zuidwaarts naar Itilliup Ilua. Hier worden we afgezet op een zeer breed zandstrand, en vanaf hier rijden we off-road in all-terrain ATV's naar de Tasiusaq Fjord. We varen nu dieper de fjord in tot we bij een plek komen waar twee gletsjers liggen en de Groenlandse ijskap te zien is. We gaan aan land en genieten van een lunchpakket en het geweldige uitzicht. Hierna maken we een kleine wandeling en klimmen uiteindelijk op de enorme ijskap. Deze excursie is extra bij te boeken voor € 350 per persoon.

Wanneer je voor deze excursie kiest, keer je met een latere boot terug naar Ilulissat.

Deze excursie wordt afgeraden als je ernstige nek- of rugklachten hebt, deelnemers moeten minstens 12 jaar oud zijn.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Walvissafari - omringd door ijsbergen in de Diskobaai

Het is een geweldige ervaring om dicht bij grote dieren zoals walvissen te komen. Er zijn 15 soorten walvissen in Groenland. In de zomer krijgen we meestal de bultrug, de gewone dwergvinvis en de vinvis te zien. De walvissen zwemmen 's zomers in de hele Disko Baai - soms dicht bij de stad, soms in het ijsjord of in het noorden bij het eiland Arveprinsens Ejland. Wij hebben voortdurend radiocontact met vissers en jagers, die onze bron van informatie zijn over waar de walvissen te vinden zijn. De bultrug, met zijn karakteristieke vin, zien we het vaakst op deze safari's.

Dag 8

Vlucht van Ilulissat naar Kopenhagen

Na een fantastische week komt er een einde aan je Groenland reis. In de loop van de dag wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Kopenhagen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.