Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Groepsreis Hoogtepunten van Groenland

  • • Engelstalige reisleider
  • • Boottocht Sarfaq Ittuk van Nuuk naar Ilulissat
  • • Naar de ijskap bij Kangerlussuaq
  • • Bootexcursie IJsfjord Ilulissat
  • • Walvisexcursie
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 5.790

Met een Engelssprekende reisleider

Ga mee op deze afwisselende en indrukwekkende groepsreis Groenland waarbij je reist in een internationaal gezelschap en met een Engelssprekende reisleider. Maak kennis met de unieke Groenlandse cultuur en natuur en reis door middel van binnenlandse vluchten en een tocht met de Sarfaq Ittuk naar verschillende populaire plekken en dorpen in Groenland. We bezoeken de immense Groenlandse ijskap vanuit Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk en natuurlijk Ilulissat bij de Diskobaai. In alle plaatsen ga je met een gids op pad en krijg je dus uitgebreide informatie over het land en het leven in Groenland. Bovendien zijn er veel excursies inbegrepen, bijvoorbeeld een walvisexcursie, een wandeling naar het IJsfjord en een avondcruise tussen de ijsbergen In West-Groenland. Ook het verblijf aan boord van de 'postboot' Sarfaq Ittuk maakt je rondreis Groenland tot een geweldig avontuur. 

Je vakantie Groenland begint in Kangerlussuaq, dat dicht bij de Groenlandse ijskap ligt. Hier maken we natuurlijk een tocht over de arctische toendra tot we aan de rand van het grootste pakket ijs van Europa staan. Een korte vlucht brengt je naar de hoofdstad Nuuk. Een kleine en bijzondere plaats, van waar je je afvraagt hoe men hier leeft en overleeft. Het ligt prachtig aan het fjord en heeft twee bijzondere musea, het Groenlandse Nationaal Museum en het Nuuk Art Museum. Daarna scheep je in op de boot Sarfaq Ittuk en vaar je langs de westkust van Groenland in twee dagen naar Ilulissat, 'de stad van de ijsbergen'. Waarom Ilulissat deze naam gekregen heeft is snel duidelijk als je de wandeling naar het IJsfjord maakt en de boottocht tussen de ijsbergen. Tijdens de walvisexcursie in de Diskobaai ga je niet alleen walvissen spotten, maar zie je ook ijsbergen dobberen. Deze reis is een geweldige groepsreis waarbij je ook nog tijd hebt om het land zelf te ervaren en te ontdekken. De reisleider staat altijd klaar om je informatie te verschaffen, verhalen te vertellen en sommige tours en wandelingen te begeleiden. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap: Je vliegt vandaag van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. De gids heet je welkom in Groenland. In de middag maak je een excursie met een 4WD bus. Over een jeeptrack ga je ongeveer 25 kilometer landinwaarts. Een mooie tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis, naar de rand van de Groenlandse ijskap. Je komt uit bij de Russell gletsjer met ijswanden tot wel 60 meter hoog. Aan het einde van de weg sta je naast de reusachtige Groenlandse ijskap, die 80% van het eiland bedekt. Op de terugweg zie je met een beetje geluk misschien muskusossen. Het diner is vandaag in de Restaurant Roklubben, 5 kilometer buiten Kangerlussuaq, schitterend gelegen aan een meer. 
Dag 2 - Vlucht naar Nuuk, stadstoer Nuuk en inscheping Sarfaq Ittuk: Na het ontbijt maken we een korte vlucht naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland met ruim 17.500 inwoners, meer dan 100 kilometer asfaltweg en zelfs een paar stoplichten! We maken een gezamenlijke stadstoer en daarna is er nog tijd om zelf rond te wandelen in Nuuk en alvast de eerste souvenirs te kopen. Tijdens de toer bezoek je het Nationaal Museum aan de haven. Hier ligt één van de grootste schatten van Groenland: ruim 500 jaar oude Inuit mummies. Ook het Kunst museum en de oude wijk van Nuuk worden bezocht. Aan het einde van de dag ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk. Dit is een soort Groenlandse Hurtigruten: een boot die langs de kust vaart en voor de Groenlanders de belangrijkste vorm van vervoer is. We varen twee dagen in noordelijke richting, om uiteindelijk in Ilulissat aan te komen. 
Dag 3 - Varen langs de kust en bezoek Maniitsoq: Het  leuke van de tocht met de Sarfaq Ittuk is dat je een inkijkje in het leven van de Groenlanders krijgt. Het schip maakt korte stops bij verschillende plaatsen langs de kust en vandaag stap je uit in Maniitsoq. In Maniitsoq blijven we 3,5 uur, dus we hebben tijd voor een rondleiding door de stad. Om een geweldig uitzicht over de stad te hebben, moet je een van de vele trappen in Maniitsoq beklimmen. Als je 470 treden omhoog loopt naar de "Eiffeltoren" (Sakkortusaavik), krijg je een geweldig 360-graden panoramisch uitzicht! Als je echter niet goed ter been bent op trappen, is er genoeg te zien in en om het dorp. Laat in de avond komt het schip aan in Sisimiut, waar het de nacht blijft liggen. 
Dag 4 - Bezoek Sisimiut en op zee: Na het ontbijt maken we een wandeling in Sisimiut, waar ongeveer 5.500 mensen wonen. Met een gids lopen we langs de rode, gele en groene huizen, het stadhuis en een aantal historische gebouwen. Als we wat hogerop lopen hebben we mooi overzicht en zien we de fraaie heuvels op de achtergrond. Op de rotsen aan de rand van Sisimiut liggen de sledehonden te wachten tot het weer winter wordt. Na afloop gaan we weer aan boord en vervolgen de route noordwaarts. 

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Extra bij te boeken:

Dagexcursie naar de Eqi Glacier: € 335 per persoon

80 kilometer ten noorden van Ilulissat kun je de afkalvende gletsjer Eqi bezoeken. Met een boot kun je heel dicht bij de gletsjer komen en meemaken hoe enorme stukken ijs afbreken. 

Inclusief:
Boottocht naar Eqi glacier v.v.
Lunch aan boord
2 uur verblijf aan boord recht voor de gletsjer
Transfer tussen hotel en haven

Duur: 6-12 uur (afhankelijk van welke boot op die dag wordt gebruikt)

NB: wanneer je deze excursie wilt maken dien je dit direct bij de boeking op te geven. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Nuuk, Ilulissat-Kangerlussuaq-Kopenhagen inclusief  luchthavenbelasting en 20 kg ruimbagage 
• 3 nachten aan boord van MV Sarfaq Ittuk in een 2-pers.buitenhut met eigen douche en toilet, inclusief volpension 
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq en 3 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 diner in Kangerlussuaq en 1 afscheidsdiner in Ilulissat
• excursies:
. Kangerlussuaq: naar de ijskap, 5 uur
. Ilulissat: midzomernachtzon boottocht, 2,5 uur
. Ilulissat: walvisexcursie, 3,5 uur
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.  
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.