Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Groepsreis Hoogtepunten van Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Ga mee op deze afwisselende en indrukwekkende groepsreis Groenland waarbij je reist in een internationaal gezelschap en met een Engelssprekende reisleider. Maak kennis met de unieke Groenlandse cultuur en natuur en reis door middel van binnenlandse vluchten en een tocht met de postboot naar verschillende populaire plekken en dorpjes in Groenland. We bezoeken de immense groenlandse ijskap vanuit Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk en natuurlijk Ilulissat nabij de Disko Baai. In alle plaatsen ga je met een gids op pad en krijg je dus uitgebreide informatie over het land en het leven in Groenland. Bovendien zijn er veel excursies inbegrepen, bijvoorbeeld een walvisexcursie, een wandeling naar het IJsfjord en een avondcruise tussen de ijsbergen In West-Groenland. Ook het verblijf aan boord van de 'postboot' Sarfaq Ittuk maakt je rondreis Groenland tot een geweldig avontuur. 

Vlucht naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap

Je vliegt vandaag van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. In de middag wordt je opgehaald voor de excursie. De bus rijdt over een jeeptrack ongeveer 25 kilometer landinwaarts. Een mooie tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis, naar de rand van de Groenlandse ijskap. Met een beetje geluk ga je onderweg muskusossen zien en je komt langs de Russell gletsjer met ijswanden tot wel 60 meter hoog. Aan het einde van de weg sta je naast de reusachtige Groenlandse ijskap, die 80% van het eiland bedekt. 
Het diner is vandaag in de Restaurant Roklubben, 5 kilometer buiten Kangerlussuaq, schitterend gelegen aan een meer. 

Dag 2

Vlucht naar Nuuk, stadstour Nuuk en inscheping Sarfaq Ittuk

Na het ontbijt maken we een korte vlucht naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland met ruim 15.000 inwoners, meer dan 100 kilometer asfaltweg en zelfs een paar stoplichten! We maken een gezamelijke stadstour en daarna is er nog tijd om zelf rond te wandelen in Nuuk en alvast de eerste souvenirs te kopen. Tijdens de tour bezoek je het Nationaal Museum aan de haven. Hier ligt één van de grootste schatten van Groenland: ruim 500 jaar oude Inuit mummies. Ook het Kunst museum en de oude wijk van Nuuk worden bezocht. 
Aan het einde van de dag ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk. Dit is een soort Groenlandse Hurtigruten: een boot die langs de kust vaart en voor de Groenlanders de belangrijkste vorm van vervoer is. We varen twee dagen in noordelijke richting, om uiteindelijk in Ilulissat aan te komen. 

Dag 3

Accommodatie: Hut aan boord Sarfaq Ittuk

Varen langs de kust en bezoek Maniitsoq

Het  leuke van de tocht met de Sarfaq Ittuk is dat je een inkijkje in het leven van de Groenlanders krijgt. Het schip maakt korte stops bij verschillende plaatsen langs de kust en aan het einde van de middag hebben we tijd om Sisimiut te bekijken. Met een gids lopen we langs de gekleurde huizen, het stadhuis en een aantal historische gebouwen. Als we wat hogerop lopen hebben we mooi overzicht en zien we de fraaie heuvels op de achtergrond. Op de rotsen aan de rand van Sisimiut liggen de sledehonden te wachten tot het weer winter wordt. Na afloop gaan we weer aan boord en vervolgen de route noordwaarts. 

Dag 4

Varen langs de kust en bezoek Sisimiut

's Morgens naderen we Ilulissat al. Voor je er aankomt zie je de eerste enorme bergen ijs dobberen. De grootte en vorm verschillen, maar ze zijn allemaal indrukwekkend, Een fantastisch welkom in de Diskobaai! Aan het einde van de ochtend legt de Sarfaq Ittuk aan in Ilulissat en gaan we van boord. Vanuit de haven word je naar je hotel gebracht. De lokale gids heet je welkom en geeft informatie over de stad en de mogelijkheden voor de komende dagen. Natuurlijk beginnen we vandaag met een stadstour om de weg in Ilulissat te leren kennen. De gids vertelt over de geschiedenis en de cultuur. Het museum, koloniale huizen, de kerk en de levendige haven komen aan bod. 

Dag 5

Aankomst Ilulissat, stadswandeling met gids en wandeling naar IJsfjord

Er wonen iets minder dan 5.000 mensen in Ilulissat en bijna evenveel sledehonden. Wandel op je gemak rond en bekijk het dorpsleven in het hoge noorden. Een must is een wandeling naar Sermermiut aan de monding van het IJsfjord. Dit kan onder begeleiding van een gids of op eigen gelegenheid. Het IJsfjord ligt vol met ijsbergen, die vastlopen op de morenen in de zeebodem. Pas als ze deels gesmolten of gebroken zijn kunnen ze erover heen en dobberen de Diskobaai in.
Het diner vandaag is een Groenlands buffet in één van de restaurants. 
In de avond maak je een boottocht naar de ijsbergen. Zo'n tocht is sowieso betoverend, maar het avondlicht maakt het nog specialer. De ijsbergen weerspiegelen in het water en de zon zakt aan de horizon. 

Dag 6

Overdag vrij in Ilulissat en in de avond cruise op het ijsfjord

Trek je warme kleren aan en maak je klaar voor de walvisexcursie. Er zijn vijftien soorten die zich regelmatig laten zien en in de zomer heb je goede kans om de bultrug, dwergvinvis en de gewone vinvis in de Diskobaai te spotten. Stel je voor dat je daadwerkelijk zo'n walvis ziet: het kleine geisertje van de ademhaling, de majestueuze staart en het zoogdier in zijn volle omvang. De combinatie van walvis en ijsberg is onvergetelijk.
Optioneel kun je in de avond een kajakexcursie maken. 

Dag 7

Walvisexcursie

De laatste dag in Ilulissat. Dwaal door de straten en breng een bezoek aan het museum. Hier kom je van alles aan de weet over Knud Rasmussen, een Deense poolonderzoeker van rond 1900. Neem nog een lekkere koffie in een lokaal café en bekijk je foto's van de gekleurde huizen en de markt. Ook is het nodig tijd om een souvenir te scoren in één van de winkels met lokale kunst. Er zijn bijvoorbeeld mooie sieraden te koop. Wie wil kan zijn reis in grote stijl afsluiten met een helikoptertocht. 
Vandaag is het diner in het restaurant van Hotel Hvide Falk. Geniet van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de zon die daalt boven het IJsfjord. 

Dag 8

Terugvlucht naar Kopenhagen

Je vliegt terug via Kangerlussuaq naar Kopenhagen, waar je 's avonds aankomt. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.