Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Lente in West-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Beleef de lente in West-Groenland! De overgang van de arctische winter naar de zomer duurt slechts kort en is intens. De middernachtzon tovert het land van duisternis naar volledig daglicht en doet de sneeuw smelten, De dagen worden warmer en de natuur gaat bloeien. De reis begint in Kangerlussuaq, dat de meest landinwaarts gelegen plaats van Groenland is en daarom ook dicht bij de enorme ijskap ligt. Je verblijft er twee dagen. Daarna vlieg je naar Ilulissat waar je vijf dagen blijft. Ilulissat, ligt aan het bekende IJsfjord. Reusachtige ijsbergen schuren piepend en krakend door het fjord richting zee. Tijdens een boottocht door het fjord zul je je vergapen aan de enorme ijsbergen.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq en per 4WD op zoek naar muskusossen en ander wild

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je arriveert ongeveer op dezelfde tijd dat je bent vertrokken uit Kopenhagen. Het voelt gelijk alsof je in een hele andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in Hotel Kangerlussuaq dat direct aan de terminal ligt. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. 
Vandaag maak je direct een excursie over de toendra bij Kangerlussuaq. De natuur is ongelooflijk mooi en er struinen prehistorisch uitziende muskusossen rond. De tocht gaat per 4WD bus en de gids vertelt over de wilde dieren in dit gebied. Er leven ook rendieren, poolvossen en poolhazen. Dus verrekijker in de aanslag!

Dag 2

Wandeling op de ijskap van Groenland

Vandaag maak je een excursie naar de Groenlandse ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig rijd je door een divers landschap: door bergen, over vlaktes en semi-woestijnachtige valleien. De weg is slechts 27 km lang, maar de rit duurt bijna twee uur voordat je bij de ijskap bent. Uiteindelijk kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht, voor je weer terug rijdt.

Dag 3

Vlucht naar Ilulissat, wandeling en welkomstdiner

De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet, dus je vliegt er (in 45 minuten) heen.  Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens het plaatsje in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. 
Na aankomst word je naar je hotel gebracht, waar wederom een informatiebijeenkomst  wordt gehouden door een lokale gids.
In de middag maak je een begeleide 'stads'wandeling door Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft ongeveer 4.500 inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk.
 's Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.

Dag 4

Wandeling naar Sermermiut

De Diskobaai is één van Groenlands meest populaire bestemmingen, vooral vanwege het adembenemende Ilulissat IJsfjord. Je maakt een wandeling met een gids naar de Sermermiut vallei, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.

Dag 5

Boottocht op het IJsfjord

Tijdens een boottocht langs deze grote ijsbergen zul je je ongetwijfeld klein en nietig voelen. Elke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs het fjord in. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch, soms meer dan 100 meter breed en lang – en met een hoogte tot 100 meter boven het wateroppervlak. Deze reuzen verzamelen zich aan het einde van de fjord, waardoor je een geweldige kans hebt om er tussen te varen. De ijsbergen zijn prachtig bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten heel duidelijk, de blauwe tinten prachtig als het bewolkt is en de middernachtzon werpt 's nachts een unieke gloed op de ijssculpturen. De boottocht neemt 2,5 uur in beslag. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 

Dag 6

Vrije dag in Ilulissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Nog een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Een houten vlonderpad brengt je tot dicht bij de ijsbergen. Je kunt hier uren kijken, foto's nemen en je verwonderen. Het is ook heen goed idee om zelf door het stadje te wandelen, het museum over ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen te bezoeken en in de de plaatselijke supermarkt rond te kijken.
Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. 
Voor het diner zijn er, naast het restaurant in het hotel, meerdere restaurants in Ilulissat waar je uit kunt kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 7

Dagexcursie per boot naar Ilimanaq

Nog maar één generatie geleden woonden de Groenlanders in kleine nederzettingen langs de kust. Nu wonen de meesten, al dan niet gedwongen, in steden, maar in de omgeving van Ilulissat zijn nog vier nederzettingen. Een daarvan is Ilimanaq, net ten zuiden van de IJsfjord. Het was ooit een traditionele jachtnederzetting en tegenwoordig leeft men er van visserij, cultuur, toerisme en duurzaamheid.
De boottocht gaat langs het IJsfjord 15 kilometer naar het zuiden. Bij aankomst in Ilimannaq neemt de gids je mee op een rondleiding door de nederzetting en vertelt levensverhalen uit de voorbije eeuwen. De excursie  duurt ongeveer 5 uur, waarvan twee tot drie uur in Ilimanaq en inclusief wat snacks.

Dag 8

Vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Het einde van een ongewone en fantastische reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.