Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Lente in West-Groenland

  • • Inclusief 6 excursies
  • • Verblijf in de hoofdstad Nuuk
  • • Vijf dagen in Ilulissat aan het IJsfjord
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.295

Beleef de lente in West-Groenland! De overgang van de arctische winter naar de zomer duurt slechts kort en is intens. De middernachtzon tovert het land van duisternis naar volledig daglicht en doet de sneeuw smelten, De dagen worden warmer en de natuur gaat bloeien. De reis begint in Nuuk, de kleine hoofdstad van Groenland. Je verblijft er twee dagen. Daarna vlieg je naar Ilulissat waar je vijf dagen blijft. Ilulissat, ligt aan het bekende IJsfjord. Reusachtige ijsbergen schuren piepend en krakend door het fjord richting zee. Tijdens een boottocht door het fjord zul je je vergapen aan de enorme ijsbergen.

Er zijn veel excursies inbegrepen. In Nuuk maak je een halve dag wandeling en krijg je gelijk een heel goed beeld van Groenland. Terwijl de boottocht je het Nuukfjord met bergen en een waterval laat zien. Vanuit Ilulissat maak je een fantastische bootexcursie naar het Ilulissat IJsfjord en een boottocht naar Oqaatsut, een authentieke nederzetting aan de kust. Er zijn ook twee wandelingen in en bij Ilulissat met gids in het programma opgenomen. 
Groenland is onbeschrijfelijk mooi, ongeacht welke periode je reist. Tot in mei is het een ongekend winterparadijs. De temperatuur schommelt ergens tussen de 2 graden boven en 5 graden onder nul, maar omdat de lucht droog is voelt het vaak minder koud aan. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Nuuk, wandeling met gids in Nuuk: Met Air Greenland vlieg je in ruim vier uur van Kopenhagen naar Nuuk. Je arriveert ongeveer op dezelfde tijd dat je bent vertrokken uit Kopenhagen. In de hoofdstad van Groenland voelt het gelijk alsof je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. Je wordt naar het hotel gebracht en daar ontvangen door de lokale gids. Tijdens de informatiebijeenkomst deelt de gids praktische tips over de omgeving en de excursies. Vandaag maak je direct een wandeling met de gids door Nuuk. Er wonen net geen 20.000 mensen, maar als hoofdstad beschikt het over relatief veel culturele en onderwijs instellingen. Tegelijk zijn er sporen van de traditionele leefwijze van de Inuit. De wandeling leidt o.a. naar het nationaal museum met informatie over de geschiedenis, de haven en de lokale markt. Bovendien ga je op de koffie bij een lokale familie. Kortom je wordt gelijk ondergedompeld in de Groenlandse cultuur.  
Dag 2 - Boottocht naar Qoornoq: Vandaag maak je een bootexcursie. Vanuit Nuuk vaar je het Nuukfjord op en naar de verlaten nederzetting Qoornoq op een eiland. Daar maak je een wandeling. De tocht gaat verder langs de ruïnes van waar eens Vikingen verbleven en vervolgens naar het ene na andere mooie fjord. De berg Sermitsiaq bij Nuuk is een herkenningspunt en er wordt een kijkje genomen bij de waterval aan de achterkant van deze berg. Op het water kan het koud zijn, dus denk aan warme kleding tijdens deze prachtige trip.   
Dag 3 - Vlucht naar Ilulissat, wandeling en welkomstdiner: De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet, dus je vliegt er (in 45 minuten) heen.  Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens het plaatsje in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. Na aankomst word je naar je hotel gebracht, waar wederom een informatiebijeenkomst  wordt gehouden door een lokale gids.In de middag maak je een begeleide 'stads'wandeling door Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft ongeveer 4.500 inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk. 's Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.
Dag 4 - Wandeling naar Sermermiut: De Diskobaai is één van Groenlands meest populaire bestemmingen, vooral vanwege het adembenemende Ilulissat IJsfjord. Je maakt een wandeling met een gids naar de Sermermiut vallei, ongeveer 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. Je vindt er overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.
  • Ilulissat

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Nuuk, Nuuk-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage en luchthavenbelasting 
• transfers
• 2 nachten in Hotel HHE Express in Nuuk en 5 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt (of indien gekozen een superior kamer in Hotel Arctic)
• welkom door lokale Engelssprekende gids in Nuuk
• tour met gids in Nuuk, inclusief koffiebezoek (3½ uur)
• boottocht naar Qoornoq (5 uur)
• welkom door lokale Engelssprekende gids in Ilulissat
• 1 welkomstdiner in hotel Arctic
• wandeling door Ilulissat (2 uur)
• wandeling naar Sermermiut bij Ilulissat IJsfjord (2 uur)
• bootocht door het Ilulissat ijsfjord (2,5 uur) 
• boottocht naar Oqaatsut inclusief lunch (7½ uur)
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. 
• hotelovernachtingen op de luchthaven van Kopenhagen, voor en na de reis naar Groenland
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 
reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.