Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Spectaculair Oost-Groenland in drie dagen

  • • Combinatie met IJsland
  • • Inuit cultuur
  • • Prachtige wandelingen
Duur 3 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 875

Combineer IJsland met Oost-Groenland

Voor een heel speciale Groenland reis vlieg je via Reykjavík naar het oostelijke deel van Groenland. De vlucht duurt slechts twee uur en zo kun je IJsland en Groenland, twee bijzondere bestemmingen goed combineren. Oost-Groenland is echt een andere wereld vol kleurrijke dorpen, bergen, fjorden, gletsjers en ijsbergen.

Na een vlucht van nog geen twee uur kom je aan bij de poort van Oost-Groenland, Kulusuk. Dit dorp heeft ongeveer 300 inwoners en ligt in een arctisch toendralandschap vol bloemen. Een bootexcursie is dé manier om de ijskap en ijsschotsen van dichtbij te bewonderen. ’s Avonds kun je met een jeep naar een voormalig radarstation gaan, waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee, de ijsbergen en de ondergaande zon.
Met een helikopter vlieg je in tien minuten van Kulusuk naar Tasiilaq. Dit schilderachtige dorp, waar ongeveer 1700 mensen wonen, ligt tussen hoge bergen op het grote eiland Ammassalik. Tijdens een eerste wandeling proef je de sfeer van het dagelijkse leven in deze geïsoleerde streek en ervaar je de eeuwenoude tradities die hier goed bewaard zijn gebleven. Vanuit het dorp kun je prachtige korte en lange wandelingen maken door een schitterende bloemenvallei en door de bergen. Het uitzicht van bovenaf is adembenemend. Daarnaast kun je verschillende excursies maken.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - vlucht Reykjavík - Kulusuk; helikoptervlucht naar Tasiilaq: Na een vlucht van nog geen twee uur arriveer je bij de poort van Oost-Groenland, Kulusuk, hier begint de Groenland reis. Er zijn ongeveer 300 inwoners in dit dorp dat in de Arctische toendra ligt, die bezaaid is met bloemen. Met de helikopter vlieg je in tien minuten van Kulusuk naar Ammassalik. Dit schilderachtige dorp, ook Tasiilaq geheten, is gelegen op het grote eiland Ammassalik tussen hoge bergen. Er wonen 2.000 mensen in Tasiilaq en in nog zes andere nederzettingen op het eiland totaal nog ongeveer 1.000 mensen. Dit is een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Tijdens een eerste wandeling door het dorp proef je de sfeer van het dagelijks leven en ervaar je de eeuwenoude tradities die hier goed bewaard zijn gebleven.
Dag 2 - excursiemogelijkheden of wandelen: Vanuit het dorp kun je prachtige korte en lange wandelingen maken door een schitterende bloemenvallei en door de bergen. Het uitzicht van bovenaf is adembenemend. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende excursies te maken. Voorbeelden zijn een boottocht naar de verlaten plaats Ikateq van 5 uur (ca. € 95 per persoon) of een helikopter tocht naar de gletsjer van 1 uur (ca. € 225 per persoon). 
Dag 3 - helikoptervlucht Tasiilaq - Kulusuk; vlucht Kulusuk - Reykjavík: Per helikopter ga je weer naar Kulusuk, om van daar naar Reykjavik te vliegen. Een heerlijke reis naar Groenland is ten einde. Je kunt kiezen uit drie programma’s. Behalve dit 3-daagse programma met 2 nachten in Ammassalik is er ook een 5-daagse reis met 3 nachten in Ammassalik en 1 nacht in Kulusuk. Wie langer wil blijven, kiest het 8-daagse programma met 5 nachten in Ammassalik en 2 nachten in Kulusuk. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden. 

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

data: dagelijks (vanaf Reykjavík) van 1 juni t/m 5 september

Tip

Hotel Angmassalik heeft ook Panorama premium kamers. Tegen een toeslag van € 80 per persoon voor twee nachten kun je een 2-persoonskamer, met uitzicht over Ammassalik, boeken. De 1-persoons Panorama premium kamer kost € 140 extra voor twee overnachtingen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen:
• vlucht Reykjavík-Kulusuk v.v.
• helikoptervlucht Kulusuk-Ammassalik v.v.
• luchthavenbelasting
• 2 overnachtingen in hotels op basis van volpension
• informatiepakket
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Reykjavík v.v.
• persoonlijke uitgaven
• drankjes
• evt. entreegelden en optionele excursies
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.