Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spectaculair Oost-Groenland in drie dagen

  • • Prachtige wandelingen
  • • Inuit cultuur
  • • Combinatie met IJsland
Duur 3 Dagen

Soort Individuele reizen

Combineer IJsland met Oost-Groenland

Het oosten van Groenland is maar twee uur vliegen vanaf Reykjavík. De vlucht duurt twee uur en zo kun je IJsland en Groenland, op zichzelf al twee bijzondere bestemmingen, heel mooi combineren. Kleurrijke dorpen, steile bergen, diepe fjorden, talloze gletsjers en dito ijsbergen. Je vraagt je af hoe de 3.500 Inuit hier ooit terecht zijn gekomen. Over die immense ijskap misschien?

Kulusuk is de toeganspoort van Oost-Groenland. Het dorp heeft ongeveer 300 inwoners en ligt in een arctisch toendralandschap vol bloemen. Een bootexcursie is dé manier om de ijskap en ijsschotsen van dichtbij te bekijken. En ’s avonds kun je met een jeep naar een voormalig radarstation gaan, waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee, de ijsbergen en de ondergaande zon.
Een helikopter brengt je in tien minuten van Kulusuk naar Tasiilaq. Dit schilderachtige dorp, waar ongeveer 1700 mensen wonen, ligt tussen hoge bergen op het grote eiland Ammassalik. Al tijdens een eerste wandeling proef je de sfeer van het dagelijkse leven in deze zo geïsoleerde streek. Eeuwenoude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. Vanuit het dorp maak je prachtige korte en lange wandelingen, door een schitterende bloemenvallei en door de bergen. Voor het uitzicht van bovenaf komen we superlatieven tekort. Daarnaast kun je een keur aan excursies maken.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - vlucht Reykjavík - Kulusuk; helikoptervlucht naar Tasiilaq: Na een vlucht van nog geen twee uur land je in Kulusuk. We gaan beginnen! Het dorp telt een slordige 300 inwoners en ligt in de Arctische toendra, die bezaaid is met bloemen. Met de helikopter vlieg je in tien minuten van Kulusuk naar Tasiilaq. Dit schilderachtige dorp ligt op het grote eiland Ammassalik en wordt omringd hoge bergen. Er wonen 2.000 mensen in Tasiilaq zelf, in de zes andere kleine nederzettingen op het eiland wonen nog ongeveer 1.000 mensen. Je bent terechtgekomen in een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Eeuwenoude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. 
Dag 2 - excursiemogelijkheden of wandelen: Vanuit het dorp maak je prachtige korte en lange wandelingen, door een schitterende bloemenvallei en door de bergen. Voor het uitzicht van bovenaf komen we superlatieven tekort. Daarnaast kun je een keur aan excursies maken. Voorbeelden zijn een boottocht naar de verlaten plaats Ikateq (5 uur, ca. € 95 per persoon) of een helikopter tocht naar de gletsjer van (1 uur, ca. € 225 per persoon). 
Dag 3 - helikoptervlucht Tasiilaq - Kulusuk; vlucht Kulusuk - Reykjavík: Per helikopter ga je terug naar Kulusuk, om van daar naar Reykjavik te vliegen. Een fabelachtige reis naar Groenland komt ten einde. NB. Je kunt kiezen uit drie programma’s. Behalve dit 3-daagse programma met 2 nachten in Ammassalik is er ook een 5-daagse reis met 3 nachten in Ammassalik en 1 nacht in Kulusuk. Wie langer wil blijven, kiest het 8-daagse programma met 5 nachten in Ammassalik en 2 nachten in Kulusuk. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden. 

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

data: dagelijks (vanaf Reykjavík) van 1 juni t/m 5 september

Tip

Hotel Angmassalik heeft ook Panorama premium kamers. Tegen een toeslag van € 80 per persoon voor twee nachten kun je een 2-persoonskamer, met uitzicht over Ammassalik, boeken. De 1-persoons Panorama premium kamer kost € 140 extra voor twee overnachtingen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen:
• helikoptervlucht Kulusuk-Ammassalik v.v.
• luchthavenbelasting
• 2 overnachtingen in hotels op basis van volpension
• informatiepakket
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Reykjavík v.v.
• vlucht Reykjavík-Kulusuk v.v.
• persoonlijke uitgaven
• drankjes
• evt. entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.