Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Spectaculair Oost-Groenland in drie dagen

Terug Bekijk samenvatting

Voor een heel speciale Groenland reis vlieg je via Reykjavík naar het oostelijke deel van Groenland. De vlucht duurt slechts twee uur en zo kun je IJsland en Groenland, twee bijzondere bestemmingen goed combineren. Oost-Groenland is echt een andere wereld vol kleurrijke dorpen, bergen, fjorden, gletsjers en ijsbergen.

Dag 1

vlucht Reykjavík - Kulusuk; helikoptervlucht naar Tasiilaq

Na een vlucht van nog geen twee uur arriveer je bij de poort van Oost-Groenland, Kulusuk, hier begint de Groenland reis. Er zijn ongeveer 300 inwoners in dit dorp dat in de Arctische toendra ligt, die bezaaid is met bloemen. Met de helikopter vlieg je in tien minuten van Kulusuk naar Ammassalik. Dit schilderachtige dorp, ook Tasiilaq geheten, is gelegen op het grote eiland Ammassalik tussen hoge bergen. Er wonen 2.000 mensen in Tasiilaq en in nog zes andere nederzettingen op het eiland totaal nog ongeveer 1.000 mensen. Dit is een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Tijdens een eerste wandeling door het dorp proef je de sfeer van het dagelijks leven en ervaar je de eeuwenoude tradities die hier goed bewaard zijn gebleven.

Dag 2

excursiemogelijkheden of wandelen

Vanuit het dorp kun je prachtige korte en lange wandelingen maken door een schitterende bloemenvallei en door de bergen. Het uitzicht van bovenaf is adembenemend. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende excursies te maken. Voorbeelden zijn een boottocht naar de verlaten plaats Ikateq van 5 uur (ca. € 95 per persoon) of een helikopter tocht naar de gletsjer van 1 uur (ca. € 225 per persoon). 

Dag 3

helikoptervlucht Tasiilaq - Kulusuk; vlucht Kulusuk - Reykjavík

Per helikopter ga je weer naar Kulusuk, om van daar naar Reykjavik te vliegen. Een heerlijke reis naar Groenland is ten einde.

Je kunt kiezen uit drie programma’s. Behalve dit 3-daagse programma met 2 nachten in Ammassalik is er ook een 5-daagse reis met 3 nachten in Ammassalik en 1 nacht in Kulusuk. Wie langer wil blijven, kiest het 8-daagse programma met 5 nachten in Ammassalik en 2 nachten in Kulusuk. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.