Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 3 Dagen

Spectaculair Oost-Groenland in drie dagen

Terug Bekijk samenvatting

Het oosten van Groenland is maar twee uur vliegen vanaf Reykjavík. De vlucht duurt twee uur en zo kun je IJsland en Groenland, op zichzelf al twee bijzondere bestemmingen, heel mooi combineren. Kleurrijke dorpen, steile bergen, diepe fjorden, talloze gletsjers en dito ijsbergen. Je vraagt je af hoe de 3.500 Inuit hier ooit terecht zijn gekomen. Over die immense ijskap misschien?

Dag 1

vlucht Reykjavík - Kulusuk; helikoptervlucht naar Tasiilaq

Na een vlucht van nog geen twee uur land je in Kulusuk. We gaan beginnen! Het dorp telt een slordige 300 inwoners en ligt in de Arctische toendra, die bezaaid is met bloemen. Met de helikopter vlieg je in tien minuten van Kulusuk naar Tasiilaq. Dit schilderachtige dorp ligt op het grote eiland Ammassalik en wordt omringd hoge bergen. Er wonen 2.000 mensen in Tasiilaq zelf, in de zes andere kleine nederzettingen op het eiland wonen nog ongeveer 1.000 mensen. Je bent terechtgekomen in een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Eeuwenoude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. 

Dag 2

excursiemogelijkheden of wandelen

Vanuit het dorp maak je prachtige korte en lange wandelingen, door een schitterende bloemenvallei en door de bergen. Voor het uitzicht van bovenaf komen we superlatieven tekort. Daarnaast kun je een keur aan excursies maken. Voorbeelden zijn een boottocht naar de verlaten plaats Ikateq (5 uur, ca. € 95 per persoon) of een helikopter tocht naar de gletsjer van (1 uur, ca. € 225 per persoon). 

Dag 3

helikoptervlucht Tasiilaq - Kulusuk; vlucht Kulusuk - Reykjavík

Per helikopter ga je terug naar Kulusuk, om van daar naar Reykjavik te vliegen. Een fabelachtige reis naar Groenland komt ten einde.

NB. Je kunt kiezen uit drie programma’s. Behalve dit 3-daagse programma met 2 nachten in Ammassalik is er ook een 5-daagse reis met 3 nachten in Ammassalik en 1 nacht in Kulusuk. Wie langer wil blijven, kiest het 8-daagse programma met 5 nachten in Ammassalik en 2 nachten in Kulusuk. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.