Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noorderlicht en ijsbergen in West Groenland

  • • Hondensledetocht
  • • Naar de ijskap
  • • Ijsbergen in ilullisat
Duur 8 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.575

Combineer Kangerlussuaq en Ilulissat In West-Groenland

Een fantastische reis naar Groenland in de winter. Je gaat naar twee bijzondere bestemmingen: Kangerlussuaq bij de ijskap en Ilulissat aan het ijsfjord. Er zijn veel excursies inbegrepen zoals een tocht naar de ijskap, een hondensledetocht, noorderlicht excursie, stadswandeling, boottocht op het ijsfjord en wandeling naar Sermermiut. Het is zelfs mogelijk om een nacht in een iglo te verblijven! Een complete Arctische reis in het westen van Groenland. 

Prijzen winter 2021/2022 op aanvraag beschikbaar

Groenland is onbeschrijfelijk mooi, ongeacht welke periode je reist. Van januari tot en met mei heb je een echte wintervakantie in Groenland. De temperatuur varieert tussen de 5 en 30 graden onder nul, maar omdat de lucht zo droog is voelt het niet zo koud. In Groenland is er veel minder lichtvervuiling waardoor de kans, op een heldere avond, groot is dat je een prachtige heldere hemel ziet en ook het noorderlicht. Tot eind maart is dit natuurfenomeen soms te zien. 
De Groenland vakantie begint in Kangerlussuaq. Het achterland heeft een fantastische natuur waar je de enorme ijskap zeker niet moet overslaan. De volgende stop van deze reis in Groenland is Ilulissat aan het bekende ijsfjord. Hier zijn voldoende mogelijkheden om de ijsbergen van dichtbij te bekijken maar ook het fascinerende ijsfjord en duizenden sledehonden.

Naast de zes inbegrepen excursies kan je optioneel nog een overnachting in een iglo boeken. De extra kosten hiervoor zijn € 340 per persoon maar dan heb je gelijk ook een sneeuwschoenwandeling en maaltijden op die dag inbegrepen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap: Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq waar je Groenland vakantie start. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in de Polar Lodge. Deze lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Je voelt je gelijk in een hele andere wereld. Tijdens de informatiebijeenkomst geeft de gids praktische tips over de omgeving en de excursies. Hierna ga je gelijk op pad richting de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig rijd je door een heel divers landschap: door bergen, vlaktes en semi-woestijnachtige valleien. Uiteindelijk kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Je hebt hier ook goede kans om rendieren en muskusossen te spotten. Later in het voorjaar ook vogels en bloemen. 
Dag 2 - Hondensledetocht en noorderlicht excursie: De hondenslee is een Inuït tradie die al 1000 jaar oud is. Er zijn niet veel andere transportmiddelen die al zo oud zijn zonder veranderingen. Het basis principe is nog steeds hetzelfde: een aantal honden vast gebonden aan een slede. Je wordt meegenomen over het dikke ijs van het fjord. Een hoogtepunt van de Groenland reis! De honden in Groenland zijn erg wild, daarom is een ervaren musher de bestuurder.  Volgende excursie is de noorderlicht tour. Als er 's avonds een heldere hemel is verschijnt soms het prachtige noorderlicht (ook bekend als Aurora Borealis). Tijdens deze excursie gaan we de natuur in waar het licht ons niet belet het spectaculaire noorderlicht te zien. Naderhand zal de gids ons meer vertellen over het fenomeen van het noorderlicht en de mythen die het in de loop van de tijd heeft gecreëerd terwijl hij de Groenlandse koffie bereidt.
Dag 3 - Vlucht naar Ilulissat, informatiebijeenkomst, stadswandeling en welkomstdiner: Volgende stop van de rondreis in Groenland: vandaag vlieg je in 45 minuten naar Ilulissat. Tijdens de vlucht heb je geweldig uitzicht over het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens de plaats in zicht en zie je gekleurde huizen die omgeven zijn met sneeuw. De komende dagen zijn vol ijs, winter en hondenslede, gecombineerd met culturele hoogtepunten van deze Groenlandse plaats.  We checken in bij hotel Arctic die mooi gelegen is aan het ijsfjord, waarna de informatiebijeenkomst is. Er wordt meer verteld over het dorp en de excursies. Ilulissat is de derde grote plaats van Groenland met 4.500 inwoners.  's Avonds is er een welkomsdiner in het hotel.
Dag 4 - Boottocht op het ijsfjord 2,5 uur: De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dit is niet voor niks omdat het een prachtige baai is gevuld met ijsbergen. Je ziet hier de echte cultuur van Groenland. Je maakt een boottocht langs de gigantische ijsbergen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en lang. Trek warme kleding aan of je kan een warm traditioneel pak huren. 

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Prijzen winter 2021/2022 op aanvraag beschikbaar

Vertrekdata: (vanaf Kopenhagen) 28 januari t/m 31 maart 2020, elke dinsdag.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• Vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage en luchthavenbelasting 
• Transfers
• 2 nachten in Polar Lodge in 2-pers.kamer met gedeelde faciliteiten en 5 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 diner
• Stadswandeling Ilulissat
• Boottocht in het ijsfjord
• Hondensledetocht (inclusief warme kleding)
• Noorderlichtexcursie of tundrasafari (bij vertrek op 31 maart)
• Excursie naar de ijskap
• Wandeling naar Sermermiut
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• Vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. 
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden 
• Drankjes
• Evt. overige entreegelden en optionele excursies 
• Reserveringskosten
• Reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.