Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorderlicht en ijsbergen

  • • Nuuk kleine hoofdstad
  • • Ilullisat en het IJsfjord
  • • Hondensledetocht en 6 excursies inclusief
Duur 8 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 3.290

Een fantastische reis naar twee bijzondere bestemmingen in winters Groenland: Nuuk, de kleine hoofdstad en Ilulissat dat aan het IJsfjord ligt. Er zijn veel excursies inbegrepen zoals een noorderlicht boottocht, een wandeling met gids in Nuuk en in Ilulissat, een boottocht op het IJsfjord en een hondensledetocht. Een complete arctische reis in het westen van Groenland. 

Groenland is onbeschrijfelijk mooi, ongeacht welke periode je reist. Tot in april is het een ongekend winterparadijs. De temperatuur schommelt ergens tussen de - 5 en - 30 °C, maar omdat de lucht droog is voelt het vaak minder koud aan. In Groenland is weinig lichtvervuiling, dus op een heldere avond is de kans groot dat je het noorderlicht ziet. Tot eind maart wel te verstaan, in april is het alweer lang licht.

De reis begint in Nuuk, met bijna 20.000 inwoners de grootste plaats van Groenland en centrum van cultuur en onderwijs. Het ligt prachtig aan het fjord, waar je een boottocht maakt langs de bergen en per boot naar een donkere plek gaat om - hopelijk- het noorderlicht te spotten. Ilulissat, de volgende stop, ligt aan het bekende IJsfjord. Je maakt net als in Nuuk een wandeling met een gids door de plaats. Zo krijg je een beeld van het leven ter plaatste en raak je gelijk wegwijs in de stad en de omgeving. Een wandeling naar de Sermermiut vallei leert je over de geschiedenis van de bewoning door de Inuit én je krijgt zicht op de grote ijsbergen in het IJsfjord. Het IJsfjord ga je ook tijdens een boottocht ervaren, waarbij je de ijsbergen van dichtbij ziet en de grootte pas goed tot je doordringt. Typisch Groenlands is ook de hondesledetocht die je gaat maken. De musher bestuurt zijn eigen team en met twee personen per slede zoef je door het besneeuwde landschap.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Nuuk en boottocht op het fjord: Met Air Greenland vlieg je in ruim vier uur van Kopenhagen naar Nuuk. Je arriveert ongeveer op dezelfde tijd dat je bent vertrokken uit Kopenhagen. In de hoofdstad van Groenland voelt het gelijk alsof je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. Je wordt naar het hotel gebracht en daar ontvangen door de lokale gids. Tijdens de informatiebijeenkomst deelt de gids praktische tips over de omgeving en de excursies. Vandaag maak je direct al een bootexcursie. We varen Nuuk uit en het grote fjordenstelsel in, het op een na grootste ter wereld. De bergen rond Nuukfjord zijn ruig en hoog. Sermitsiaq is de bekendste en de huisberg van Nuuk. Je vaart langs de Groenlandse hoofdstad en vanaf het water krijg je een idee van hoe groot Nuuk eigenlijk is. Mogelijk dobberen er ook ijsbergen in de fjorden, wat het plaatje compleet maakt. Onderweg krijg je koffie of thee. Zo kun je een beetje warm blijven, want op het water kan het zeker koud zijn, dus denk aan warme kleding tijdens deze prachtige trip.   
Dag 2 - Wandeling door Nuuk en noorderlicht bootexcursie: Met de gids maak je een wandeling door Nuuk, zodat je gelijk ondergedompeld wordt in de Groenlandse cultuur. De route gaat o.a. naar het nationaal museum met informatie over de geschiedenis, naar de haven en de lokale markt. Er wonen net geen 20.000 mensen in Nuuk, maar als hoofdstad beschikt het over relatief veel culturele en onderwijs instellingen. Tegelijk zijn er sporen van de traditionele leefwijze van de Inuit. 's Avonds is er een noorderlicht boottocht. We varen Nuuk uit en hebben uitzicht op de skyline van de stad. Er is weinig lichtvervuiling, maar als we Nuukfjord verder invaren is de boot het enige kunstlicht in de omgeving. We stoppen de boot een paar keer, zetten de motor uit en genieten van de nachtelijke hemel en de stilte. Hopelijk laat het noorderlicht zich zien, maar zelfs zonder dat is het een fascinerende avond. 
Dag 3 - Vlucht naar Ilulissat, stadswandeling en welkomstdiner: De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Het is 45 minuten vliegen. Wegen tussen de verschillende plaatsen op Groenland zijn er niet. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens de plaats in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. De komende dagen gaat het over ijs, sneeuw en niet te vergeten het lokale leven. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het IJsfjord ligt. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt meer verteld over Ilulissat en de verschillende excursies.Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling in Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft nog geen vijfduizend inwoners en ruim tweeduizend sledehonden. Deze ga je zeker zien en vooral horen. De hondenrennen liggen aan de rand van de stad. Onaangelijnde puppy's spelen onder toezicht van hun moeder, terwijl de rest van de roedel niet kan wachten om je mee te nemen op een sledetocht. Je bezoekt ook de haven, de kerk en het geboortehuis van de beroemde poolreiziger Knud Rasmussen.'s Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.
Dag 4 - Wandeling naar Sermermiut en een hondensledetocht: De Diskobaai is één van Groenlands meest populaire bestemmingen, vooral vanwege het adembenemende Ilulissat IJsfjord. Je maakt een wandeling met een gids naar de Sermermiut vallei, ongeveer 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. Je vindt er overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag. Wat is meer typisch Groenlands dan een hondensledetocht? Je gaat op pad in de traditie van de Inuit. De slede wordt ook nu nog gebruikt, maar wel op zijn Groenlands, met een waaier aan sledehonden ervoor. Deze wat wildere husky's luisteren alleen naar hun eigenaar, die als musher de slede bestuurt. Tijdens de tocht van ongeveer 1,5 uur zit je met twee personen op de slede. De rit vindt plaats in de buurt van Ilulissat op een vlakte, waar toch de nodige hobbels en bobbels in zitten. Een onvergetelijke ervaring.
  • IJsfjord bij Ilulissat, West-Groenland

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Exclusief vlucht naar Kopenhagen en v.v. Je dient één dag voor het vertrek naar Groenland in Kopenhagen te arriveren en na de reis na aankomst in Kopenhagen heb je ook een overnachting nodig voor je terugvliegt naar huis. Indien gewenst maken we een offerte voor deze vluchten inclusief twee hotelovernachtingen op de luchthaven.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• Vlucht Kopenhagen-Nuuk, Nuuk-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage en luchthavenbelasting 
• Transfers
• 2 nachten in Hotel HHE Express in Nuuk in een 2-persoonskamer met gdouche en toilet en 5 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-persoons standaard of superior kamer met douche en toilet; alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• boottocht Nuukfjord (2 uur)
• wandeling met gids in Nuuk (2 uur)
• noorderlicht boottocht bij Nuuk (3 uur)
• stadswandeling Ilulissat (2 uur)
• welkomstdiner Ilulissat
• wandeling naar Sermermiut en het IJsfjord (2 uur)
• boottocht in het ijsfjord  (2,5 uur)
• hondensledetocht met 2 personen per slee (inclusief warme kleding) (1,5 uur)
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. 
• hotelovernachtingen op de luchthaven van Kopenhagen, voor en na de reis naar Groenland
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.