Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Noorderlicht en ijsbergen in West-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Een fantastische reis naar twee bijzondere bestemmingen in winters Groenland: Kangerlussuaq dat pal aan de ijskap ligt en Ilulissat aan het IJsfjord. Er zijn veel excursies inbegrepen zoals een tocht naar die ijskap, een hondensledetocht, noorderlicht excursie, stadswandeling, een boottocht op het IJsfjord en een wandeling naar Sermermiut. Je kunt zelfs een nacht in een iglo verblijven! Een complete arctische reis in het westen van Groenland. 

Dag 1

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids heet je welkom en helpt met inchecken in de Polar Lodge. De lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. Hierna ga je gelijk op pad richting de ijskap. Je stapt in een soort super 4WD bus, met grote wielen, die je door bergen, over vlaktes en semi-woestijnachtige valleien voert. Uiteindelijk kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. Later in het voorjaar zijn er ook vogels en bloemen. 

Dag 2

Hondensledetocht en noorderlicht excursie

De hondenslee is al zeker duizend jaar het vervoermiddel van de Inuït. Ondanks de opkomst van de sneeuwscooter is het nog altijd een populaire manier van reizen. Het basis principe is nog altijd hetzelfde: een aantal honden wordt in een waaier vast gemaakt aan een slee. En zo word je meegenomen over het dikke ijs van het fjord. Een hoogtepunt van de reis. Groenlandse husky's zijn erg wild, daarom is een ervaren musher de bestuurder. 

's Avonds is er een noorderlicht tour. Daarvoor moet je een beetje geluk hebben, er is een heldere hemel om het noorderlicht (de Aurora Borealis) te zien. We verlaten de bebouwing en gaan de natuur in, waar vals licht ons zo weinig mogelijk belet.  De gids vertelt je ondertussen alles over het fenomeen noorderlicht en de mythen die er in de loop van de tijd om zijn ontstaan, terwijl hij de Groenlandse koffie bereidt.

Dag 3

Vlucht naar Ilulissat, stadswandeling en welkomstdiner

De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Het is 45 minuten vliegen. Wegen tussen de verschillende plaatsen op Groenland zijn er niet. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens de plaats in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. De komende dagen gaat het over ijs, sneeuw en niet te vergeten het lokale leven. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het ijsfjord ligt. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt meer verteld over Ilulissat en de verschillende excursies.
Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling in Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft nog geen vijfduizend inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk.
 's Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.

Dag 4

Boottocht op het ijsfjord

De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dat komt vooral door de enorme ijsbergen die er ronddrijven. Tijdens een boottocht langs deze gigantische monsters zul je je ongetwijfeld klein en nietig voelen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en hoog. De natuur is hier overweldigend. De boottocht neemt 2,5 uur in beslag. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 

Dag 5

Wandeling naar Sermermiut en optioneel verblijf in Igloo Lodge

In de Sermermiut vallei wandel je langs de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit en komt je uit bij het IJsfjord. Je hebt hier een werkelijk adembenemend uitzicht op de ijsbergen. 

Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 425 per persoon, maaltijden en een sneeuwschoenwandeling zijn inbegrepen. Je wordt per sneeuwscooter naar de lodge gebracht (je rijdt niet zelf). Het is verstandig om voor deze ene nacht slechts een kleine rugzak met spullen mee te nemen. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Als je geluk hebt, zie je het noorderlicht. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's die geschikt zijn voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen klaar op de bedden. Geen overbodige luxe, in de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt, buiten kan het rustig -20 worden. Naast het bed staan kaarsen. In de lodge zelf wordt een warme maaltijd geserveerd en hier zijn ook de toiletten. Een sneeuwschoenwandeling brengt je naar een uitzichtspunt over het Kangia ijsfjorden. 

Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. Het is overigens ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De volgorde van de excursies kan hierdoor wijzigen. 

Dag 6

Vrije dag in Ilulissat, optioneel sneeuwscootertocht

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen zien. Deze ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, sinds jaar en dag de productiefste gletsjer van de wereld. Men zegt dat de ijsberg die de Titanic deed zinken hier vandaan komt. Het is heerlijk om zelf door het stadje te wandelen, de lokale supermarkt te bezoeken bijvoorbeeld, of het lokale koffiehuis en het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw.
Het is mogelijk om een sneeuwscootertocht te maken. Je rijdt met twee personen per scooter het Arctische winterlandschap in. Eerst rijd je door een kloof over een smal pad en vervolgens de bergen in. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht op Ilulissat en Disko Bay. Daarna ga je als groep verder over bevroren meren en het ruige berglandschap. Je stopt bij de beste uitkijkpunten voor foto's en om wat warms te drinken.

Dag 7

Vrije dag in Ilulissat

De laatste dag van deze reis. Als je het lokale kerkje nog niet bezocht hebt, vandaag is je laatste kans. Het werd gefinancierd met de verkoop van walvisolie. Het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw, is nu een museum. Op de markt verkopen vissers en jagers hun vangst, en geven zo een beeld van alle lokale producten, verser dan hier krijg je het niet. Er zijn meerdere restaurants waar je uit kan kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 8

Vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht  en vlieg je via Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Het einde van een ongewone en fantastische reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.