Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Noorderlicht en ijsbergen

Terug Bekijk samenvatting

Een fantastische reis naar twee bijzondere bestemmingen in winters Groenland: Nuuk, de kleine hoofdstad en Ilulissat dat aan het IJsfjord ligt. Er zijn veel excursies inbegrepen zoals een noorderlicht boottocht, een wandeling met gids in Nuuk en in Ilulissat, een boottocht op het IJsfjord en een hondensledetocht. Een complete arctische reis in het westen van Groenland. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel HHE Express, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht van Kopenhagen naar Nuuk en boottocht op het fjord

Met Air Greenland vlieg je in ruim vier uur van Kopenhagen naar Nuuk. Je arriveert ongeveer op dezelfde tijd dat je bent vertrokken uit Kopenhagen. In de hoofdstad van Groenland voelt het gelijk alsof je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. Je wordt naar het hotel gebracht en daar ontvangen door de lokale gids. Tijdens de informatiebijeenkomst deelt de gids praktische tips over de omgeving en de excursies. 
Vandaag maak je direct al een bootexcursie. We varen Nuuk uit en het grote fjordenstelsel in, het op een na grootste ter wereld. De bergen rond Nuukfjord zijn ruig en hoog. Sermitsiaq is de bekendste en de huisberg van Nuuk. Je vaart langs de Groenlandse hoofdstad en vanaf het water krijg je een idee van hoe groot Nuuk eigenlijk is. Mogelijk dobberen er ook ijsbergen in de fjorden, wat het plaatje compleet maakt. Onderweg krijg je koffie of thee. Zo kun je een beetje warm blijven, want op het water kan het zeker koud zijn, dus denk aan warme kleding tijdens deze prachtige trip.   

Dag 2

Accommodatie: Hotel HHE Express, 2-persoonskamer met douche en toilet

Wandeling door Nuuk en noorderlicht bootexcursie

Met de gids maak je een wandeling door Nuuk, zodat je gelijk ondergedompeld wordt in de Groenlandse cultuur. De route gaat o.a. naar het nationaal museum met informatie over de geschiedenis, naar de haven en de lokale markt. Er wonen net geen 20.000 mensen in Nuuk, maar als hoofdstad beschikt het over relatief veel culturele en onderwijs instellingen. Tegelijk zijn er sporen van de traditionele leefwijze van de Inuit. 
's Avonds is er een noorderlicht boottocht. We varen Nuuk uit en hebben uitzicht op de skyline van de stad. Er is weinig lichtvervuiling, maar als we Nuukfjord verder invaren is de boot het enige kunstlicht in de omgeving. We stoppen de boot een paar keer, zetten de motor uit en genieten van de nachtelijke hemel en de stilte. Hopelijk laat het noorderlicht zich zien, maar zelfs zonder dat is het een fascinerende avond. 

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht naar Ilulissat, stadswandeling en welkomstdiner

De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Het is 45 minuten vliegen. Wegen tussen de verschillende plaatsen op Groenland zijn er niet. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens de plaats in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. De komende dagen gaat het over ijs, sneeuw en niet te vergeten het lokale leven. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het IJsfjord ligt. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt meer verteld over Ilulissat en de verschillende excursies.
Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling in Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft nog geen vijfduizend inwoners en ruim tweeduizend sledehonden. Deze ga je zeker zien en vooral horen. De hondenrennen liggen aan de rand van de stad. Onaangelijnde puppy's spelen onder toezicht van hun moeder, terwijl de rest van de roedel niet kan wachten om je mee te nemen op een sledetocht. Je bezoekt ook de haven, de kerk en het geboortehuis van de beroemde poolreiziger Knud Rasmussen.
's Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Wandeling naar Sermermiut en een hondensledetocht

De Diskobaai is één van Groenlands meest populaire bestemmingen, vooral vanwege het adembenemende Ilulissat IJsfjord. Je maakt een wandeling met een gids naar de Sermermiut vallei, ongeveer 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. Je vindt er overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.

Wat is meer typisch Groenlands dan een hondensledetocht? Je gaat op pad in de traditie van de Inuit. De slede wordt ook nu nog gebruikt, maar wel op zijn Groenlands, met een waaier aan sledehonden ervoor. Deze wat wildere husky's luisteren alleen naar hun eigenaar, die als musher de slede bestuurt. Tijdens de tocht van ongeveer 1,5 uur zit je met twee personen op de slede. De rit vindt plaats in de buurt van Ilulissat op een vlakte, waar toch de nodige hobbels en bobbels in zitten. Een onvergetelijke ervaring.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Boottocht op het ijsfjord

Ilulissat betekent stad van de ijsbergen. Een boottocht naar het IJsfjord ontbreekt natuurlijk niet in deze reis. Natuurlijk is alles afhankelijk van het ijs en het weer, maar bijna altijd geniet je van de majestueuze ijsbergen en het mooie licht. Tijdens deze boottocht voel je je klein en nietig in de grootse en overweldigende natuur. De boottocht duurt 2,5 uur. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 


In de avond staat er nog een excursie op het programma, om de prachtige poolnacht te ervaren. Je wordt in het hotel opgehaald en naar de donkerste plek bij Ilulissat gebracht. Als de lucht helder is heb je de kans om de aurora borealis te zien. (Niet in april, dan zijn de avonden te licht en wordt deze excursie niet meer gemaakt). De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 1,5 uur en er is koffie en thee inbegrepen.

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vrije dag in Ilulissat

Deze dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Geniet om je gemak van de mooie omgeving en struin rond in het stadje, waarbij ook een aan de plaatselijke supermarkt aan te bevelen is. Het geeft inzicht in het leven van de inwoners van Ilulissat. Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. Het plaatselijke museum in het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw.
Voor het diner zijn er, naast het restaurant in het hotel, meerdere restaurants in Ilulissat waar je uit kunt kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 7

Vrije dag in Ilulissat, optioneel sneeuwscootertocht

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen zien. Deze ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, sinds jaar en dag de productiefste gletsjer van de wereld. 
Het is mogelijk om een sneeuwscootertocht van 3 uur te maken. Je rijdt met twee personen per scooter het Arctische winterlandschap in. Eerst rijd je door een kloof over een smal pad en vervolgens de bergen in. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht op Ilulissat en Disko Bay. Daarna ga je als groep verder over bevroren meren en het ruige berglandschap. Je stopt bij de beste uitkijkpunten voor foto's en om wat warms te drinken. 
Heb je interesse meldt het dan gelijk bij boeking. De prijs is € 210 p.p. bij 2 personen per scooter. 

Dag 8

Vlucht via Nuuk naar Kopenhagen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht  en vlieg je via Nuuk naar Kopenhagen. Het einde van een ongewone en fantastische reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.