Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Winter in Ilulissat

  • • Ilulissat 'stad van de ijsbergen'
  • • 4 excursies inbegrepen
  • • Verblijf in goed hotel
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.515

Naar de ijsbergen en het IJsfjord in winters West-Groenland

Ilulissat, ook wel bekend als de ijsbergenhoofdstad van de wereld, is een even fascinerende als prettige plaats om te vertoeven en waar je de spectaculairste excursies kunt maken. Maar ook een eenvoudige wandeling door de nederzetting en langs het ijsfjord is al een avontuur op zichzelf. En je wordt bij aankomst opgevangen door een gids die je wegwijs maakt en je op weg helpt. 

Ilulissat ligt aan de Diskobaai, aan de monding van het IJsfjord met zijn enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen bekijken. Grommend, piepend en krakend schuren ze door het fjord richting zee. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia, de productiefste gletsjer ter wereld. Je zult op deze reis snel het geluid van brekend ijs leren herkennen, net als het gejoel van de sledehonden, waarvan er nog altijd veel in en rond Ilulissat leven.

Tijdens een wandeling door stadje en een bezoek aan de supermarkt of visafslag ontdek je hoe het is om hier te leven. In Ilulissat wonen een 4.500 mensen en bijna evenveel sledehonden. ’s Zomers liggen ze aangelijnd bij de gekleurde huizen en ’s winters worden ze voor de hondenslede gespannen. Het is een heel goed idee om tijdens je verblijf een bezoek aan een van de afgelegen nederzettingen te brengen. Naar Oqaatsut bijvoorbeeld, waar in de 18e eeuw Nederlandse walvisjagers overwinterden om vroeg in het seizoen op jacht te kunnen. Een oude traanketel licht nog altijd achteloos op het dorpsplein. Een begeleide wandeling door Ilulissat en een boottocht langs de imposante ijsbergen zijn inbegrepen in deze reis.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling: Na de vluchten word je op de luchthaven in Groenland welkom geheten door een lokale gids. Je wordt naar het hotel gebracht waar je incheckt. Aansluitend is er een bijeenkomst met de lokale gids die je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en mogelijkheden voor excursies. Een wandeling met de gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je Groenland vakantie de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.
Dag 2 - Boottocht langs de ijsbergen en noorderlichtexcursie: De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dit is niet voor niks omdat het een prachtige baai is gevuld met ijsbergen. Je ziet hier de echte cultuur van Groenland.  Je maakt een boottocht langs de gigantische ijsbergen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en lang. Trek warme kleding aan of je kan een warm traditioneel park huren.  Als je in februari en maart reist dan is er een noorderlichtwandeling inbegrepen. Als de lucht helder is heb je de kans om het mooiste noorderlicht te zien. Je rijdt het dorp uit en gaat op zoek naar een donkere plek. De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 90 minuten en er is koffie en thee inbegrepen.
Dag 3 - Hondensledetocht en optioneel overnachting in Iglo: Je begint de dag met een hondensledetocht. De monding van het ijsfjord is een indrukwekkend gezicht - zowel in de zomer als in de winter. De tocht voert je door een glooiend bergterrein en je merkt hoe hard de honden werken, zowel voor als achter de slee, waar ze werken als een rem bij het afdalen van een steile helling. De hondenslee is een van de sterkste iconen van Groenland en een duizend jaar oude traditie voor de Inuit. Niet veel transportmiddelen bestaan al zo lang zonder veel veranderingen in uiterlijk of technologie. Het is geweldig om alleen maar het knisperende sneeuw te horen en met een hoge vaart door het landschap te gaan.  Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 400 per persoon maar hierbij zijn wel de maaltijden een sneeuwschoenwandeling inbegrepen.  Per sneeuwscooter word je door een winters landschap weggebracht. Als je geluk hebt, heb je zelfs de kans om het noorderlicht te zien. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Het is ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's geschikt voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen er op de bedden. Naast het bed staan kaarsen. In de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt maar buiten kan het wel -20 worden. In de houten cabin wordt er een warme maaltijd geserveerd en hier is ook een toilet.  Je maakt een sneeuwschoenwandeling naar een uitzichtspunt over het Kangia ijsfjorden. Daarnaast ga je met de sneeuwscooter op pad naar de hutten die uitzicht hebben op de visplekken in de winter, Aattartoq. Onderweg heb je spectaculair uitzicht op de hoge bergen.  Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. De volgorde van de excursies kan hierdoor aanpassen. 
Dag 4 - Vrije dag in Ilulissat: De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Ilulissat is prachtig gelegen aan de Diskobaai en ligt aan de monding van het IJsfjord, dat gevuld is met enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk grote ijsbergen bewonderen. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, de productiefste gletsjer van de gehele wereld! In de stad zelf wandel je rond en zie je hoe men hier leeft als je een kijkje neemt bij de supermarkt bijvoorbeeld. 

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Vertrekdata: (vanaf Kopenhagen) elke vrijdag van 7 februari tot en met 3 april

Inbegrepen: 
• Vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq-Ilulissat v.v. inclusief luchthavenbelasting en bagage
• Transfers
• 4 nachten in hotel Arctic, Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 1 diner
• Informatiebijeenkomst
• Stadswandeling Ilulissat
• Boottocht in het ijsfjord
• Hondensledetocht (inclusief warme kleding)
• Noorderlichtexcursie of wandeling naar Sermermiut
• Informatiepakket
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• Vlucht Amsterdam-Kopenhagen v.v.
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden
• Drankjes
• Evt. overige entreegelden en optionele excursies
• Reserveringskosten
• Reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.