Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Winter in Ilulissat

  • • Verblijf in goed hotel
  • • 4 excursies inbegrepen
  • • Ilulissat 'stad van de ijsbergen'
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.085

Naar de ijsbergen en het IJsfjord in winters West-Groenland

Ilulissat, ook wel de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd, is een even fascinerende als prettige plaats om te vertoeven. Je maakt er bovendien spectaculaire excursies. Maar ook een eenvoudige wandeling door de nederzetting en langs het IJsfjord is al een avontuur op zichzelf. Bij aankomst wordt je welkom geheten door een gids die je wegwijs maakt en je op weg helpt. Je gaat nog drie keer met een gids op pad en de eerste avond is er ook een welkomstdiner. Je waant je niet alleen in een wereld, je bént in een andere wereld.

Ilulissat ligt aan de Diskobaai, aan de monding van het IJsfjord met zijn enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen bekijken. Grommend, piepend en krakend schuren ze door het fjord richting zee. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia, de productiefste gletsjer ter wereld. Je zult op deze reis snel het geluid van brekend ijs leren herkennen, net als het gehuil van de sledehonden, waarvan er nog altijd veel in en rond Ilulissat leven. In Ilulissat wonen namelijk ongeveer 4.500 mensen en 2.500 sledehonden.

Tijdens een wandeling door Ilulissat met een bezoek aan de supermarkt of visafslag ontdek je hoe het is om hier te leven. Een wandeling met een gids door Ilulissat geeft je nog veel meer informatie. Een must see in Ilulissat is Kangiata Illorsua ofwel het Icefjord Centre. Dit is een architectonisch prachtig bezoekerscentrum. De Tale of Ice vertelt over de geschiedenis van ijs, klimaatverandering en de cultuur in en rond het IJsfjord. De volgende dagen maak je natuurlijk een boottocht langs de imposante ijsbergen en een noorderlicht safari. Dit maakt het noordelijk gevoel van je reis compleet. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling: Na de vlucht ga je per shuttlebus naar het hotel. Onderweg zie je al snel de gekleurde huizen van Ilulissat, die afsteken tegen de omringende ruige bergen. In het hotel is een bijeenkomst waar de gids je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en de excursies. Je kunt je verheugen op de komende dagen vol ijsbergen, natuur gehuld in herfst- of winterkleuren en indrukken van een traditioneel Groenlands plaats. Een wandeling met diezelfde gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je Groenland vakantie de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.
Dag 2 - Wandeling naar Sermermiut en het IJsfjord: Een rustige wandeling met de gids geeft je vandaag meer kennis en inzicht over het leven in Groenland nu en vroeger. Het doel is de Sermermiut vallei die 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat ligt. In deze vallei leefden 4.000 jaar lang verschillende Inuit culturen in een nederzetting. Je hoort het verhaal over het leven en de tradities van de Inuit voordat de Europeanen naar Groenland kwamen en je krijgt aangewezen waar zij vroeger hun jacht nederzetting hadden.Nog een hoogtepunt is het uitzichtpunt, met zicht op het IJsfjord. Je ziet zee, bergen en ijsbergen. Tijdens de wandeltocht krijg je ook meer te horen over de flora, fauna, geologie en niet in de laatste plaats over het alomtegenwoordige ijs.Er is vandaag zeker nog tijd over om zelf ook in Ilulissat rond te kijken, naar het museum te gaan, het Icefjord Centre en misschien alvast wat souvenirs te kopen. Ilulissat is de derde plaats van Groenland met circa 4.500 inwoners en 2.500 sledehonden. 
Dag 3 - Boottocht langs de ijsbergen en noorderlichtexcursie: De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dat komt vooral door de enorme ijsbergen die er ronddrijven. Er staat een boottocht op het programma. Die natuurlijk afhankelijk is van het ijs en het weer, maar bijna altijd geniet je van de majestueuze ijsbergen en het mooie licht. Tijdens deze boottocht voel je je klein en nietig in de grootse en overweldigende natuur. De boottocht duurt 2,5 uur. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. In de avond staat er nog een excursie op het programma, om de prachtige poolnacht te ervaren. Je wordt in het hotel opgehaald en naar de donkerste plek bij Ilulissat gebracht. Als de lucht helder is heb je de kans om de aurora borealis te zien. De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 1,5 uur en er is koffie en thee inbegrepen.
Dag 4 - Dag in Ilulissat: Deze dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Geniet om je gemak van de mooie omgeving en struin rond in het stadje, waarbij ook een aan de plaatselijke supermarkt aan te bevelen is. Het geeft inzicht in het leven van de inwoners van Ilulissat. Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. Het plaatselijke museum in het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw.Voor het diner zijn er, naast het restaurant in het hotel, meerdere restaurants in Ilulissat waar je uit kunt kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq-Ilulissat v.v. inclusief luchthavenbelasting en bagage
• transfers
• 4 nachten in hotel Arctic, Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 1 diner
• informatiebijeenkomst
• stadswandeling Ilulissat
• boottocht in het ijsfjord
• wandeling naar Sermermiut
• noorderlichtexcursie (vanaf 19 september)
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen v.v.
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.