Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Winter in Ilulissat

  • • Verblijf in goed hotel
  • • 4 excursies inbegrepen
  • • Ilulissat 'stad van de ijsbergen'
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.690

Naar de ijsbergen en het IJsfjord in winters West-Groenland

Ilulissat, ook wel de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd, is een even fascinerende als prettige plaats om te vertoeven en waar je de spectaculairste excursies kunt maken. Maar ook een eenvoudige wandeling door de nederzetting en langs het ijsfjord is al een avontuur op zichzelf. En je wordt bij aankomst opgevangen door een gids die je wegwijs maakt en je op weg helpt. 

Ilulissat ligt aan de Diskobaai, aan de monding van het IJsfjord met zijn enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen bekijken. Grommend, piepend en krakend schuren ze door het fjord richting zee. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia, de productiefste gletsjer ter wereld. Je zult op deze reis snel het geluid van brekend ijs leren herkennen, net als het gejoel van de sledehonden, waarvan er nog altijd veel in en rond Ilulissat leven.

Tijdens een wandeling door stadje en een bezoek aan de supermarkt of visafslag ontdek je hoe het is om hier te leven. In Ilulissat wonen een 4.500 mensen en bijna evenveel sledehonden. ’s Zomers liggen ze aangelijnd bij de gekleurde huizen en ’s winters worden ze voor de hondenslede gespannen. Het is een heel goed idee om tijdens je verblijf een bezoek aan een van de afgelegen nederzettingen te brengen. Naar Oqaatsut bijvoorbeeld, waar in de 18e eeuw Nederlandse walvisjagers overwinterden om vroeg in het seizoen op jacht te kunnen. Een oude traanketel licht nog altijd achteloos op het dorpsplein. Een begeleide wandeling door Ilulissat en een boottocht langs de imposante ijsbergen zijn inbegrepen in deze reis.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling: Na de vlucht word je op de luchthaven in Groenland opgevangen door een lokale gids. Je gaat per shuttlebus naar het hotel, waar je incheckt. Aansluitend is er een bijeenkomst waar de gids je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en mogelijkheden voor excursies. Een wandeling met diezelfde gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je Groenland vakantie de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.
Dag 2 - Boottocht langs de ijsbergen en noorderlichtexcursie: De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dat komt vooral door de enorme ijsbergen die er ronddrijven. Tijdens een boottocht langs deze gigantische monsters zul je je ongetwijfeld klein en nietig voelen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en hoog. De natuur is hier overweldigend. De boottocht neemt 2,5 uur in beslag. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren.  In de avond staat er een excursie op het programma, om de prachtige poolnacht te ervaren. Eerst ga je Ilulissat uit per snowcat. Deze heeft een verwarmde cabine, dus het is een comfortabele manier om de natuur in te gaan en de barre, maar prachtige poolnacht te ervaren. Na 40 minuten ben je op de top van een berg. Als de lucht helder is heb je de kans om de aurora borealis te zien. De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 2,5 uur en er is koffie en thee inbegrepen.
Dag 3 - Hondensledetocht en optioneel overnachting in Iglo: Je begint de dag met een hondensledetocht. De hondenslee is een van de sterkste iconen van Groenland en een duizend jaar oude traditie van de Inuit. En heel veel is er aan het uiterlijk of de techniek sinds die tijd niet veranderd. De tocht voert je door een glooiend bergterrein. Het is geweldig om alleen maar het knisperende sneeuw te horen en met een hoge vaart door het landschap te gaan.  Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 425 per persoon maar hierbij zijn wel de maaltijden een sneeuwschoenwandeling inbegrepen.  Je wordt per sneeuwscooter naar de lodge gebracht (je rijdt niet zelf). Het is verstandig om voor deze ene nacht slechts een kleine rugzak met spullen mee te nemen. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Als je geluk hebt, zie je het noorderlicht. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's die geschikt zijn voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen klaar op de bedden. Geen overbodige luxe, in de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt, buiten kan het rustig -20 worden. Naast het bed staan kaarsen. In de lodge zelf wordt een warme maaltijd geserveerd en hier zijn ook de toiletten.  De sneeuwschoenwandeling brengt je naar een uitzichtpunt over het Kangia ijsfjord. Op de sneeuwscooter bezoek je de hutten die uitzicht hebben op de visplekken in de winter, Aattartoq. Het uitzicht op de hoge bergen onderweg is ronduit spectaculair. Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. Het is overigens ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De volgorde van de excursies kan hierdoor wijzigen. 
Dag 4 - Vrije dag in Ilulissat: De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen zien. Deze ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, sinds jaar en dag de productiefste gletsjer van de wereld. Men zegt dat de ijsberg die de Titanic deed zinken hier vandaan komt. Het is heerlijk om zelf door het stadje te wandelen, de lokale supermarkt te bezoeken bijvoorbeeld, of het lokale koffiehuis en het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw. 

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq-Ilulissat v.v. inclusief luchthavenbelasting en bagage
• transfers
• 4 nachten in hotel Arctic, Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 1 diner
• informatiebijeenkomst
• stadswandeling Ilulissat
• boottocht in het ijsfjord
• hondensledetocht (inclusief warme kleding)
• noorderlichtexcursie of wandeling naar Sermermiut
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen v.v.
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.