Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Winter in Ilulissat

Terug Bekijk samenvatting

Ilulissat, ook wel bekend als de ijsbergenhoofdstad van de wereld, is een even fascinerende als prettige plaats om te vertoeven en waar je de spectaculairste excursies kunt maken. Maar ook een eenvoudige wandeling door de nederzetting en langs het ijsfjord is al een avontuur op zichzelf. En je wordt bij aankomst opgevangen door een gids die je wegwijs maakt en je op weg helpt. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling

Na de vluchten word je op de luchthaven in Groenland welkom geheten door een lokale gids. Je wordt naar het hotel gebracht waar je incheckt. Aansluitend is er een bijeenkomst met de lokale gids die je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en mogelijkheden voor excursies. Een wandeling met de gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je Groenland vakantie de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Boottocht langs de ijsbergen en noorderlichtexcursie

De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dit is niet voor niks omdat het een prachtige baai is gevuld met ijsbergen. Je ziet hier de echte cultuur van Groenland. 

Je maakt een boottocht langs de gigantische ijsbergen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en lang. Trek warme kleding aan of je kan een warm traditioneel park huren. 

Als je in februari en maart reist dan is er een noorderlichtwandeling inbegrepen. Als de lucht helder is heb je de kans om het mooiste noorderlicht te zien. Je rijdt het dorp uit en gaat op zoek naar een donkere plek. De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 90 minuten en er is koffie en thee inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Hondensledetocht en optioneel overnachting in Iglo

Je begint de dag met een hondensledetocht. De monding van het ijsfjord is een indrukwekkend gezicht - zowel in de zomer als in de winter. De tocht voert je door een glooiend bergterrein en je merkt hoe hard de honden werken, zowel voor als achter de slee, waar ze werken als een rem bij het afdalen van een steile helling. De hondenslee is een van de sterkste iconen van Groenland en een duizend jaar oude traditie voor de Inuit. Niet veel transportmiddelen bestaan al zo lang zonder veel veranderingen in uiterlijk of technologie. Het is geweldig om alleen maar het knisperende sneeuw te horen en met een hoge vaart door het landschap te gaan. 

Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 400 per persoon maar hierbij zijn wel de maaltijden een sneeuwschoenwandeling inbegrepen. 

Per sneeuwscooter word je door een winters landschap weggebracht. Als je geluk hebt, heb je zelfs de kans om het noorderlicht te zien. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Het is ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's geschikt voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen er op de bedden. Naast het bed staan kaarsen. In de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt maar buiten kan het wel -20 worden. In de houten cabin wordt er een warme maaltijd geserveerd en hier is ook een toilet. 

Je maakt een sneeuwschoenwandeling naar een uitzichtspunt over het Kangia ijsfjorden. Daarnaast ga je met de sneeuwscooter op pad naar de hutten die uitzicht hebben op de visplekken in de winter, Aattartoq. Onderweg heb je spectaculair uitzicht op de hoge bergen. 

Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. De volgorde van de excursies kan hierdoor aanpassen. 

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Ilulissat is prachtig gelegen aan de Diskobaai en ligt aan de monding van het IJsfjord, dat gevuld is met enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk grote ijsbergen bewonderen. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, de productiefste gletsjer van de gehele wereld! In de stad zelf wandel je rond en zie je hoe men hier leeft als je een kijkje neemt bij de supermarkt bijvoorbeeld. 

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vlucht Ilulissat - Kangerlussuaq - Kopenhagen

De vakantie naar Groenland is helaas weer ten einde. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.