Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Winter in Ilulissat

Terug Bekijk samenvatting

Ilulissat, ook wel de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd, is een even fascinerende als prettige plaats om te vertoeven en waar je de spectaculairste excursies kunt maken. Maar ook een eenvoudige wandeling door de nederzetting en langs het ijsfjord is al een avontuur op zichzelf. En je wordt bij aankomst opgevangen door een gids die je wegwijs maakt en je op weg helpt. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling

Na de vlucht word je op de luchthaven in Groenland opgevangen door een lokale gids. Je gaat per shuttlebus naar het hotel, waar je incheckt. Aansluitend is er een bijeenkomst waar de gids je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en mogelijkheden voor excursies. Een wandeling met diezelfde gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je Groenland vakantie de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Boottocht langs de ijsbergen en noorderlichtexcursie

De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dat komt vooral door de enorme ijsbergen die er ronddrijven. Tijdens een boottocht langs deze gigantische monsters zul je je ongetwijfeld klein en nietig voelen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en hoog. De natuur is hier overweldigend. De boottocht neemt 2,5 uur in beslag. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 

In de avond staat er een excursie op het programma, om de prachtige poolnacht te ervaren. Eerst ga je Ilulissat uit per snowcat. Deze heeft een verwarmde cabine, dus het is een comfortabele manier om de natuur in te gaan en de barre, maar prachtige poolnacht te ervaren. Na 40 minuten ben je op de top van een berg. Als de lucht helder is heb je de kans om de aurora borealis te zien. De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 2,5 uur en er is koffie en thee inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Hondensledetocht en optioneel overnachting in Iglo

Je begint de dag met een hondensledetocht. De hondenslee is een van de sterkste iconen van Groenland en een duizend jaar oude traditie van de Inuit. En heel veel is er aan het uiterlijk of de techniek sinds die tijd niet veranderd. De tocht voert je door een glooiend bergterrein. Het is geweldig om alleen maar het knisperende sneeuw te horen en met een hoge vaart door het landschap te gaan. 

Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 425 per persoon maar hierbij zijn wel de maaltijden een sneeuwschoenwandeling inbegrepen. 

Je wordt per sneeuwscooter naar de lodge gebracht (je rijdt niet zelf). Het is verstandig om voor deze ene nacht slechts een kleine rugzak met spullen mee te nemen. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Als je geluk hebt, zie je het noorderlicht. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's die geschikt zijn voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen klaar op de bedden. Geen overbodige luxe, in de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt, buiten kan het rustig -20 worden. Naast het bed staan kaarsen. In de lodge zelf wordt een warme maaltijd geserveerd en hier zijn ook de toiletten. 

De sneeuwschoenwandeling brengt je naar een uitzichtpunt over het Kangia ijsfjord. Op de sneeuwscooter bezoek je de hutten die uitzicht hebben op de visplekken in de winter, Aattartoq. Het uitzicht op de hoge bergen onderweg is ronduit spectaculair. 

Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. Het is overigens ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De volgorde van de excursies kan hierdoor wijzigen. 

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen zien. Deze ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, sinds jaar en dag de productiefste gletsjer van de wereld. Men zegt dat de ijsberg die de Titanic deed zinken hier vandaan komt. Het is heerlijk om zelf door het stadje te wandelen, de lokale supermarkt te bezoeken bijvoorbeeld, of het lokale koffiehuis en het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw. 

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vlucht Ilulissat - Kangerlussuaq - Kopenhagen

Aan de vakantie naar Groenland komt vandaag een einde. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.