Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

100% IJsland

  • • Askja reis met eigen Nederlandse reisleiding
  • • Maximaal 18 deelnemers
  • • Veel maaltijden inclusief
  • • Westfjorden en IJslands hoogtepunten
Duur 14 Dagen

Soort Groepsreizen

Prijs (vanaf) € 5.495

Tijdens deze hotelrondreis zie je heel veel van IJslands hoogtepunten, inclusief die van het vaak vergeten westen. Je reist in een kleine groep per bus met eigen Nederlandse reisbegeleiding. De overnachtingen zijn in hotels en veel maaltijden zijn inbegrepen. Dit is een reis waarbij je kennis maakt met echt alle facetten van IJsland: kust, fjorden, berggebieden, gletsjers, watervallen, kokende modderpoelen, de geiser, vissersdorpen en de leuke hoofdstad Reykjavík. 

We starten de groepsreis IJsland met een tocht over het schiereiland Snaefellsnes, met kleine vissersplaatsen, stranden en een grillige kust. Als het weer meewerkt toont ook de gletsjer op de top van de vulkaan Snaefellsjökull zich. Met de veerboot steken we over naar de Westfjorden. In deze dunbevolkte streek zien we indrukwekkende bergen die steil uit zee oprijzen. We bezoeken de vogelrots Látrabjarg en rijden via de zuidelijke kant weer naar de meer bewoonde wereld. In het noorden van IJsland reizen we naar Akureyri en is er gelegenheid om (optioneel) een boottocht op zoek naar walvissen te maken. Er is ruim tijd om alle vulkanische natuurverschijnselen bij Mývatn te bewonderen. Via de Oostfjorden bereiken we het zuiden met het  ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationaal park Skaftafell. Natuurlijk bezoeken we het hetebronnengebied Geysir en verblijven we in de hoofdstad Reykjavík.  

Het minimum aantal deelnemers is 12 personen en het maximum 18 personen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar IJsland met Icelandair en rit richting Borgarnes: Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags met Icelandair naar Keflavík in het zuidwesten van IJsland. De bus met chauffeur wacht je hier op. De reisleiding reist met je mee naar IJsland of staat op je te wachten op het vliegveld van Keflavik. Via de lavavelden en fjorden rijden we naar de eerste accommodatie in de omgeving van Borgarnes. Het is een mooie rit en een eerste kennismaking met de indrukwekkende vergezichten, weidsheid en het ruige landschap van IJsland.
Dag 2 - Snaefellsnes: Vandaag rijden we naar het schiereiland Snaefellsnes. Het wordt ook wel IJsland in het klein genoemd, omdat dit een zeer gevarieerd gebied is. Het is een schiereiland met rijke vulkanische historie, er zijn leuke vissersplaatsen, mooie stranden, hoogland en op de uiterste westpunt ligt de Snaefellsjökull, een vulkaan met een gletsjer. De overnachting is dezelfde als de eerste dag of op het schiereiland Snaefellsnes. 
Dag 3 - Ferry naar Westfjorden: Vroeg vertrek om op tijd in Stykkishólmur te zijn om aan boord te gaan van de veerboot over de Breidafjördur naar Brjánslaekur. De oranje vuurtoren verdwijnt langzaam uit zicht en we varen tussen eilandjes door. Halverwege passeren we het enige bewoonde eiland, Flatey, voordat we aankomen aan de zuidkant van de Westfjorden. We rijden naar de uiterste zuidwestpunt van de Westfjorden. Het grootste vogelspektakel van IJsland bevindt zich hier: gigantische vogelrots Látrabjarg. Hier nestelen in het vogelseizoen duizenden vogels waaronder papegaaiduikers, jan-van-genten, aalscholvers en alken.
Dag 4 - Door de Westfjorden naar Dalir: Prachtige rit langs de zuidkant van de Westfjorden. Dit gebied heeft een uitgesproken fjordenlandschap met brede U-vormige fjorden die soms diep landinwaarts gaan. Er zijn weinig vlakke stukken land en de bergen rijzen op de meeste plekken steil op uit zee. Al met al een spectaculair landschap waar je met name rust zult vinden en maar weinig bevolking of andere reizigers tegenkomt. We overnachten op het schiereiland Dalir. 
  • Eyjafjördur, Akureyri

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De 1-persoonskamer is op aanvraag. Je kunt ook op indeling boeken, waarbij je in een 2-persoonskamer wordt ondergebracht met iemand van je eigen sekse en je geen toeslag betaalt.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair, inclusief € 190 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• alle vervoer ter plaatse volgens programma
• alle overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van halfpension m.u.v. diner dag 12 en 13
• Nederlands sprekende reisleiding
• uitgebreide reisinformatie
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:

• alle lunches en 2 diners
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.