Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dwars door IJsland per 4WD

  • • 4WD huurauto
  • • Kjölur hooglandroute & Landmannalaugar
  • • Vulkanisme bij Mývatn
  • • De bergen bij Borgarfjördur Eystri
Duur 13 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.925

Het ruige binnenland, het stille noordoosten én de mooiste highlights van IJsland in één reis. Na de bekende geiser Strokkur en waterval Gullfoss, ga je het binnenland in. Je rijdt met je 4WD over de hooglandroute Kjölur dwars door de kale vlakte met grote gletsjers aan de horizon, om uit te komen bij het vulkanische gebied van Mývatn. Dan reis je naar de mooie bergen bij Borgarfjördur Eystri. Vanuit het dorp kun je prachtige wandelingen maken. Via de oostkust rijd je naar de grote Vatnajökull-gletsjer en het ijsbergenmeer. Aangezien je een 4WD hebt, bezoek je natuurlijk ook Landmannalaugar. Een rivier doorsteken is bij deze reis niet aan de orde, wel volg je jeeptracks.  

Je doorkruist het onbewoonde binnenland van IJsland, waarbij je door uitgestrekte zand- en aswoestijnen rijdt en tafelbergen, schildvulkanen en machtige gletsjers ziet. In Akureyri kom je weer even in de bewoonde wereld en kun je een museum of de botanische tuin bezoeken. Mývatn staat bekend om het vulkansime. Je wandelt er over kraters en lava. Meer naar het oosten ervaar je ruimte en leegheid. Hier glijdt alle haast van je af. De weg houdt op bij het dorp Borgarfjördur Eystri. Je kunt er heerlijk wandelen, voor vogelaars zijn er observatieplekken en wie er oog voor heeft, geniet van het rustige leven dat de weinige mensen hier leiden. weer op weg in de Oostfjorden tekenen diepe fjorden en stille baaien de kust. En af en toe kom je langs een kleine vissersplaats. Aan de zuidkust liggen het ijsbergenmeer en nationaal park Skaftafell. Zwarte stranden worden hier afgewisseld met watervallen. Tot slot rij je naar het natuurwonder Landmannalaugar in het hoogland. Mineralen kleuren bergen groen, rood en blauw en op de toppen en flanken ligt sneeuw, terwijl stoompluimen en warme stroompjes uit gaten en spleten naar buiten komen. Nog een hoogtepunt van deze reis! 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavík, via Reyjanes naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je 4WD auto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 
Dag 2 - Gouden cirkel: Thingvellir, Geysir en Gullfoss: De eerste dagrit volgt IJslands meest populaire excursieroute, de Golden Circle. Je rijdt naar Thingvellir. Dit Nationaal Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na Thingvellir rijd je naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Tien kilometer verderop ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Je overnacht in de omgeving van de Gouden Cirkel.
Dag 3 - De Kjölur hooglandroute en richting Varmahlíd: Je rijdt naar het noorden via de oude paardenroute Kjölur, die in het verleden al veel gebruikt werd om IJsland dwars door te steken. De route is tegenwoordig volledig overbrugd. Onderweg moet je beslist het beschermde hete bronnen gebied van Hveravellir bezoeken. Je treft hier een verscheidenheid aan hete bronnen en kunt ook zelf in het kleine badje plonsen om te ontspannen in het warme water. Je overnacht in de omgeving van Varmahlíd. Bij Varmahlíd kan je de museumboerderij van Glaumbaer bezichtigen. Daar kunt je ook morgen mee starten.
Dag 4 - Akureyri, Godafoss waterval en optionele walvisexcursie: Je rijdt verder naar Akureyri, de grootste plaats in het noorden. In deze stad vind je onder meer een aantal musea, een botanische tuin en gezellige trendy cafeetjes om koffie te drinken. Vandaag heb je meerdere mogelijkheden om een walvisexcursie te ondernemen. Dit kan namelijk vanuit Dalvík (ten noorden van Akureyri), in Akureyri en in Húsavík. Je gaat aan boord van een authentieke vissersboot die je in het leefgebied van de walvis brengt. Er zijn diverse afvaarten per dag, dus afhankelijk van het weer kunt je zelf bepalen wanneer je meevaart. Vanuit Husavík is er de 'silent whalewatching' met een elektrische boot. Ga je daarna verder over het schiereiland Tjörnes, waar Húsavík ligt, dan kun je tot begin augustus pegaaiduikers bekijken, die hier aan de kust nestelen. Je rijdt tenslotte richting de kloof Ásbyrgi. Je overnacht de komende drie nachten in de landelijke omgeving tussen Húsavík en Ásbyrgi.
  • Borgarfjördur Eystri
  • Warme beek, Landmannalaugar

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 180 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers met douche en toilet (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)  
• 12 etmalen autohuur Hertz incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge en extra bestuurder; ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.