Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

Het avontuurlijke zuiden

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een avontuurlijke Noorwegen rondreis, die je meeneemt langs de hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. De zonnige zuidkust, Preikestolen, het fjordengebied met het Lysefjord en het Hardangerfjord en het ruige binnenland met de Hardangervidda - alles komt aan bod tijdens deze reis. De overtochten tussen Eemshaven en Kristiansand regelen wij voor je.

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van ferry Holland Norway Lines

Ferry van Eemshaven naar Kristiansand

De Noorwegen rondreis begint met de ferryovertocht van Eemshaven naar Kristiansand. De ferry vertrekt om 15.30 uur en je slaapt aan boord.

Dag 2 (ca. 70 km)

Accommodatie: Lindesnes Havhotell (LO) of vergelijkbaar

Aankomst in Kristiansand, naar Spangereid

In de ochtend, rond 10.00 uur, meert de ferry aan in Kristiansand. Voordat je naar je eerste overnachtingsadres in Noorwegen rijdt heb je nog tijd om de stad Kristiansand te ontdekken. Je slaapt vannacht in Spangereid, aan de kust, op korte afstand van het zuidelijkste puntje van Noorwegen.

Dag 3 (ca. 240 km)

Accommodatie: Preikestolen Fjellstue (LO) of vergelijkbaar

Naar het Lysefjord bij Stavanger

Na het ontbijt ga je op weg naar Stavanger. Breng eerst een bezoek aan de vuurtoren van Lindesnes, op het zuidelijkste puntje van Noorwegen. Een prachtige plek waar de golven tegen de rotsen stukslaan. Vervolgens rijd je de kustroute langs schilderachtige kustplaatsjes en zandstranden naar de omgeving van Stavanger waar je twee nachten verblijft. 

Dag 4

Accommodatie: Preikestolen Fjellstue (LO) of vergelijkbaar

Wandeling naar de Preikestolen

Tijdens een verblijf in het zuidelijk fjordengebied mag een wandeling naar de rots Preikestolen, aan het Lysefjord, niet ontbreken. Ons advies is om vroeg aan de wandeling te beginnen zodat je voor de drukte bij de rots bent. De tocht is 4 kilometer lang en kent een aantal flinke beklimmingen. Na een wandeling van ruim twee uur word je beloond met een panoramisch uitzicht op het Lysefjord en de omliggende bergen. De gehele wandeling neemt ongeveer 5 uur in beslag.

Dag 5 (ca. 205 km)

Accommodatie: Trolltunga Hotel (LO) of vergelijkbaar

Naar Odda aan het Hardangerfjord

Vandaag gaat de route via Sand en Røldal naar het Hardangerfjord. Onderweg neem je een aantal ferry’s en passeer je mooie watervallen, waaronder de Låtefoss ten zuiden van Odda. In Sand staat een zalmstudio waar een zalmladder is aangelegd in de zalmrivier de Suldalslågen. Je verblijft twee nachten in Odda dat aan het Hardangerfjord ligt.

Dag 6

Accommodatie: Trolltunga Hotel (LO) of vergelijkbaar

Hardangerfjord, wandeling Trolltunga of gletsjerwandeling Folgefonna

Het Hardangerfjord is een van de mooiste fjorden van Noorwegen met besneeuwde bergtoppen en fruitboomgaarden aan de oevers. Ten noorden van het fjord loopt wegnummer 7 die door de schoonheid uitgeroepen is tot 'Nasjonal Turistveg'. Op de Folgefonna gletsjer kan je een gletsjerwandeling maken. Ten zuiden van Odda ligt de gletsjertong Buerbreen waar je een wandeling naar kunt maken. Een dagwandeling maak je naar de uitstekende rots Trolltunga.

Dag 7 (ca. 160 km)

Accommodatie: Geilo Hotel (LO) of vergelijkbaar

Rit over de hoogvlakte Hardangervidda naar Geilo

Vandaag gaat de rit naar Geilo waar je twee nachten slaapt. Voordat je de hoogvlakte Hardangervidda overrijdt is het aan te raden om het Norsk Natursenter te bezoeken waar je o.a. kennismaakt met de hoogvlakte Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. Er zijn ook wandelkaarten voor de Hardangervidda verkrijgbaar.

Dag 8

Accommodatie: Geilo Hotel (LO) of vergelijkbaar

Wandelen op de hoogvlakte Hardangervidda en omgeving Geilo

Geilo ligt aan de rand van de hoogvlakte Hardangervidda en het nationaal park Hallingskarvet. Het is een gezellig dorp op 800 meter hoogte en wordt omringd door bergen en mooie groene valleien. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de natuur waar je rendieren, elanden, poolvossen en arenden kunt spotten. Naast mooie wandelingen op de hoogvlakte of het nationaal park kan je ook andere activiteiten ondernemen in de omgeving van Geilo. Maak een fietstocht op de Hardangervidda in combinatie met een treinrit terug naar Geilo of ga je liever raften, kajakken of paardrijden. 

Dag 9 (ca. 235 km)

Accommodatie: Hovdestøylen (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Hovden

Via de uitlopers van de Hardangervidda rijdt je naar Hovden, in het noorden van het Setesdal. Je slaapt een nacht in het bergdorp. Wanneer je op tijd in Hovden bent kan je de stoeltjeslift nemen naar de top van de berg voor een mooie wandeling en een panoramisch uitzicht op de bergen.

Dag 10

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van ferry Holland Norway Lines

Ferry van Kristiansand naar Eemshaven

Je rijdt door het Setesdal, met bergen, bossen meren en fjorden, terug naar Kristiansand waar je in de middag aan boord gaat van de ferry van Holland Norway Lines naar Eemshaven. De ferry vertrekt om 15.30 uur en je slaapt aan boord. 

Dag 11

Aankomst Eemshaven

In de ochtend kom je rond 9.30 uur aan in Eemshaven. Je vervolgt je weg verder naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.