Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Met eigen auto naar de Noordkaap

  • • Reis vol cultuur en natuur
  • • Slapen in bijzondere accommodaties, o.a. het IJshotel
  • • Ferry naar en vanaf Noorwegen is inbegrepen
Duur 26 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.225

Door Zweden naar de Noordkaap en via Noorwegen weer naar huis

Met je eigen auto maak je een Scandinavië rondreis met als doel het noordelijkste punt van het Europese vasteland, de Noordkaap. Enkele hoogtepunten van de reis zijn het Siljanmeer, het ijshotel in Zweeds Lapland, de verlaten Noordkaap, de fascinerende natuur van de Lofoten en Vesterålen en het fjordengebied in het zuiden van Noorwegen. De ferryovertochten naar en vanaf Noorwegen zijn voor je geboekt.

Je reis begint met de overtocht van Kiel naar Oslo. Na aankomst in Noorwegen zet je meteen koers naar Zweden waar je via het Siljanmeer naar de kust van de Botnische Golf rijdt. Na een aantal overnachtingen in mooie lodges middenin de natuur bereik je het ijshotel in Zweeds Lapland. Ga je de nacht in een 'koude' of 'warme' kamer doorbrengen? Via Fins Lapland rijd je naar Karasjok, een belangrijke plek voor de Sami, de oorspronkelijke bewoners van het hoge noorden. De weg gaat vervolgens over uitgestrekte vlaktes naar de Noordkaap. Eind juni heb je grote kans om de midzomernachtzon hier te aanschouwen. Vervolgens zet je door Noorwegen de reis voort in zuidelijke richting. De route gaat langs Alta, Tromsø en het prachtige eiland Senja naar de Vesterålen. Een walvisexcursie vanaf Andenes mag niet ontbreken tijdens deze reis. Daarna heb je twee dagen om de fascinerende natuur van de eilandengroep Lofoten te ontdekken. Met de ferry reis je naar Bodø en gaat de route verder via de kustweg 'Kystriksvegen' naar Trondheim. Je rijdt over een van de mooiste wegen van Noorwegen, de Atlantische route, en via de Trollstigen naar Geiranger. Je hebt een volle dag om door te brengen in de mooie natuur rondom het Geirangerfjord. Vervolgens zak je via het Sognefjord af naar Bergen waar je de ferry neemt naar Hirtshals. Kortom een Scandinavië autorondreis vol hoogtepunten. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo: Met een ferryovertocht van Kiel naar Oslo begint je Scandinavië autorondreis naar de Noordkaap zeer ontspannen. Om 14.00 uur vertrekt de ferry vanuit Kiel, in het noorden van Duitsland. Je overnacht aan boord.
Dag 2 - Aankomst in Oslo, rit naar Tällberg: In de ochtend vaart het schip door het Oslofjord voordat het om 10.00 uur aanmeert in Oslo. Je laat Oslo achter je en gaat op weg naar Zweden. Door het uitgestrekte landschap van Zweden rijd je naar Tällberg aan het Siljanmeer voor een overnachting.
Dag 3 - Naar Sundsvall aan de Botnische Golf: De rit van vandaag gaat naar Sundsvall aan de Botnische Golf. Voordat je het uitgestrekte Siljanmeer verlaat is het een aanrader om eerst nog het atelier te bezoeken waar de beroemde Dalarna paardjes worden gemaakt.
Dag 4 - Op naar Granö: Je rijdt verder noordwaarts langs de kust om vervolgens een stuk het binnenland in te rijden naar Granö. Granö wordt ook wel de poort naar Lapland genoemd. Je slaapt hier in een mooi stukje wildernis van Lapland, omringd door bossen en meren.
  • Noordkaap
  • Rendieren, Noord-Noorwegen
  • Siljanmeer

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: bijna dagelijks van 28 mei t/m 19 september.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertochten Kiel-Oslo met Color Line en Bergen-Hirtshals met Fjord Line inclusief een binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 1.95 m hoog en 5 m lang) op basis van logies
• 21 nachten in een 2-pers.kamer/huisje op basis van logies en ontbijt 
• 2 nachten in een huisje van de Engholm Lodge op basis van logies
• informatiepakket

Niet inbegrepen:
• lokale veerdiensten
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• eventuele brandstoftoeslag van de ferrymaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.