Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Winter in Tromsø en Spitsbergen

  • • Combinatie van Tromsø en Spitsbergen
  • • Noorderlicht excursie in Tromsø
  • • 3 activiteiten op Spitsbergen
Duur 8 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 1.795

Combineer Noord-Noorwegen met Spitsbergen voor een unieke winterweek

In deze combinatiereis bezoek je het hoog in Noorwegen gelegen stadje Tromsø, dat midden in de noorderlicht zone ligt. Daarna vlieg je door naar Spitsbergen, dat ook tot Noorwegen behoort. Je gaat een aantal winterse avonturen beleven in een spectaculair landschap. 

Tromsø ligt 350 kilometer boven de poolcirkel en is een levendig stadje met een universiteit, veel cafés, restaurants en musea. Bezoek vooral het Polaria en het Poolmuseum. Je maakt één avond een excursie waarbij je op zoek gaat naar het noorderlicht. En bij een bezoek aan Tromsø is het verkennen van het eiland Kvaløya een must!

Spitsbergen ligt nog noordelijker, ca. 1.300 kilometer van de Noordpool. Hartje winter is het 24 uur per dag donker, pas in februari komt de zon voor het eerst boven de horizon. Je kunt niet anders dan gecharmeerd zijn van het idyllische plaatsje Longyearbyen. Het ligt diep genesteld tussen de bergen en ijzige vlaktes en het ademt de sfeer van pioniers, en expeditiereizigers uit vroegere tijden. Fel gekleurde gebouwen steken sterk af tegen de met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond. Een drietal winterse excursies staan op het programma, o.a. een Arctische avond in Camp Barentz. 

Wil je erbij zijn op het moment dat de eerste zonnestralen terugkeren in het dorpje Longyearbyen? Zorg dan dat je op 8 maart in Longyearbyen bent, ieder jaar dezelfde dag dat de zon terugkeert. De 10e week van het jaar, waarin 8 maart valt, is een feestweek en wordt ook wel Solfestuka genoemd. Via deze link kun je een leuk artikel over dit festival lezen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Tromsø: Vandaag vlieg je in ca. 6 uur via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Tromsø  Hiervoor kun je gebruik maken van de flybus of de reguliere bus die tussen de luchthaven en het centrum heen en weer rijdt. Je kunt ook een taxi nemen naar het centrum, de rit duurt ongeveer 10 minuten. Tromsø wordt ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige sfeer in het oude centrum. 
Dag 2 - Vrij te besteden dag in Tromsø en zoektocht naar het Noorderlicht: Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden in Tromsø. Je bent nu in het noorden van Noorwegen, een multicultureel gebied waar naast Noren, ook Sami, Noorse Finnen en Russen wonen. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel met ruim 60.000 inwoners. In het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, kun je een mooie film over Spitsbergen bekijken en over de cultuur en natuur van het noorden leren. De moderne Ishavskatedralen (Arctische Kathedraal), welke in 1965 is gebouwd, ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Op circa 15 minuten lopen van de kerk ligt het beginpunt van de kabelbaan ‘Tromsø fjellheisen’ waar je een ritje kunt maken naar de 420 meter hoge berg Storsteinen. Hier vandaan heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Boven op de berg kun je tevens een mooie wandeling maken en jezelf naderhand trakteren op koffie met een echte Noorse wafel. Om de dag af te sluiten met een heerlijk diner, raden we je aan om te eten bij Emma’s Dreamkitchen. Een gezellig restaurant, gelegen naast de kathedraal, waar lokale ingrediënten en gerechten op het menu staan. In de avond gaan we met een bus op pad voor een vijf tot zeven uur durende tocht waarbij we op zoek gaan naar het noorderlicht. Je wordt opgehaald in Tromsø en de ervaren gidsen proberen er alles aan te doen om de kans op het spotten van het magische noorderlicht zo optimaal mogelijk te maken. We rijden zo ver als mogelijk is om een heldere lucht te vinden. Gedurende de hele avond vertelt de gids je zoveel mogelijk over het Noorderlicht, van zowel de wetenschappelijke kant als de folklore er omheen. Als we vlakbij ons basiskamp zijn, kunnen we ook de Iavvu bezoeken, de traditionele Sami tent, waar je je bij het kampvuur op kunt warmen onder het genot van een warme drank.
Dag 3 - Arctische Roadtrip per 4x4 busje naar de eilanden: Een leuke dag! Met een 4x4 Volkswagenbusje dat is uitgerust voor offroad-avonturen ga je op pad om de Noorse Arctische fauna en landschappen te verkennen. Geniet op weg naar het eiland Kvaløya van de steeds veranderende landschappen en let op rondzwervende dieren in het wild. Je krijgt de mogelijkheid om zeearenden, rendieren en elanden te spotten. Onderweg maken we verschillende mooie stops en waar je foto's kunt maken. Wanneer we de eilanden bereiken genieten we van een lichte picknick en een warm drankje.  De seizoenen in het noorden zijn vol charme en karakter. Van herfstkleuren tot en met sneeuw bedekte bergen, met het zachte licht van de poolnacht en het gevoel van warmte wanneer de zon terugkeert.
Dag 4 - Vlucht naar Longyearbyen, Spitsbergen en een Arctische avond: Je gaat terug naar de luchthaven van Tromsø, vanwaar je naar Longyearbyen, Spitsbergen vliegt. Vlakbij de deur van de aankomsthal in Longyearbyen staat een flybus klaar die naar alle accommodaties in het dorp rijdt. Je koopt je kaartje in de bus (circa NOK 100 per persoon) en je kunt gewoon met je pinpas of creditcard betalen. Tot half februari is het 24 uur per dag donker op Spitsbergen, daarna wordt het in rap tempo iedere dag lichter, in het begin zelfs met sprongen van anderhalf uur per dag! Half februari start de dag met 18 minuten daglicht terwijl de laatste dag van februari al 7 uur daglicht heeft. Longyearbyen is de enige aanvlieghaven van Spitsbergen en is genoemd naar John Munroe Longyear. Dit was een Amerikaanse ondernemer die in 1906 de Arctic Coal Company oprichtte voor de winning van steenkool. Destijds noemde hij de nederzetting Longyear City, tegenwoordig heet het Longyearbyen wat een noorse vertaling is van Longyear City. Het stadje telt iets meer dan 2.000 inwoners en is de hoofdplaats en zetel van de Gouverneur van Svalbard.  In de avond maak je kennis met The Arctic en geniet je van een arctische avond op een plek in de wildernis. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar Camp Barentz in de Advent Vallei gebracht, op zo'n 10 kilometer van Longyearbyen. Hier wordt je verwelkomd met een heerlijk warme en typisch Noorse maaltijd en geniet je van een presentatie over het leven in de wildernis van Spitsbergen. Aan de hand van foto's vertellen ze meer over de ijsberen op Spitsbergen en de geschiedenis van de ontdekkingsreizigers. Hier vind je ook Barentz Hus, een kopie van de hut die Willem Barentz en zijn mannen bouwden op Nova Zembla. Het is een binnen activiteit, echter worden warme kleren en schoenen wel aangeraden want de kans bestaat dat buiten het noorderlicht zich zal laten zien.  

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

LET OP: bovenstaande prijzen zijn exclusief vliegreis, deze prijs is op aanvraag. 

Mary-Ann's Polarrigg: de prijs is gebaseerd op een eenvoudige kleine kamer met gedeelde faciliteiten. Tegen een toeslag zijn ook grotere kamers aanwezig met eigen badkamer.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• 3 nachten in Tromsø in 2-pers. kamer met privé faciliteiten op basis van logies en ontbijt, 3 nachten in Longyearbyen in 2-pers. kamer op basis van logies en ontbijt, 1 nacht bij de luchthaven van Oslo in 2-pers. kamer met privé faciliteiten op basis van logies en ontbijt
• noorderlichtexcursie Tromsø
• dagexcursie Arctische roadtrip Tromsø per 4x4 
• Arctische avond
• huskysafari inclusief winterkleding en -laarzen
• per snowcat naar de ijsgrot
• informatiepakket 
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• retourvlucht Amsterdam – Oslo – Tromsø - Spitsbergen v.v. 
• transfer van en naar de luchthaven 
• overige maaltijden
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.