Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Herfstkleuren in Ontario & Quebec

Terug Bekijk samenvatting

Reis door Ontario en Quebec in Oost-Canada tijdens de Indian Summer. In de maanden september en oktober zijn de dagen nog heerlijk zacht zijn en warm de nachten koud. De bosrijke gebieden in zuidelijk Ontario en Quebec veranderen in deze periode in een schitterend palet van de kleuren rood, geel en oranje, bruin en groen. De esdoorn, oftewel de Maple Leaf en het nationale symbool van Canada, hebben samen met de rode kornoelje en de okergele eiken- en berkenbladeren, al vaak model gestaan voor schitterende foto’s en schilderijen. Het zuidelijke deel van Ontario en de gebieden langs de St. Lawrence rivier zijn bekende plekken waar je optimaal van dit natuurfenomeen kunt genieten. Zelfs de parken van de steden Toronto, Montreal en Quebec zijn schitterend gekleurd.

Dag 1

Aankomst in Toronto

Je komt vandaag aan op het vliegveld van Toronto. De rest van de dag heb je tijd om Toronto te bezichtigen. Ga shoppen in het Eaton Centre of proef aan het uitgaansleven van Toronto. De stad kent veel leuke koffieshops, cafés, bars en restaurants.

Dag 2

Vrije dag Toronto

Vandaag heb je een vrije dag in de populairste stad van Canada. Bezoek het levendige centrum van de stad. En wandel door de leuke hippe buitenwijken en groene stadsparken, waar de herfstkleuren de bomen beginnen te sieren eind zomer en begin herfst.

Dag 3

Naar Keene

Vandaag reis je ten noordoosten van Toronto naar de ‘cottage country.’ In minder dan twee uur rijden verandert het landschap van een moderne metropool naar een idyllische vakantiehuisje gemeenschap langs het water. Verblijf twee dagen in een heerlijk vakantiehuisje, genietend van alle voorzieningen van het Elmhirst Resort.

Dag 4

Vrije dag Keene

Ontwaak met het geluid van water en het bos, wat je verwelkomt voor een dag vol activiteiten. Alle voorzieningen van het Elmhirst Resort staan tot je beschikking. Van kano’s en kajaks, barbecues, vuurplaatsen en sportuitrusting. Of breng een bezoek aan de boerderij ter plaatse. Neem de tijd om een wandeling te maken over de lokale wandelpaden terwijl de bomen om je heen hun groene zomertinten vervangen voor de oranje en rode kleuren van de herfst.

Dag 5

Naar Kingston / Gananoque

Je reist vandaag zuidwaarts door de kleurrijke bossen van de regio St. Lawrence en langs tientallen rivieren en waterwegen die samenkomen in de St. Lawrence rivier. In Kingston ga je aan boord voor een spectaculaire cruise door de 1000 Islands regio. Je vaart over een rivier doorspekt met ontelbare kleine eilanden. Geniet van een magisch landschap omgeven door de veranderende bladeren van de bossen. Je verblijft vandaag in het historische Kingston, een van de oudste steden van Canada.

Dag 6

Naar Ottawa

De weg draait naar het noorden het binnenland van Ontario in. De weelderige landschappen aan de rivier maken plaats voor ruige rotspartijen, omringd door oude bossen die overgaan naar hun herfsttooi. In Ottawa, de hoofdstad van Canada, vind je Neogotische parlementsgebouwen omgeven door uitgestrekte parken in schitterende kleuren en doorsneden door het Rideau Canal.

Dag 7

Naar Tremblant

Neem de ochtend om de openbare gebouwen en musea van Ottawa te bezoeken voordat je vertrekt en de provinciegrens oversteekt naar Quebec. Beklim in de middag de Laurentian Mountains naar het resort dorp Tremblant. Tremblant staat bekend om de vele outdoor activiteiten die je hier kan ondernemen.

Dag 8

Vrije dag Tremblant

Geniet van een volledige dag in Tremblant. Maak een wandeling op een van de lokale

paden in het gebied omgeven door herfstkleuren. Of maak een uitstapje naar het dorp van St. Jovite voor een voorproefje van de koloniale geschiedenis van Quebec die nog steeds doorklinkt tot op de dag van vandaag. In het dorp Tremblant bieden de plaatselijke winkels en restaurant alles van lokale wijnen en bieren tot unieke kunstwerken en boetiekjes.

Dag 9

Naar Quebec City

Je rijdt door naar de oevers van de St. Lawrence en volgt het pad van de rivier langs talrijke historische Frans-Canadese dorpen. Aangekomen bij Quebec City, betreed je een prachtig UNESCO Heritage Site gedomineerd door geplaveide straten, historische gebouwen en een levendige Quebecois gemeenschap.

Dag 10

Vrije dag Quebec City

Vandaag heb je een hele dag om te ontdekken waarom deze historische stad een van de vroegste en invloedrijkste zetels van de macht was in de begindagen van Noord-Amerika. De plaats van beslissende veldslagen en de thuisbasis van grote baronnen van de koloniale industrie, gebouwen, musea en monumenten nodigen alle bezoekers uit om een reis terug te maken naar een fascinerend verleden.

Dag 11

Naar Orford / Bromont

De weg leidt je naar de zuidelijke oever van de St. Lawrence rivier en naar het hart van Quebec. Kleine dorpen en gemeenschappen laten de pastorale schoonheid van de provincie zien. Deze regio zelf is een droom voor liefhebbers van het buitenleven en kunstenaars, die gedijen op de nabijheid van de natuur en de perfecte landschappen. Geniet hier van de prachtige herfsttinten in het indrukwekkende landschap.

Dag 12

Naar Montreal

Alom bekend om zijn liefde voor lekker eten, geïnspireerd door culturen en keukens van over de hele wereld, is vandaag de perfecte gelegenheid om te beginnen aan een culinaire verkenningstocht door oud en 'modern' Montreal.

Dag 13

Einde van de reis

Vandaag komt je prachtige herfstreis ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.