Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Van Spitsbergen naar de ijsbergen in Oost-Groenland

  • • Combinatie van 3 schitterende gebieden
  • • Herstfkleuren en prachtig licht in het najaar
  • • Kans op noorderlicht in Groenland
Duur 18 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 6.450

Combinatiereis van 3 arctische gebieden

Aan het einde van de zomer bij Spitsbergen maken enkele schepen als laatste reis van het seizoen in de Arctis de oversteek van Spitsbergen naar Groenland. Bij deze combinatie reis verken je enkele dagen de westkust van Spitsbergen, soms bezoek je ook Jan Mayen en daarna geniet je van het verbluffende landschap in Oost Groenland.

Tijdens de dagen bij Spitsbergen maken we wandelingen langs kliffen en varen langs gletsjers. Hopelijk ontmoeten we rendieren, zien we poolvossen en misschien spotten we zelfs beluga's, die regelmatig te zien zijn bij Spitsbergen. De fjordenkust en het rijke dierenleven zijn adembenemend. Jan Mayen is een vulkanisch eiland, dat gedomineerd wordt door de met gletsjers bedekte Mount Beerenberg. We hopen een wandeling te kunnen maken naar de overblijfselen van een 17e-eeuws Nederlands walvisstation. Daarna steken we over naar Groenland waar de Scoresbysund de meest spectaculaire landschappen heeft die je je kunt voorstellen: dramatische fjorden vol ijs, ijsbergen van voetbalvelden groot en soms tot 100 meter hoog, verbluffende bergpieken, waarvan het grootste deel nog altijd wacht op een eerste beklimming. En omdat de reizen plaatsvinden in de nazomer, is de kans dat we het Noorderlicht zien aanwezig! De reis eindigt in IJsland.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Inscheping in Longyearbyen: Je vakantie naar Spitsbergen start in Longyearbyen, het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Geniet voor het aan boord gaan van een wandeling door dit voormalige mijnstadje.Een bezoek aan het het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen.
Dag 2 - Langs de kust van Spitsbergen naar het noorden: Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar Raudfjorden, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en een geliefde plek voor ringelrobben, baardrobben en vaak ook ijsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.
Dag 3 - 4 - De ijzige route naar Groenland: Op zee, op weg naar Groenland. Tussen Spitsbergen en Groenland bevindt zich een grote band met pakijs. Tijdens de oversteek naar Groenland verwachten we dit pakijs te kunnen zien en benaderen. Ook is hier een kans op ijsberen en walvissen.
Dag 5 - Aankomst Groenland, een trappers leven: We naderen Groenland. Mogelijk ligt er nog ijs in de Foster Bugt maar we zullen pogen hier doorheen te varen om onze eerste landing te kunnen maken in Myggebugten. Er bevindt zich hier een oude jachthut uit de eerste helft van de vorige eeuw, toen Noorse trappers hier op ijsberen en poolvossen joegen. De uitgestrekte toendra achter de hut wordt bevolkt door muskusossen. Op de kleine meertjes vinden we vaak ganzen.We varen door de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord, vol gigantische ijsbergen en met aan weerszijden torenhoge bergen.Een andere mogelijkheid is de mooie Sofia Sund.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• cruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in 2-pers.hut op basis van volpension
• koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• transfers, indien je aansluitende vluchten reserveert
• bijdrage Future For Nature

Bij de reis met de Sea Spirit is de eerste hotelovernachting in de prijs inbegrepen

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering


Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

IJS & WEDERDIENENDE. Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, windrichting en weer. Dat bepaalt voor een deel wat er kan. Het hoort bij reizen in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren als er een ijsbeer te zien is of om walrussen te bekijken.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.