Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vancouver Island & Sunshine Coast

  • • Sunshine Coast!
  • • Bijzondere plekjes weg van de drukte
  • • Mogelijkheden tot wildlife excursies
Duur 15 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.145

Een complete reis op Vancouver Island en langs de Sunshine Coast

Een combinatie van Vancouver, Vancouver Island en de Sunshine Coast, dat vind je allemaal in deze afwisselende reis in het meest westelijke deel van West-Canada. De rijafstanden zijn kort en je ontdekt dit prachtige stuk natuur met bruisende steden maar ook kleine parels die nog niet ontdekt zijn door de massa. Je start in Vancouver waar altijd wat te zien en te beleven valt. Daarna steek je per ferry over naar Vancouver Island waar je als eerste kunt onthaasten op het kleine, artistieke Salt Spring Island. Vancouver Island bestaat uit ruige kusten en een ontoegankelijk en bergachtig binnenland met regenwoud en de milde zuidoostkust met warme zandstranden. Geniet van de relaxte eilandsfeer en de kans dat je zomaar wild tegen kunt komen, want dát leeft hier in overvloed.

Je komt op plekken die nog niet zo heel bekend zijn bij het grotere publiek. Je bezoekt bijvoorbeeld Salt Spring Island, een artistiek eiland waar veel kunstenaars wonen en waar je geniet van een stukje prachtige natuur, met hagelwitte stranden en zeearenden en zeehonden. Aan het einde van de reis maak je de oversteek per ferry naar de Sunshine Coast, een heerlijke plek om je reis af te sluiten.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Vancouver en de huurauto ophalen: Je vakantie West-Canada start in Vancouver, al jaren één van 's werelds mooiste steden om in te wonen. Na het ophalen van de auto op de luchthaven rijd je naar je eerste accommodatie. Omdat het in Vancouver 9 uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen.
Dag 2 - Verken Stanley Park en Gastown in Vancouver: Deze hele dag ben je vrij om Vancouver te ontdekken. Wandelen of gebruikmaken van de Gray Line Double Decker Bus (die stopt bij alle bezienswaardigheden) zijn een goede manier om de stad te bekijken. Bij mooi weer is het leuk om een fiets te huren en zo te genieten van deze unieke stad. Vancouver heeft mooie stranden, veel kunst en cultuur en de stad straalt een enorme levensvreugde uit. De oude, overzichtelijke stadskern ligt op een schiereiland. Een stadswandeling door “downtown” kun je beginnen bij de 'vijf zeilen' van Canada Place. Dichtbij ligt het Waterfront Centre, waarin je ook het Visitor Information Center vindt. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum met winkeltjes en een markt. Andere bezienswaardigheden zijn mogelijk het Museum of Antropology met een prachtige collectie kunst van de indianen in een eigenzinnig gebouw, Chinatown met de mooie Dr. Sun Yat-Sen-tuin, het Vancouver Public Aquarium of Gastown, de oudste wijk van Vancouver. Excursietip:• the Mail Run per watervliegtuig
Dag 3 - Per ferry naar Victoria op Vancouver Island: Vandaag ga je per ferry vanuit Vancouver naar Victoria op Vancouver Island. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is engelser dan de meeste engelse steden. Het wordt ook wel de City of Gardens genoemd, overal tref je prachtige tuinen aan en er rijden rode dubbeldekker bussen rond. Midden in het stadje ligt de gezellige haven waar het een komen en gaan is van bootjes, watertaxi's en float-planes. Er is een heuse Fishermans Wharf en aan de haven ligt ook het dominante Royal Empress Hotel.
Dag 4 - Ontdek het Victoriaanse Victoria: Victoria biedt je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat en kent statistisch de meeste zonuren van British Columbia, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je tuinen, planten en bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies. Je kunt een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Hier zijn verschillende thematuinen aangelegd, waarvan de verzonken tuin in een oude steengroeve de mooiste is. Daarnaast is ook een bezoek aan het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zeker de moeite waard. Excursietip:• Victoria whale watching

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Autohuur
In de prijs is een huurauto van Avis inbegrepen. Alle categorieën zijn het genoemde autotype of vergelijkbaar. Kijk voor meer details op de website van Avis.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 14 overnachtingen in een combinatie van hotels, inn's en lodges
• ontbijt waar aangegeven (LO)
• 14 dagen huurauto met:
Avis in gekozen categorie (of gelijkwaardig) inclusief schade- en diefstaldekking (LDW met eigen risico CAD 300-500 per gebeurtenis exclusief lokale belasting), aanvullende WA-verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers (uitzondering voor de standaard SUV; hierbij geldt een maximum van 200 km per dag), lokale belastingen, luchthaventoeslag en 1 bestuurder
• ferry naar en vanaf Vancouver Island, Sunshine Coast en Salt Spring Island
• lokale belastingen
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreide reisinformatie
• digitaal Engelstalig roadbook
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
 vlucht Amsterdam - Vancouver - Amsterdam (kunnen bijgeboekt worden)
• overige maaltijden
• brandstof en parkeergelden
• indien een standaard SUV van Avis en meer dan 200 km per dag: 0,25$ per extra gereden kilometer (ter plaatse te voldoen)
• entreegeld parken
• optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.