Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dagprogramma 15 Dagen

Vancouver Island & Sunshine Coast

Terug Bekijk samenvatting

Een combinatie van Vancouver, Vancouver Island en de Sunshine Coast, dat vind je allemaal in deze afwisselende reis in het meest westelijke deel van West-Canada. De rijafstanden zijn kort en je ontdekt dit prachtige stuk natuur met bruisende steden maar ook kleine parels die nog niet ontdekt zijn door de massa. Je start in Vancouver waar altijd wat te zien en te beleven valt. Daarna steek je per ferry over naar Vancouver Island waar je als eerste kunt onthaasten op het kleine, artistieke Salt Spring Island. Vancouver Island bestaat uit ruige kusten en een ontoegankelijk en bergachtig binnenland met regenwoud en de milde zuidoostkust met warme zandstranden. Geniet van de relaxte eilandsfeer en de kans dat je zomaar wild tegen kunt komen, want dát leeft hier in overvloed.

Dag 1 (ca. 13 km)

Accommodatie: Sutton Place Hotel (LG)

Aankomst in Vancouver en de huurauto ophalen

Je vakantie West-Canada start in Vancouver, al jaren één van 's werelds mooiste steden om in te wonen. Na het ophalen van de auto op de luchthaven rijd je naar je eerste accommodatie. Omdat het in Vancouver 9 uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen.

Dag 2

Accommodatie: Sutton Place Hotel (LG)

Verken Stanley Park en Gastown in Vancouver

Deze hele dag ben je vrij om Vancouver te ontdekken. Wandelen of gebruikmaken van de Gray Line Double Decker Bus (die stopt bij alle bezienswaardigheden) zijn een goede manier om de stad te bekijken. Bij mooi weer is het leuk om een fiets te huren en zo te genieten van deze unieke stad. Vancouver heeft mooie stranden, veel kunst en cultuur en de stad straalt een enorme levensvreugde uit. De oude, overzichtelijke stadskern ligt op een schiereiland. Een stadswandeling door “downtown” kun je beginnen bij de 'vijf zeilen' van Canada Place. Dichtbij ligt het Waterfront Centre, waarin je ook het Visitor Information Center vindt. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum met winkeltjes en een markt. Andere bezienswaardigheden zijn mogelijk het Museum of Antropology met een prachtige collectie kunst van de indianen in een eigenzinnig gebouw, Chinatown met de mooie Dr. Sun Yat-Sen-tuin, het Vancouver Public Aquarium of Gastown, de oudste wijk van Vancouver.

Excursietip:
• the Mail Run per watervliegtuig

Dag 3 (ca. 115 km)

Accommodatie: Chateau Victoria (LG)

Per ferry naar Victoria op Vancouver Island

Vandaag ga je per ferry vanuit Vancouver naar Victoria op Vancouver Island. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is engelser dan de meeste engelse steden. Het wordt ook wel de City of Gardens genoemd, overal tref je prachtige tuinen aan en er rijden rode dubbeldekker bussen rond. Midden in het stadje ligt de gezellige haven waar het een komen en gaan is van bootjes, watertaxi's en float-planes. Er is een heuse Fishermans Wharf en aan de haven ligt ook het dominante Royal Empress Hotel.

Dag 4

Accommodatie: Chateau Victoria (LG)

Ontdek het Victoriaanse Victoria

Victoria biedt je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat en kent statistisch de meeste zonuren van British Columbia, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je tuinen, planten en bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies. Je kunt een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Hier zijn verschillende thematuinen aangelegd, waarvan de verzonken tuin in een oude steengroeve de mooiste is. Daarnaast is ook een bezoek aan het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zeker de moeite waard.

Excursietip:
• Victoria whale watching

Dag 5 (ca. 58 km)

Accommodatie: Harbour House - Farm View Room (LG)

Met de ferry naar Salt Spring Island

Je verlaat Victoria en rijdt naar Swartz Bay, vanwaar de ferry je in een klein uurtje naar Fulford Harbour op Salt Spring Island brengt. De Gulf Islands zijn niet erg druk bezocht en behoren tot de best bewaarde geheimen van British Columbia. Het klimaat is er fantastisch, de helderblauwe wateren zitten boordevol leven en de uitzichten zijn spectaculair. 

Dag 6

Accommodatie: Harbour House - Farm View Room (LG)

Geniet op het artistieke eiland Salt Spring Island

Salt Spring Island is de parel van de Southern Gulf Islands aan de oostkust van Vancouver Island. Het is een leuk en artistiek eilandje waar veel kunstenaars wonen. Dankzij het milde klimaat is dit een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen. Je vindt er adembenemende natuur en hagelwitte stranden, regenwouden en veel wild, waaronder zeearenden en zeehonden. Het eiland zelf is een idyllisch hippie-eilandje met hier en daar een schapenboerderij, veel boomgaarden en overal kunstenaars. In Ganges wordt op zaterdag midden in het centrum de Farmers Market gehouden - echt een aanrader wanneer het in je reisschema past!

Dag 7 (ca. 263 km)

Accommodatie: Middle Beach Lodge (LO)

Dwars over het eiland naar de westkust

De ferry van Vesuvius naar Crofton brengt je in ongeveer 35 minuten terug op Vancouver Island. 

Bij Parksville begint de weg naar Pacific Rim National Park. Onderweg kom je bij Cathedral Grove, een onderdeel van Mac Millan Provincial Park. Dit is een natuurreservaat met reusachtige bomen. Door het park lopen mooie wandelpaden. Met zijn 800 jaar oude douglas-sparren en enorme rode cedars is dit een van de laatste stukken oerbos van het eiland. De cedar is overigens geen ceder, maar behoort tot de thuja’s of levensbomen, die bij ons veel als haag worden gebruikt. De weg komt uit bij de grillige Pacific-kust. Terwijl je langs deze kust richting Tofino rijdt, zie je het op een hoge klif gelegen Wickaninnish Visitor Centre, een prachtig informatiecentrum met een terras met weids uitzicht over de Pacific. Je kunt vanuit dit centrum naar hartelust wandelen. In de kleine rotsbaai achter het centrum wemelt het van de zeedieren en vooral bij eb komen op het lange zandstrand de getijdepoelen vrij. Geniet van verse vis in een van de prima restaurants en zie de zon ondergaan in de Stille Oceaan. 

Dag 8

Accommodatie: Middle Beach Lodge (LO)

Optionele walvis- of berenexcursie vanuit Tofino of Ucluelet

Vandaag heb je de hele dag te besteden bij Pacific Rim National Park. Een leuke aanrader is het maken van een walvisexcursie, waarbij je met een boot een vaste groep grijze walvissen, zeeleeuwen en otters gaat observeren. De rest van de dag heb je de tijd om een mooie wandeling te maken over het met boomstammen bezaaide strand van Long Beach. Deze westkust is ruig en grotendeels ontoegankelijk. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen.

Excursietips:
• de zwarte beren van Tofino
• kajakken in Tofino
• Tofino whale watching

Dag 9 (ca. 270 km)

Accommodatie: Comfort Inn & Suites (LO)

Rit naar Campbell River

Je rijd weer terug naar Parksville, waarna je richting het noorden rijd naar Campbell River. Hier verblijf je twee nachten.

Dag 10

Accommodatie: Comfort Inn & Suites (LO)

Campbell River

Campbell River is een klein havenstadje van waaruit je verschillende kanten op kunt. Strathcona Park ligt vlakbij en hier kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen. Stoeltjesliften en wandelpaden vind je bij Mount Washington, zo'n 25 kilometer ten noorden van het park. Ga voor een schitterend uitzicht tijdens zonsondergang naar het Goose Spit Regional Park waar je schitterende stranden en uitzicht op zee hebt en in het achterland op het bergachtige binnenland van Vancouver Island.

Vanuit Campbell River zijn er ook prachtige bootexcursies te maken waarbij je op zoek gaat naar orka's en ander wildlife op zee, die je tijdens je reis West Canada toch echt een keer gezien moet hebben!

Excursietips:
• walvis- en wildlife tours Campbell River
• grizzly bear journey Campbell River

Dag 11 (ca. 110 km)

Accommodatie: Desolation Sound Resort - 1 Bedroom Chalet (LG)

Rit en ferry naar de Sunshine Coast

In de ochtend neem je de ferry vanuit Comox naar Powell River. Deze vaart een aantal keer per dag. De Sunshine Coast dankt haar naam aan het heerlijke klimaat met veel zonovergoten dagen. Op een paar kilometer van het historische plaatsje Lund vind je het Desolation Sound Wilderness Resort. Hier verblijf je drie nachten.

Dag 12

Accommodatie: Desolation Sound Resort - 1 Bedroom Chalet (LG)

Sunshine Coast

Het Desolation Sound Wilderness Resort is de ideale uitvalsbasis om de wildernis van de Sunshine Coast te ontdekken. Er zijn talloze trails in de omgeving om te voet of per mountainbike te verkennen, maar wil je echt ultiem onthaasten dan doe je dat in een kajak. De stabiele kajaks en het rustige water maken de tour geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring. Onder leiding van een ervaren gids vaar je door het Marine Park en verken je diepe inhammen en verborgen baaien. 's Avonds kun je genieten van de rust in deze natuurrijke omgeving.

Dag 13

Accommodatie: Desolation Sound Resort - 1 Bedroom Chalet (LG)

Sunshine Coast

Vandaag nog een volle, vrije dag ter besteding in deze mooie omgeving.

Dag 14 (ca. 219 km)

Accommodatie: Sandman Signature Airport (LG)

Terug naar Vancouver

Vandaag rijd je weer terug naar Vancouver. Vanuit Langdale neem je de ferry voor een korte overtocht naar Horseshoe Bay, aan de andere kant van Howe Sound (de ferry vaart 8x per dag). Je vaart tussen Gambier Island en Bowen Island door en misschien zie je wel orka’s en andere zeedieren. In de verte ligt de skyline van Vancouver en bij helder weer zie je op de achtergrond de enorme vulkaan Mount Rainier. 

Dag 15 (ca. 4 km)

Einde van de reis, huurauto inleveren op de luchthaven

Helaas is je bijzondere vakantie door West-Canada alweer ten einde. Je levert je huurauto in en vliegt vanuit Vancouver weer terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.