Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rockies Trail

Duur 10 Dagen

Soort Internationale groepsreizen

Prijs (vanaf) € 2.815

Met een groep langs de hoogtepunten van West-Canada

De Canadese Rockies zijn je eerste kennismaking met Canada. Je bezoekt de warmwaterbronnen, ijsvelden en gletsjers en het uitzicht op deze bergen is adembenemend. In het binnenland van British Columbia maak je kennis met het land van de pioniers, goudzoekers en cowboys. Via Whistler reizen we (deels per veerboot) naar Vancouver Island, waar we twee nachten verblijven in Victoria. Hier ervaar je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. De reis eindigt in Vancouver.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Calgary: Na aankomst in Calgary reis je op eigen gelegenheid (per bus of taxi) naar het hotel. Je hebt de rest van de dag ter vrije besteding. In de late middag zal de vertegenwoordiger van onze Canadese partner contact met je opnemen om je te informeren over de details van de tour. Ontdek vandaag nog the Old West in de Glenbow Museum of Fort Calgary, struin door the Eau Claire Market, bezoek de Calgary Tower voor een fantastisch uitzicht en geniet van de heerlijke restaurants en het dynamische nachtleven.
Dag 2 - Stadstour door Calgary en rit naar Banff National Park: Bij het ontbijt maken we kennis met de rest van ons reisgezelschap. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. Na een tour langs de hoogtepunten van Calgary reizen we richting de Rocky Mountains via de beroemde Trans-Canada Highway. Je overnacht in Banff en het ontbijt is inbegrepen.
Dag 3 - Bezoek aan Banff National Park: In de ochtend gaan we de omgeving van Banff National Park verkennen. Dit 6.641 km² grote park is het eerste Canadese nationale park. Het is opgericht in 1885 ter bescherming van de warmwaterbronnen. Een optionele helikoptertour biedt de mogelijkheid om het park op spectaculaire wijze te verkennen (vanaf ongeveer CAD 346). Maar je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met de optionele kabelbaanrit vanuit Banff naar de top van Sulphur Mountain. Een korte wandeling biedt een prachtig uitzicht over de vallei van de Bow River (ongeveer CAD 58).  De rest van de dag is ter vrije besteding. Neem rustig de tijd om rond te kijken. Cave and Basin Centennial Centre (een badhuis uit 1914) is een zwembad met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar de uitgebreide wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. Je kunt hier allerlei lange en korte wandelingen maken. Er zijn musea, zoals het Park Museum (over flora en fauna), het Whyte Museum (over de geschiedenis van de eerste pioniers) en het Luxton Museum of the Plains Indian (met een verzameling Indiaanse kleding, juwelen, wapens en voorwerpen). Loop ook even binnen in het Banff Springs Hotel. Je overnacht in Banff en het ontbijt is inbegrepen.
Dag 4 - Busrit over de Icefields Parkway naar Jasper National Park: Vandaag rijden we over een van de mooiste bergwegen ter wereld: de Icefields Parkway, een snelweg met prachtig uitzicht op de Rockies. Met hun wit besneeuwde toppen bieden deze bergen een majestueuze aanblik. Al snel nadat we Banff National Park achter ons hebben gelaten, komen we aan bij het meest gefotografeerde meer van Canada: Lake Louise. Op het hoogste punt van de Icefields Parkway komen we bij het Columbia Icefield, de grootste trekpleister van dit gebied. Hier lopen mountain goats en bighorn sheep rond. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. We nemen plaats in de Ice Explorer, die ons meeneemt naar de zeer oude Athabasca-gletsjer. Hierna kun je optioneel gaan raften op de rivier de Athabasca (ongeveer CAD 79). Dan vervolgen we onze reis richting Jasper, het enige plaatsje in het gelijknamige nationale park. Je overnacht in Jasper en het ontbijt is inbegrepen.
  • Banff Lake Louise Tourism / Paul Zizka Photography

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Optionele excursies die ter plaatse bij de reisleider geboekt kunnen worden:
- dag 3: Helikoptervlucht boven Banff circa $346 per persoon & kabelbaanrit naar de top van Sulphur Mountain circa $58 per persoon
- dag 4: Raftexcursie op de Athabasca rivier circa $79 per persoon
- dag 5: Boottocht op Maligne Lake circa $77 per persoon & motor tour (sidecar) circa $168 per persoon
- dag 6: Rondvlucht per watervliegtuig over Garibaldi Provincial Park vanaf circa $186 per persoon
- dag 8: Rondvlucht per watervliegtuig over Victoria circa $123 per persoon & walvisexcursie per boot of zodiac circa $126 per persoon

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vervoer ter plaatse per touringcar
• overnachtingen in middenklasse hotels inclusief bagageservice (1 koffer p.p.)
• alle ontbijten vanaf dag 2 t/m dag 10
• 1x Farewell dinner
• stadstour in Calgary, Victoria en Vancouver
• tour Banff en Lake Louise
• Columbia Icefield Ice Explorer ride
• ferry overtocht naar en vanaf Vancouver Island
• entree Butchart gardens
• Capliano Suspension Bridge 
• ervaren Engelstalige reisleiding
• lokale belastingen
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• transfers van en naar de luchthaven
• overige maaltijden
• optionele excursies
• fooien
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.