Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dagprogramma 17 Dagen

Familie avontuur Zuid-Afrika

Terug Bekijk samenvatting

Wat is er mooier dan je kinderen te laten kennismaken met de magie van Afrika? Beleef spannende momenten als je tijdens een jeepsafari samen olifanten en leeuwen spot en geniet van de avontuurlijke kanotocht in het iSimangaliso Wetland Park. Je overnacht bijna letterlijk op het strand en sluit af met twee bijzondere nachten in een boomhut bij het Krugerpark. Het rustige reistempo, de ruime (familie)kamers in steeds wisselende omgevingen en altijd de aanwezigheid van een zwembad maken dit tot een ideale reis voor gezinnen.

Dag 1

Accommodatie: City Lodge OR Tambo Airport - standard room (LO)

Aankomst in Johannesburg

Johannesburg biedt een scala aan mogelijkheden, van diverse musea, theaters en het interessante Soweto tot winkels, marktjes, pleinen en gezellige terrasjes.

Dag 2 (ca. 375 km)

Accommodatie: Three Trees at Spioenkop - family cottage (VP)

Naar Spioenkop en noordelijke Drakensbergen

Vandaag reis je naar een veelzijdig gebied in de noordelijke Drakensbergen. Maak prachtige wandelingen, een paardrijtocht of mountainbike-rit, bewonder de oude rotsschilderingen van de bosjesmannen in het centrale deel van de Drakensbergen of geniet met de kinderen in en om de lodge.

Dag 3

Accommodatie: Three Trees at Spioenkop - family cottage (VP)

Vrije dag omgeving Drakensbergen

De lodge kijkt uit over de Mfazimnyama Valley van het Spioenkop Game Reserve, waar je wandelsafari's kunt maken of met een gids kunt speuren naar de zeldzame zwarte neushoorn. De regio is ook bekend vanwege de zogenaamde 'Battlefields' van de boerenoorlog tussen de Britten en de Zulu's.

Dag 4

Accommodatie: Three Trees at Spioenkop - family cottage (VP)

Vrije dag omgeving Drakensbergen

Met de gratis te gebruiken mountainbikes kun je diverse trails verkennen. Het zwembad biedt verkoeling in de middag, de kinderen kunnen ponyrijden en een wandeling met de honden door het natuurgebied en over het terrein van deze lodge en boerderij mag je eigenlijk niet missen.

Dag 5 (ca. 295 km)

Accommodatie: Canelands Beach Club - deluxe suite with seaview (LO)

Naar Salt Rock aan de kust

Vandaag is het tijd voor strand en zee. Je laat de bergen achter je en rijdt door de schitterende Valley of a Thousands Hills via Pietermaritzburg en Durban naar Salt Rock, een kustplaatsje aan de Dolphin Coast.

Dag 6

Accommodatie: Canelands Beach Club - deluxe suite with seaview (LO)

Vrije dag omgeving Salt Rock

Dit is een heerlijke plek direct aan het strand om te genieten van het altijd goede weer hier. Voor de kust komen het hele jaar dolfijnen voor, die je van dichtbij kunt gaan zien vanaf een boot. Op ongeveer drie kwartier rijden ligt Durban, waar je prima terecht kunt voor leuke activiteiten met de kinderen. Het gigantische aquarium in uShaka Marine World laat jou en je kinderen kennismaken met de onderwaterwereld. Of maak pret voor tien in het Wet 'n Wild Water Park met maar liefst acht waterglijbanen.

Dag 7 (ca. 245 km)

Accommodatie: Rhino River lodge - family chalet (VP + safari's)

Naar Manyoni Private Game Reserve

Je verruilt het strand vandaag voor de Afrikaanse bush. Je verblijft in een ruime, luxe, houten cabin in een privé-wildreservaat ongeveer dertig kilometer ten noorden van het Hluhluwe Game Reserve.

Dag 8

Accommodatie: Rhino River lodge - family chalet (VP + safari's)

Vrije dag Zululand Rhino Reserve

De Rhino River Lodge ligt aan de oever van de Msunduze-rivier in het zuidelijke deel van het Zululand Rhino Reserve. 

Dag 9

Accommodatie: Rhino River lodge - family chalet (VP + safari's)

Zululand Rhino Reserve

Dankzij de inbegrepen jeepsafari's ga je elke dag op zoek naar het wild dat hier leeft, waaronder de Big Five. Bij terugkomst in de lodge kun je relaxen bij het zwembad. Dit is ook een ideale uitvalsbasis om samen dingen te ondernemen. Het Emdoneni Rehabilitation Centre en het Zulu Croc Reptile Centre liggen binnen 45 minuten rijden. 

Dag 10 (ca. 145 km)

Accommodatie: Kosi Forest Lodge - family room (VP + activiteiten)

Naar Kosi Forest Lodge

Vandaag reis je naar een ander stukje Afrikaanse wildernis: het wetland-gebied van het iSimangaliso World Heritage Park. De Kosi Forest Lodge ligt in het bos en aan de oever van het Kosi-meer, dat onderdeel uitmaakt van een groot merensysteem. De beste manier om dit gebied te verkennen is dan ook per boot. Het hoogtepunt is voor veel gasten de begeleide kanotrip over de smalle waterwegen en een wandeling door het bos van torenhoge Raffia-palmbomen.

Dag 11

Accommodatie: Kosi Forest Lodge - family room (VP + activiteiten)

Vrije dag Kosi Forest

In de omgeving liggen veel afgelegen strandjes waar je een paar fijne uurtjes kunt doorbrengen. Van november tot februari vind je hier de Giant Loggerhead- en Leatherback-schildpadden wanneer die aan land komen om hun eieren te leggen. Jaar na jaar komen ze terug naar dezelfde plaats - een bijzonder fenomeen om mee te maken.

Dag 12 (ca. 255 km)

Accommodatie: Mlilwane Wildlife Sanctuary - rest camp family huts (LO)

Naar Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

Je reist verder noordwaarts naar Swaziland, een van de kleinste koninkrijkjes ter wereld. De oorspronkelijke bevolking heeft haar rijke cultuur behouden en dat zie je terug in de kleurrijke gewaden, typische huizen en handgemaakte voorwerpen op de lokale marktjes. Het landschap wordt gedomineerd door bergen, rivieren, watervallen en diepe kloven. Je overnacht in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. In dit reservaat leven geen roofdieren, maar allerlei bokachtigen, zebra's en nijlpaarden, zodat je makkelijk te voet, per mountainbike of te paard van de natuur kunt genieten. Vanuit het restaurant heb je zicht op de waterpoel waar de nijlpaarden zich vaak laten zien.

Dag 13 (ca. 235 km)

Accommodatie: Rissington Inn - 2-bedroom hillside suite (LO)

Van Swaziland naar Hazyview / Panorama Route

Hazyview is je volgende bestemming. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Swaziland direct door te steken naar het zuidelijke deel van het Kruger National Park. De wegen in het park zijn uitstekend, grotendeels geasfalteerd en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even te stoppen, te genieten van het uitzicht en natuurlijk het wildleven. Hazyview bereik je uiteindelijk via de Numbi Gate.

Dag 14

Accommodatie: Rissington Inn - 2-bedroom hillside suite (LO)

Vrije dag Panorama Route

In de nationale parken moet je normaal gesproken uit de buurt blijven van het wild, maar bij Hazyview vind je een opvangcentrum voor olifanten. Het is voor iedereen een hele belevenis om zo dicht bij deze reuzen te kunnen staan, maar voor kinderen helemaal. Je kunt hun huid voelen, bekijken hoe groot, maar teer eigenlijk de onderkant van een olifantenpoot is en de olifanten voeren. Een unieke belevenis! Je slaapt vanavond in een klein guesthouse in Hazyview. Dit is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de Blyde Rivier Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij Pinnacle Rock en God’s Window. Je kunt je kinderen s' avonds trakteren op dé lekkernij in Graskop: pannenkoeken!

Dag 15 (ca. 85 km)

Accommodatie: Pezulu Tree House Game Lodge - family room (HP)

Naar Tree House Lodge grenzend aan Kruger N.P.

Vanavond komt een droom voor veel kinderen uit. Je slaapt namelijk in een boomhut hoog in de bomen. Via een houten trap klim je de hut in en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de met gras bedekte vlaktes, waar ook een aantal giraffen rondlopen. Je kunt dus letterlijk oog in oog met deze vriendelijke dieren komen te staan.

Dag 16

Accommodatie: Pezulu Tree House Game Lodge - family room (HP)

Vrije dag omgeving Kruger

Tijdens deze dagen is behalve het ontbijt ook het diner inbegrepen. De lodge grenst aan het Timbavati Private Game Reserve, dat weer doorloopt in het Krugerpark. De mogelijkheid bestaat dus ook om in dit zeer wildrijke gebied een jeepsafari te maken. Voor de kinderen kan een rangercursus gereserveerd worden. 

Dag 17 (ca. 465 km)

Naar Johannesburg

Er is helaas een einde gekomen aan deze prachtige reis door het veelzijdige oosten van Zuid-Afrika. Vandaag kun je in je eigen tempo naar Johannesburg rijden, waar je de huurauto inlevert en naar huis vliegt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.