Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

12 Februari 2020 - Australië, Chili, IJsland, Lapland en Nieuw-Zeeland

De meest luxe accommodaties op onze bestemmingen

Terug
Portret Francien ten Hulscher
Francien ten Hulscher

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland

Zoeken naar een luxe accommodatie? Ja hoor, dat wil ik wel doen. Vind ik totaal niet erg. Ik beeld mezelf al in, met een wijntje in mijn rechterhand en een kaasje in mijn linkerhand, genietend van al het moois om me heen. À la Chateau Meiland maar dan zonder verbouwing en hysterisch gegil. Al moet ik toegeven dat het bij inbeelden blijft, want de loterij heb ik nog niet gewonnen. Maar heerlijk wegdromen mag, toch? Dus ik ging voor jullie op zoek naar de meeste luxe accommodaties op onze bestemmingen en dit is het resultaat.

1. Een hangend blokje tussen de bomen

Oké, ik ga gelijk beginnen met mijn favoriet: het Tree Hotel in Zweeds Lapland. Bij deze accommodatie is elke kamer uniek: van een Birds Nest tot een UFO, maar de Mirrorcube doet wel wat met mij (zie foto bovenaan dit artikel). De naam zegt het natuurlijk al, dit is een kamerblok met alleen maar spiegels aan de buitenkant. In de bomen dus! De kamer is gebouwd rond een boomstam, waardoor de natuur van buiten ook binnen aanwezig is. Hoe kom je nou in dat hangende blokje? Gewoon, via de heen en weer schommelende touwbruggen.

2. Bubbelen onder de sterren

Lakestone Lodge ligt direct aan Lake Pukaki. Bij onze reis Puur Nieuw-Zeeland proberen we je uiteraard te plaatsen in een Lake View Room. Toevallig weet ik dat het uitzicht op Lake Pukaki gewéldig is. Niet omdat ik in deze accommodatie heb geslapen (ik heb geen geld weet je nog), maar omdat ik zelf 8 maanden in Nieuw-Zeeland heb gewerkt bij de buren van Lake Pukaki: Mount Cook National Park. Deze lodge is inclusief privébad onder de sterrenhemel en parkeerplaats voor je helikopter. Heb je die niet? Dan kan je een helikoptervlucht boeken en vlieg je zo de lucht in vanuit de achterdeur van de lodge.

3. Vogels spotten in de douche

Het Paperbark Camp in Jervis Bay voelt als klein Afrika in Australië. Luxe tenten in een mooi stuk bos vol eucalyptusbomen vlakbij de kust, een soort glamping. Ik vind het vooral luxe aanvoelen door de strakke meubels die in de tent staan. En een leuk extraatje: de tent heeft een ‘private open-air’ badkamer. Je kan dus tijdens het douchen vogels spotten en op zoek naar kangoeroes. Wat ik nog leuker vind is dat het kamp duurzaam probeert te zijn door geen elektriciteit en wifi aan te bieden in de tenten. Dus telefoon uit en back to nature!

4. Architectuur in de natuur

Even eerlijk: heb je ooit zo’n hotel gezien? Huilo Huilo is een gebied in Chili waar meerdere bijzondere accommodaties zijn gebouwd met als basis indrukwekkende architectuur waar flora en fauna continu terugkomen. Ik vind hotel Nothofagus heel gaaf! Met name omdat 3 Op Reis hier al eens een bezoekje aan heeft gebracht (vanaf 08:00 min zie je het bezoek aan het hotel). De kamers zijn smaakvol ingericht in natuurlijke stijl. Houten vloeren, wollen dekbedden en grote ramen voor een goed uitzicht op de omgeving: ik hou er van!

Een verblijf in Huilo Huilo is ook prima in te passen in een van onze autorondreizen.

5. IJzig Afrikaans temperatuurtje

Weer een stukje Afrika, maar deze keer in IJsland. Nu denk je waarom? Nou, dat weet ik ook niet. Maar verrassend is het wel! Dit hotel heeft standaardkamers, maar ook suites met elk een eigen thema gebaseerd op elk continent in de wereld. En ik vind de Afrikakamer dus echt luxe uitstralen. Al zou ik wel even flink moeten schakelen als ik naar buiten stap, want dat Afrikaanse temperatuurtje blijft in IJsland natuurlijk alleen in de kamer. Vraag onze reisexperts om hotel Rangá bij je reis te boeken.

Zonsop- en ondergangen, van zo'n uitzicht kom ik helemaal tot rust. Reizen heeft mij van een voorzichtig meisje, een vrouw gemaakt die haar grenzen verlegt. Letterlijk en figuurlijk! Een rondreis met de auto en willekeurig uitstappen op plekken die er tof uit zien, dat is het ultieme vakantiegevoel voor mij.

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Sep 2019 - Lapland

De 5 mooiste plekken om onder het noorderlicht te slapen

Tijdens je reis naar Lapland hoop je ongetwijfeld op het noo Lees verder

10 Apr 2019 - Spitsbergen

Het meest afgelegen hotel ter wereld

Ik heb een zwak voor uitgelezen hotels die, al is het maar e Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.