Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

01 Mei 2023 - West-Canada

Beren spotten bij de Knight Inlet Lodge

Terug
Portret Sijlina Teunissen
Sijlina Teunissen

Weet veel over: IJsland

Het is één van de pareltjes uit ons bureaulaatje met unieke verblijven, zoals een collega al eens treffend verwoordde: de Knight Inlet Lodge. En dat is niet voor niets. De drijvende lodge is diep verscholen in Glendale Cove, een afgelegen baai aan de ongerepte westkust van British Columbia. Vanwege de ligging - midden in het Great Bear Rainforest - is het dé plek om grizzly beren te spotten. 

Het avontuur begint in Campbell River, een klein havenstadje aan de oostkust van Vancouver Island. De wekker gaat 's ochtends vroeg. Al leert de ervaring dat niemand moeite heeft met opstaan, zelfs als je absolúút geen ochtendmens bent. Met je koffer en een flinke dosis enthousiasme onder je arm ga je naar de aanlegsteiger, waar je samen met andere passagiers aan boord springt van het watervliegtuig dat jullie naar de Knight Inlet Lodge brengt. Terwijl het watervliegtuig rakelings over het water scheert heb je een spectaculair uitzicht op steile kliffen, kletterende watervallen en de ongerepte natuur van het Great Bear Rainforest. Een goed voorbeeld van it’s about the journey, not the destination. Of nou ja, it’s about the journey and the destination, want in dit geval gaat het ook wel degelijk om de bestemming.

Eenmaal aangekomen bij de Knight Inlet Lodge word je welkom geheten en krijg je de sleutel van je kamer. Enorm veel tijd op je kamer zal je echter niet (willen) doorbrengen, want vanaf dit moment draait het nog maar om drie dingen: beren, beren en nog eens beren. Nadat je een paar laarzen hebt aangetrokken en een verrekijker om je nek hebt gehangen is het tijd om op zoek te gaan naar deze machtige dieren.

In het voorjaar stap je aan boord van een kleine, elektrische boot en speur je de oever van Glendale Cove af naar grizzlyberen. Ze zijn dan net uit hun winterslaap ontwaakt en de kans is groot dat je een stel langs de kust ziet struinen op zoek naar krabbetjes. Iedere steen wordt zorgvuldig omgekeerd in de hoop dat er één onder verscholen zit. Al zijn ze ook dol op het jonge, groene gras. Als er een beer langs de oever wordt gespot, dan zorgt de gids dat jullie - met zo min mogelijk verstoring - vrij dichtbij kunnen komen. Het is zonder meer een bijzonder moment, al zal je er vrij snel achter komen dat beren toch íets groter zijn dan dat je wellicht dacht. Zoals onze collega Manuela grappend tegen de gids zei: "We kunnen ook wel een stukje achteruit, ik kan inzoomen met mijn camera".

In het najaar ga je met de gids naar één van de uitzichtplatform bij de rivier, omdat de grizzlyberen dan voornamelijk daar te vinden zijn. Niet zonder reden: het wemelt er van de zalmen. En die zijn in trek, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is een bijzonder schouwspel, grizzlyberen die naar zalm vissen bij de rivier. Vanaf de uitzichtplatformen kun je het in alle rust aanschouwen. Dus pak je verrekijker of fototoestel erbij en geniet! 

Zie jij jezelf al staan op één van de uitzichtplatformen van de Knight Inlet Lodge, waar je met een verrekijker in de hand naar zalm vissende grizzlyberen kijkt? Dan heb je geluk! Tijdens onze meerdaagse excursie naar de Knight Inlet Lodge staat alles in het teken van het spotten van beren. Liever een complete reis? Gedurende deze 14-daagse reis maak je kennis met Vancouver Island én ga je op zoek naar grizzlyberen vanaf één van de indrukwekkendste plekken op aarde. Klinkt goed, toch? 

Reisexpert

Genieten van alle rust op één van de duizenden eilandjes van de Stockholm Archipel, op zoek naar sporen van Napoléon Bonaparte op Elba of met onze Volkswagen T3 de Ierse kust afrijden op de Wild Atlantic Way. Je kunt me er vannacht voor wakker maken. Althans, voor de eerste twee. Onze Volkswagen heeft nog wat liefde nodig voordat we met ‘m op pad kunnen.

Weet veel over: IJsland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

15 Aug 2018 - West-Canada

Orka’s, het beste excuus om terug te gaan naar Vancouver Island!

Een hoge high-five, daarmee reageren mijn collega en ikzelf Lees verder

08 Jan 2019 - West-Canada

De vijf beste plekken om beren te spotten in West-Canada

Het zien van beren ervaar je in ieder seizoen weer anders. I Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.