Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

03 Januari 2020 - West-Canada, IJsland, Lofoten en Noorwegen

De best gelezen blogs van 2019

Terug
Portret Francien ten Hulscher
Francien ten Hulscher

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland

Samen met collega Jesse ben ik aan het brainstormen welke blogs we voor het jaar 2020 kunnen schrijven. Natuurlijk vragen we onze reisspecialisten hun kennis en ervaring te delen, maar kunnen wij als marketingafdeling ook niet iets betekenen? Cijfers, diagrammen en statistieken; daar kunnen wij wel wat mee. Maar ja, wat hebben onze klanten daar aan? Ondertussen denken we terug aan de blogs van 2019 en dan opeens weten we het: lijstjes. Jullie zijn er gek op en wij stiekem ook. Dus hierbij het lijstje met een klein beetje statistieken, maar vooral veel leuke info van onze reisspecialisten:

De best gelezen blogs van 2019.

1. De vijf beste plekken om beren te spotten in West-Canada

Het zien van beren ervaar je in ieder seizoen weer anders. In de lente zijn de beren net uit hun winterslaap en zijn ze vaak langs de kust of bij riviermondingen te vinden. Hier zijn ze op zoek naar alles wat eetbaar is zoals sappige grassen of schelpdieren. Het is ook de paartijd en de grote mannetjesberen zoeken een geschikte partner. Vanaf een boot kun je hun gedrag goed observeren. Moeders komen naar buiten met hun pasgeboren jongen en blijven liever uit de buurt van andere grote beren… Lees hier de hele blog verder.

2. De 10 meeste gestelde vragen over IJsland

Iedere dag staan onze reisexperts klaar om de perfecte reis samen te stellen. Onze reizigers hebben vaak vragen die wij met veel plezier beantwoorden. Een aantal daarvan komen regelmatig terug. Deze hebben wij op een rijtje gezet.

1- Wat is de beste reistijd IJsland?

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. In de zomer is het het warmst, zijn de dagen extra lang (rond 21 juni is het zelfs…Lees hier de hele blog verder.

3. De onofficiële IJsland bucketlist

IJsland heeft ontzettend veel te bieden. Zó veel dat je misschien geen idee hebt waar je nou heen moet gaan. Onze IJsland specialisten kennen IJsland op hun duimpje en komen heel regelmatig in IJsland. Samen weten ze alle mooie plekken wel te vinden. De bekende maar ook onbekende en minder toeristische gebieden die vaak minstens zo mooi zijn. In deze blog delen onze reisexperts hun persoonlijke reistips.

4. 5 redenen om met een groepsreis van Askja Reizen naar IJsland te gaan

Al jaren is Askja Reizen koploper in het organiseren van groepsreizen naar IJsland. Altijd met eigen Nederlandse reisleiding. Kies voor veel zien in een korte tijd, voor een reis met meer rust of een tocht dwars door het binnenland. Maar let op: IJsland is verslavend!

1- Kleine groepen

Askja Reizen kiest er bewust voor om de groepen niet heel groot te maken. De reizen Het Beste van IJsland en Grote Rondreis hebben maximaal 24 personen en de reis Op en Top IJsland en 100% IJsland zelfs…Lees hier de hele blog verder.

5.  Orka’s, noorderlicht en herfstkleuren vanaf de Antigua in Noord-Noorwegen

Wist je dat je Noord-Noorwegen en de Lofoten heel goed in de herfst kunt bezoeken? Je ontloopt daarmee de grote drukte van de zomermaanden. En wat niet geheel onbelangrijk is: de kans dat je het noorderlicht zult zien is groot! Tromsø ligt in de zogenaamde Aurora ovaal, het gebied waar je de grootste kans hebt het noorderlicht te zien. En juist in de periode dat het noorderlicht optimaal te zien is vloog ik (eind oktober) naar Tromsø voor de start van mijn avontuur in Noord-Noorwegen. Een tocht met de indrukwekkende driemaster Antigua naar de Lofoten, een zoektocht naar het noorderlicht, naar orka’s en walvissen en naar vergeten plekjes aan de kust. Lees hier de blog verder.

Zonsop- en ondergangen, van zo'n uitzicht kom ik helemaal tot rust. Reizen heeft mij van een voorzichtig meisje, een vrouw gemaakt die haar grenzen verlegt. Letterlijk en figuurlijk! Een rondreis met de auto en willekeurig uitstappen op plekken die er tof uit zien, dat is het ultieme vakantiegevoel voor mij.

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

24 Dec 2019 - IJsland, Alaska, Faeröer eilanden, IJsland, Laplan

De 9 beste Instagram shots van 2019

Ja ja, ook Askja Reizen moet er aan geloven. Instagram is hi Lees verder

27 Mei 2016 - Alaska en Alaska

De beste plekken in Alaska om beren te zien

De kalender geeft 27 mei aan, oftewel het begin van het Alas Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.