Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Spitsbergen

Gezondheid

Terug

Voor een reis naar Spitsbergen is het belangrijk dat u over een goede gezondheid en redelijke conditie beschikt. Houdt u er rekening mee dat u in een zeer afgelegen gebied reist en dat medische hulp niet altijd direct bij de hand is. In Longyearbyen is een ziekenhuis, waar medische hulp geboden kan worden. Aan boord van de schepen is een medische post en bijna met alle reizen gaat een dokter mee aan boord.

Zeeziekte is waarschijnlijk de meest voorkomende ziekte op de reizen naar Spitsbergen. Hoewel de route wordt aangepast kan het schip soms door ruwe zee moeten varen. Indien u weet dat u gevoelig bent voor zeeziekte kunt u het beste voor vertrek uw huisarts raadplegen en u laten informeren over medicijnen die zeeziekte voorkomen. Sowieso helpt het als u alcohol, tabak en nauwe ruimtes vermijd. Als het kan is het aan te bevelen om wat te eten, met een lege maag bent u meer ontvankelijk voor zeeziekte.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.