Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spitsbergen
Gezondheid

Terug
Kies een pagina:

Voor een reis naar Spitsbergen is het belangrijk dat u over een goede gezondheid en redelijke conditie beschikt. Houdt u er rekening mee dat u in een zeer afgelegen gebied reist en dat medische hulp niet altijd direct bij de hand is. In Longyearbyen is een ziekenhuis, waar medische hulp geboden kan worden. Aan boord van de schepen is een medische post en bijna met alle reizen gaat een dokter mee aan boord.

Zeeziekte is waarschijnlijk de meest voorkomende ziekte op de reizen naar Spitsbergen. Hoewel de route wordt aangepast kan het schip soms door ruwe zee moeten varen. Indien u weet dat u gevoelig bent voor zeeziekte kunt u het beste voor vertrek uw huisarts raadplegen en u laten informeren over medicijnen die zeeziekte voorkomen. Sowieso helpt het als u alcohol, tabak en nauwe ruimtes vermijd. Als het kan is het aan te bevelen om wat te eten, met een lege maag bent u meer ontvankelijk voor zeeziekte.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Nu of nooit: met 'onze' Antigua rond Spitsbergen

Na 15 jaar trouwe dienst is 2024 het laatste jaar dat wij met 'onze' Antigua rond Spitsbergen varen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken.

Ik stap aan boord! Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.